Nem akarok mégis máshogy tekintek anyámra?

Figyelt kérdés

Vallásos családból származom. Anyám nem vallásos nevelést kapott, de soha nem tagadta Istent és a húszasévei elején elkezdte "komolyan venni" a vallást.

Annyira tiszta szívű, jóindulatú és példaértékűen hisz Istenben.

Nem túl régen azonban megtudtam róla valamit. A kettő testvérem születése utána volt egy terhessége. Erről tudtam, abortusszal végződött. Most tudtam meg, hogy utána volt még egy. Egyszerűen nem megy ki a fejemből hogyan tehette. Az első az első férjétől volt, a második meg az én apámtól. Annyira csalódtam benne.

Nem akarom elítélni vagy megítélni, de tényleg nagyon megviselt. Beszélni nem akar róla, én sem igazán. Egyszerűen csak összedőlt bennem a róla alkotott kép. Az elsőt még valamelyest meg tudnám érteni, mivel éppen a válása előtt történt. De a másodikat egyszerűen képtelen vagyok!

Valamit tudnátok mondani, hogy mit tegyek? Hogyan ne lássam ezt benne? NEM AKAROM ezt érezni, egyáltalán!

Nem akarom hibáztatni vagy ilyesmi, kérlek mondjatok valamit!

Egyébként a vallásos jelző ne tévesszen meg! Nem vagyunk fanatikusak, "csak" vallásosak. Az élet egyéb területén is mindenben nyitott vagyok, ez a téma valamiért viszont nagyon megérint. Maga a tudat, hogy egy pici életet oltanak, ami akár az enyém is lehetett volna, ha anyámnak akkor sem lett volna megfelelő. (Az eljárásról nem is beszélve!)

2016. okt. 14. 00:00
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
80%

"Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet, és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem, és botladozz meg minden kövön, amelyben én megbotlottam. S mindegyik botlás után állj fel, és menj tovább úgy, ahogy én tettem. Csakis ezek után ítélhetsz rólam, és felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz."

Ez pont nektek valo...

2016. okt. 16. 23:07
 32/32 anonim ***** válasza:
0%

Azt hiszem én értem a kérdező problémáját.

Én sem tudnám egyik abortuszát sem megérteni. Mert igazából kényelemből tette. Engem akkor az zavarna, hogy akkor én hogyan illek a sorba. Én is kényelemből lettem? Mert abban az időben éppen az volt az érdeke? Akármiért.

Az sem érdekelne, hogy én azért kaptam esetleg meg "mindent", mert nem voltak a lehettekvolna testvéreim. Becserélném a sok mindent, amit kaptam, a testvérekre. Mert mi lenne ma jobb nekem? A sokminden tárgyi dolog emléke, vagy a hús-vér testvérek, akikhez fordulhatnék, vagy akár veszekedhetnék, ha úgy alakul?

És ez eddig még független a vallásosságtól, ami akkor még csalás is.

2016. okt. 29. 01:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!