Mentalis betegseg miatti abortusz?

Figyelt kérdés
Akartunk babát a párommal, de olyan súlyossá vált a betegségem, hogy több szakember is az abortuszt javasolta. Valaki hasonló tapasztalatokkal van itt? Belehalok, de elveszik a babát.
2017. febr. 10. 11:27
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
26%
Én is azt gondolom, hogy felkeresnék egy másik nőgyógyászt, és az UH-ot is megvárnám, hogy ott mit látnak. Olyan könnyen ki tudják mondani, hogy nem javasolják, még a szakemberek is. Gyógyszer nélkül nem leszel meg, bármikor vállalsz kisbabát. Nagy a kockázat a gyógyszerek miatt, de ez minden alkalommal ott fog lebegni.
2017. febr. 10. 21:07
 22/46 anonim ***** válasza:
38%
21-es vagyok. Tudnak segíteni egyébként, hogy a gyógyszereket csökkentve, vagy elhagyva vezessenek a terhesség alatt? Teljesen elzárkózott ettől az orvosod? Szerintem azért nem elképzelhetetlen, hogy végigvigyétek együtt. Főleg, ha a párod támaszod és ott van veletek!
2017. febr. 10. 21:20
 23/46 anonim ***** válasza:
23%

Ha igazán szeretnétek babát, akkor megoldjátok egy másik orvossal ezt a terhességet.

Szerintem megoldjátok.

2017. febr. 10. 22:27
 24/46 anonim ***** válasza:
51%

59% Te tisztában vagy vele, hogy mi az a bipoláris? Nyilvánvalóan nem, különben nem írnál olyan baromságot, hogy forduljon Istenhez.

Egy jó barátom szenved ilyenben, végre felismerték és megfelelően kezelik.

Élete végéig gyógyszert kell szednie azért, hogy közel hasonlóan érezhesse magát, mint egy mentálisan egészséges ember.

Itt nincs olyan, hogy Istenhez fordul, te szerencsétlen hülye.

Az orvosok nem véletlenül javasolták neki az abortuszt.

Nem tartom kizártnak, hogy gyereke lehessen egy ilyen betegségben szenvedőnek, de azt komoly tervezés kell, hogy megelőzze. Orvosi felügyelet, megfelelő gyógyszeres kezelés. (Már ha lehet bármit szedni..) Illetve az orvos felmérheti a helyzetet, hogy mennyire lesz képes kezelni a szülés utáni depressziót. Egészséges embernek sem egyszerű, nemhogy egy mentálisan beteg embernek.

Elképzelhető, hogy lehet gyereke a kérdezőnek, de ha egyszer ezt mondták nekik az orvosok jelen állapotában, az nem vicc.

Te meg takarodj Istenhez.

2017. febr. 10. 22:56
 25/46 anonim ***** válasza:
40%

Szia!

Felfogom, hogy nagyon komoly a problémátok. De szerintem, mivel akartátok a babát, és Te magad írtad, hogy belehalsz, ha elveszik, Te személy szerint sokkal rosszabbul leszel a problémáddal, ha ráderőltetik az abortuszt, mintha (persze minden lehetséges körülérdeklődés és óvintézkedés mellett) megtartjátok a picit. Az itt írók közül, akik az abortuszt helyeslik, senki nem tudja megmondani, hogy a Te esetedben nem fog-e óriási örömöt és változást okozni a baba megtartása, kihordása, megszülése és nevelése. Én a hozzáálásotok miatt azt sejtem, hogy igen!

Én nagyon megörültem, mikor a kommentelők közt valaki arról írt, hogy ő vezetett le bipoláris nőkkel szülést. Én írnék neki privátban, hogy tud-e valami segítséget ajánlani.

Azt írtad, Te is és a párod is padlón vagytok a gondolattól, hogy el akarják veled vetetni. Szerintem ilyen kötődő, szerető szülői hozzáállás esetén nem a baba megtartása, hanem pont az elvetetése okozna GARANTÁLTAN maradandó, durva lelki sérülést. Benned is, a párodban is, és jó eséllyel a kapcsolatotokban is.

Én még úgy is iszonyúan megszenvedtem utólag a babám elvetetését, hogy akkor én tényleg nem akartam őt megtartani. (Bezzeg most bármit megadnék, hogy visszacsinálhassam, pedig azóta lett 3 tündér gyerekem.)

Így, hogy már most majd' belehalsz, jobb el se képzelni, milyen állapotba kerülhetsz bipolárisként egy nem akart abortusztól. Ezek a magzati kori témák (akár a saját magzat-korodról van szó, akár a babádéról) nagyon durván összefüggenek a mentális, illetve lelki problémákkal. Sokat tájékozódtam ilyen témában.

Véletlenül sem ítéllek el, ha elvetetitek, csak borzasztóan féltenélek tőle.

2017. febr. 10. 22:56
 26/46 anonim ***** válasza:
22%

Amikor én nagyon kivagyok

magnéziumot

meg D-vitamint szedek

eszméletlenül megerősíi a zilált idegrendszert. Azt kismamák is szedhetik.

2017. febr. 10. 23:27
 27/46 anonim ***** válasza:
32%

Szia Kérdező!

Találtam egy NAGYON IDEVÁGÓ linket, ha még nem olvastad, sztem érdemes figyelmesen átolvasni.

[link]

2017. febr. 11. 00:04
 28/46 anonim ***** válasza:
55%

Ahogy látom, a válaszadok zöme szerint csak picit idegeskedösebb vagy, nem pszichiátriai kezelt.

Nos, annak is ezt mondanátok, hogy szülje meg, aki a zártosztályon van hasonló probléma miatt?

Hülye okoskodás helyett inkább olvasni kéne, és felfogni, hogy ez nem influenza, ami elvan homeopátiás szerekkel is, hanem egy rohadt komoly, és erös gyögyszerel nélkül akár HALÁLOS! betegség.

2017. febr. 11. 02:28
 29/46 anonim ***** válasza:
24%
De minek csinált gyereket? Tervezetten!
2017. febr. 11. 07:02
 30/46 A kérdező kommentje:

Koszonom a tamogato szavakat, a biralotak is. A linket amit kuldtel, en is olvastam.2 nogyogyasz es 2 pszichiater velemenyet kertem ki, illetve ahogy irtam csaladsegito szolgalatnal is jartam. A gyogyszereken kivul az volt a fo indok az ab.ra, hogy a gyogyszerelhagyas miatt nagyon mely depresszioba zuhantam, egesz nap az ongyilkossagon jart az eszem, mar volt olyan erzesem hogy megteszem es mentot akartam hivni, ami azt jelenti, hogy zart osztaly... emellett meg barki marmit mondott nekem, ami nem tetszett, agressziv lettem. Szegeny paromat bantottam is, de turelmesen mellettem van, nem haragszik, tudja hogy nem csinalt rosszat, amiert bantottam, csak a gyogyszerek hianya miatt kialakult pszichotikus allapot okozza.

Annyira meg akarom tartani... de igy felek, elrontanam a kicsi eletet. Most azt erzem, legszivesebben kipakoltatnam magam, hogy soha ne lehessen gyerekem, nem akarok mas artatlan eleteket tonkretenni.

Raadasul nem en vagyok az egyetlen bipolaria a csaladban, az oroklodestol is felek, mert anyukam is bipolaris, bar neki enyhebb tipusa van.

Koszonom a kommenteket. Hetfon felhivok meg egy genetikust is, hatha tud valamit tanacsolni.

2017. febr. 11. 08:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!