Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » 18 év alatti terhesnél (15,5év...

18 év alatti terhesnél (15,5éves), a szülönek milyen lehetöségei vannak, ha jòltudjuk a fiu 18 lessz mire megszűlne. Dönthetünk mi?

Figyelt kérdés
nagyon nem kell a baba, se anyagilag, se a lány nem anyanak való!

2017. jan. 25. 16:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/82 anonim ***** válasza:
68%
20as, de a vatradék (milyen szó ez?) szülő aztán pénzelje az ostoba p.i.cs.a gyerekét meg a porontyát, mert hatni azt nem kell rá, de eltartani el kell, mi? az ilyen 15 és fél éves félbolond kategória, aki úgy fest direkt csináltatta fel magát, soha nem fog a saját lábára állni normálisan. Én amúgy nem kényszeríteném rá az akaratomat de kidobnám otthonról az fix, aztán döntsön, ahogy akar. Persze aztán majd pottyantson egy év múlva még egyet? Volt ilyen osztálytársam, kettőt az anyja nevelt, a 3.at egész egyszerűen otthagyta a kórházban, örökbe adták. A szülei roncsok voltak, az édesanyja pár éve meg is halt súlyos betegségben. Tök jó lehet az egész életed elb..szni, csak mert nem teljesen 100%as a gyereked és poénból meg kiszúrásból szétteszi a lábát.
2017. jan. 25. 17:49
 22/82 anonim ***** válasza:
61%

Utolsó!

Ja igen, persze, sz*emét szülők, hogy merészelik, hogy bármit is rá akarnának kényszeríteni szerencsétlen áldozat kislányra... Nehogy már most a szülő legyen a r*ohadék, amiért a 15,5 éves lányuk sikeresen felcsináltatta magát, most meg el akarja játszani a nagylányt azzal, hogy ő már csak azért is megszüli. Aha, jó rendben, szülje meg, de akkor teljesen jogos lenne a szülők részéről is, ha közlik, hogy akkor megoldod, ahogy akarod a gyerekfelnevelését és ellátást, beleértve természetesen anyagilag is!! Mert akárki, akármit mond, jó néhány évig igen is a szülők nyakába szakadna az unoka.

De nyilván gondolom akkor már nem "vatradék" a szülő, amikor pénzelni kéne a lányát is meg annak a kölykét is..

Rendben tartsa meg, de én a szülők helyében kipenderíteném, mint a sicc, aztán lássa el magát is meg a gyereket is, ahogy akarja!

2017. jan. 25. 17:54
 23/82 anonim ***** válasza:
51%
A szülő a saját kiskorú gyermekét nem penderítheti ki. Ő a gondviselő! Szerintem a probléma nem egyoldalú; a szülő is eséllyel felelős, hogybide jutott a gyereke. Közös megoldás kell a lány-anya döntési jogának megőrzése mellett.
2017. jan. 25. 17:58
 24/82 anonim ***** válasza:
47%

#22 "Rendben tartsa meg, de én a szülők helyében kipenderíteném, mint a sicc, aztán lássa el magát is meg a gyereket is, ahogy akarja!" - szerencsére azt nem tehetnéd meg, ugyanis a TE kötelességeden a SAJÁT GYEREKED felé semmit nem változtat az, hogy a gyerekednek gyereke lesz. A gyereked gyerekéhez - az unokádhoz - viszont valóban nem lesz semmi közöd, ha nem akarod.

Egyébként a másik rejtély, hogy a "kedves" szülők hogy a fenébe képzelik azt, hogy a saját gyerekükkel kapcsolatos kötelességeiket befolyásolja a dolog??? Hmmm???

2017. jan. 25. 18:09
 25/82 anonim ***** válasza:
37%
#21, a válaszom ugyanaz, mint a #22-re...
2017. jan. 25. 18:15
 26/82 anonim ***** válasza:
67%

A szülő segitségén múlik. Igen ,azon. De jönyörgöm,én hozzak áldozatot? Legyek munkanéküli,vagy a férjemmel legyünk váltott műszakba és ne találkozzunk,csak mert a kislány gyereket szül nekem?! Mert ő tanul,bulizik,pasizik? Én meg nevelem az unokámat? Ha babát akarok,szülök én magamnak.

Abortusz ellenes vagyok,és ha ilyen eset van,valamit igencsak elb.szott a szülő,de én se nevelném a saját unokámat.

2017. jan. 25. 18:24
 27/82 anonim ***** válasza:
58%

#26, a szülő nem köteles a saját unokáját nevelni... annak van egy (addigra nagykorú) APJA is, tetszel tudni???

A saját gyerekét viszont továbbra is köteles, az általános szabályok szerint. Ezzel mi a gondotok??? A saját gyerekét továbbra is ő vállalta, nem???

2017. jan. 25. 18:26
 28/82 anonim ***** válasza:
65%

Ha az apja neveli a gyereket majd,akkor a lányommal mi lesz? Odaadja a babát? Vahy én fogadjam még be a palit is,aki felcsinálta a lányomat?

A lányom támogatásába nem tartozik bele,hogy én nevelem a gyerekét.

Jelen esetben nem ehy rendes lányról van szó,hanem egy züllöttről.

Támogatnám a gyerekemet a terhességében is,de nem vállalom hogy az unokámat is eltartom,vagy a lányom paliját.

Kétlem,hogy a kérdésben szereplő lánynak olyan jó párja lenne,ha egy gyermeket felcsinált.

2017. jan. 25. 18:58
 29/82 anonim ***** válasza:
50%

"A lányom támogatásába nem tartozik bele,hogy én nevelem a gyerekét. " - ez tökéletesen igaz, így van.

"Jelen esetben nem ehy rendes lányról van szó,hanem egy züllöttről." - tisztelettel indifferens, hogy a szülő mennyire tudta vagy nem tudta a lányára kényszeríteni a saját értékrendjét. 14 év feletti volt a lány is meg a fiú is a szexuális kapcsolat kezdetén??? Akkor miféle "züllöttségről" tetszel beszélni???

"de nem vállalom hogy az unokámat is eltartom,vagy a lányom paliját." - helyes. Csak épp semmi köze ahhoz a kérdéshez, hogy rákényszerítheted-e a saját akaratod a gyerekedre ezekben a témákban, amire a helyes válasz még mindig a "NEM".

(ha az apja se vállalja a gyerek felügyeletét, akkor jön az apja családja, és ha azok sem, akkor nevelőszülőkhöz kerül a lány nagykorúvá válásáig, és a szülei továbbra is jogosultak lesznek tartani a gyerekkel a kapcsolatot - természetesen. És ebbe se szólhat bele se a lány, se a fiú szülője. Na, ezek mennek.

2017. jan. 25. 19:12
 30/82 anonim ***** válasza:
17%
A szülő örökbefogadhatja az unokáját és igénybe veheti a Gyest is és az összes többi szüléshez kötődő állami támogatást.
2017. jan. 25. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!