Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 18 év alatti terhesnél (15,5év...

18 év alatti terhesnél (15,5éves), a szülönek milyen lehetöségei vannak, ha jòltudjuk a fiu 18 lessz mire megszűlne. Dönthetünk mi?

Figyelt kérdés
nagyon nem kell a baba, se anyagilag, se a lány nem anyanak való!

2017. jan. 25. 16:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
45%

"Tudod, az nem úgy működik, hogy ha a szülőnek sikerül a gyerekét belekényszeríteni a saját értékrendjébe, akkor az övé, ha nem sikerül, akkor meg mossa kezeit..."

Tele vagy indulattal, valahogy nem kívülről nézed a helyzetet.

Alighanem annak a válaszolónak lehet igaza, aki megpendítette, hogy hasonló helyzetben lehettél valaha. Ha igaz, nagyon sajnálom, ha nem igaz, elnézést...

És igen, mi is megpróbáltuk a saját értékrendünk szerint nevelni a gyerekünket. Dehát ez normális, nem? Ki értékrendjét tanítsuk neki, ha nem a miénket?

Nekünk valahogy sikerült. Vagy jól csináltuk, vagy szerencsénk volt. Vagy mindkettő.

És nem, ez nem azt jelenti, hogy a gyerekem úgy gondolkodik, mint én, távolról sem...Vannak dolgok, amiken jól elvitázunk, és vannak dolgok, amiket nem is érintünk, mert csak összebalhéznánk miatta.

De az alapok, azok megmaradtak, és elég erősek.

Nem akart gyerekként gyereket szülni egy másik gyerektől. A mi nyakunkra. A sajátjára sem. Annál több esze volt. 15 évesen tanulni akart, és szórakozni, és megalapozni a jövőjét. Ami sikerült is neki.

Nem úgy látom, hogy haragudna ránk, amiért a saját értékrendünk szerint neveltük.

2017. jan. 28. 14:28
 72/82 anonim ***** válasza:
55%

"Tele vagy indulattal, valahogy nem kívülről nézed a helyzetet." - ahogy természetesen Te sem, hoisz azután azt sorolod, hogy nálatok mi és hogyan... igen, a szülő-gyermek viszony az az egyike azoknak a témáknak, amiket SENKI SE kívülről néz, lévén valahol mindenkinek ezzel kezdett épülni a saját személyisége. Nem?

"Nekünk valahogy sikerült. Vagy jól csináltuk, vagy szerencsénk volt. Vagy mindkettő." - ahogy mondani tetszel. Ugye a tudomány mai állása szerint az ember a tulajdonságai 50+%-át hozza genetikailag, és a felénél valamivel kevesebbet ad hozzá a nevelés - annak minden színterén...nektek valószínűleg mázlitok volt azzal, hogy a genetikus alapok kombója hasonlóra sikeredett, és aztán meg jól csináltátok, hogy utána se rontottátok el.

Az, hogy a Kérdező miért fúj a lányára, azt meg le is írta: #31 - "az, hogy milyen a lány a vérszerinti apjának köszönhető, amit a szülökön és mindenki máson akin lehet ver most le, szóval" - de könyörgöm, a Kérdező döntötte el, hogy kitől szül gyereket, nem a lánya döntése, hogy ki az apja... vágod?

Na, ezen kellene elgondolkodni szerintem azoknak, akik a GYK "jó szokása szerint" kapásból a szülő mellé állnak, és a gyerek jogait nem hajlandók respektálni.

2017. jan. 28. 16:57
 73/82 A kérdező kommentje:

Erdekes, hogy a gyereknek joga van mindenhez, meglogni a sulibol, bunt elkovetni, teherbe esni, a szulo szavait levegonek venni, a többi gyerek es a szulok eletet megkeseriteni, persze a szulo felel (fizet, anyagilag is) mindenert, es mosolyogva fogadja, hogy a kislany terhes, mert o ugy gondolja, hogy igy megfogja az aktualis baratjat,

aztan 1 het mulva megunja a babat akkor marad rank, vagy epp bekattan az agya a sirastol es rosszat tesz, akkor is majd mi leszunk a hibasak.

velemenyem szerint sokan tulzasnak velik amiket irtam rolla, es sosem volt dolguk hasonlo gyerekkel, pedig nagyon sok dolgot meg sem emlitettem, nem hogy tuloztam.

2017. jan. 28. 17:51
 74/82 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, az, hogy a gyereknek mihez van joga, és az, hogy a szülőnek mihez, az elég jól szabályozott... a legegyszerűbb lenne talán, ha arról az alapról indulnátok ki, törvénytisztelő emberekként.

Ezen gondolkodtál már?

2017. jan. 28. 17:53
 75/82 anonim ***** válasza:
50%

67%-os, gyerek jogok, okés, de a gyereknek KÖTELESSÉGEI is vannak, úgymint tanulás, házimunka. A kérdésben szereplő kislány szarik ezekre, ráadásul felcsináltatta magát, hogy továbbra se kelljen dolgoznia.

Ok, a lányomat, nem dob(hat)om ki, de a gyerek vagy megy az apjához (mert nekem nem kell még egy baba, max. saját), vagy gondozásba veszem én, a lányom meg elhúzhat dolgozni 16 éves korától, továbbá főz-mos magára, vagy eszik hideget.

Én egy pillanatig nem tartanám el 18 éves kora után a gyerekem ebben az esetben. Ha ahhoz nagylány, hogy dugjon orrba-szájba, akkor oldja csak meg az életét nélkülem.

2017. febr. 2. 13:30
 76/82 anonim ***** válasza:
56%
18 éves kora után megteheted - ha nem tanul nappalin(!) - addig viszont KÖTELES vagy eltartani a saját gyereked, függetlenül attól, hogy ő maga szült-e vagy nem. Egyedül akkor nem lennél köteles, ha 16 éves kora után gyámhatósági hozzájárulással házasságot köt. (épp ezért nem szoktam ez utóbbit javasolni, én ugye nem vagyok szülőpárti:))
2017. febr. 2. 14:14
 77/82 anonim ***** válasza:
44%

Az nem zavar, hogy az előtted író is azt írta, hogy 18 éves kora után? Szánalmas vagy, hogy csak a szülő utálatodat hajtod, már meg ne haragudj, de a jó büdös francot se érdekli, hogy veled mi volt gyerekkorodba. Az te vagy, meg a te szüleid, a kérdező és a lánya, meg mások.

Engem is szrul neveltek a szüleim, borzalmas gyerekkorom volt, mégse támadok más szülőket itt random, csak mert csak.

A kérdéshez: Sajnálom, hogy ilyen lányod van, ez borzalmas lehet. Nem hibáztasd magad és ne próbáld meg meggyőzni semmiről se őt. Hidd el, hogy amint azt látja, hogy nem érdekel a téma, akkor ő se akar majd ellenszegülni és talán rájön, hogy ő se akarja ezt az egészet.

Ha mégis, akkor amint az apa 18 éves lesz, nevelheti ő, a lányodat meg 18 éves koráig eltartod, aztán mehet amerre lát.

2017. febr. 2. 17:11
 78/82 anonim ***** válasza:
66%
#77 "a lányom meg elhúzhat dolgozni 16 éves korától, továbbá főz-mos magára, vagy eszik hideget." - erre reagáltam. Az meg különösen szép, ahogy személyeskedsz...
2017. febr. 2. 17:20
 79/82 anonim ***** válasza:
28%

Pont nem érdekelsz. Akkor vedd magadhoz a kiscsajt.

Személyeskedés? Arról te is tudsz mesélni nem?

Na, pontozzatok le!

2017. febr. 2. 23:55
 80/82 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy mi a baj azzal, hogy dolgozni kell mennie 16 évesen? Normális tinédzser megteszi ezt kérés nélkül is.
2017. febr. 2. 23:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!