Nem akarok mégis máshogy tekintek anyámra?

Figyelt kérdés

Vallásos családból származom. Anyám nem vallásos nevelést kapott, de soha nem tagadta Istent és a húszasévei elején elkezdte "komolyan venni" a vallást.

Annyira tiszta szívű, jóindulatú és példaértékűen hisz Istenben.

Nem túl régen azonban megtudtam róla valamit. A kettő testvérem születése utána volt egy terhessége. Erről tudtam, abortusszal végződött. Most tudtam meg, hogy utána volt még egy. Egyszerűen nem megy ki a fejemből hogyan tehette. Az első az első férjétől volt, a második meg az én apámtól. Annyira csalódtam benne.

Nem akarom elítélni vagy megítélni, de tényleg nagyon megviselt. Beszélni nem akar róla, én sem igazán. Egyszerűen csak összedőlt bennem a róla alkotott kép. Az elsőt még valamelyest meg tudnám érteni, mivel éppen a válása előtt történt. De a másodikat egyszerűen képtelen vagyok!

Valamit tudnátok mondani, hogy mit tegyek? Hogyan ne lássam ezt benne? NEM AKAROM ezt érezni, egyáltalán!

Nem akarom hibáztatni vagy ilyesmi, kérlek mondjatok valamit!

Egyébként a vallásos jelző ne tévesszen meg! Nem vagyunk fanatikusak, "csak" vallásosak. Az élet egyéb területén is mindenben nyitott vagyok, ez a téma valamiért viszont nagyon megérint. Maga a tudat, hogy egy pici életet oltanak, ami akár az enyém is lehetett volna, ha anyámnak akkor sem lett volna megfelelő. (Az eljárásról nem is beszélve!)

2016. okt. 14. 00:00
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
31%

Tovabra sem erdekel a valaszod, csak magadnak valaszolj:

TE VEDEKEZEL a nem kivant terhesseg ellen? Igen? Es vallasrol beszelsz?

Van ferjed, es vele szexelsz, es csak es kizarolag gyermeknemzes celjabol? Ja, hogy nem akartok meg gyereket, de hetente haromszor dugsz vele, es vallastol beszelsz?

Ja, hogy meg ferjed sincs es megis szexelsz csak ugy, mert pajzankodni akar az alsofeled? Es ha becsuszik egy gyerek veletlenul? Te beszelsz hivo es vallasi kerdesekrol?

Szerintem dobj el mindent es rohanj el a templomba es melysegesen szegyelld magad!!!

Anyadat meg tiszteld, mert (sajnos) nem teged dobott el, pedig az lett volna a megfelelo eljaras!!!

2016. okt. 15. 03:00
 12/32 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem anyádra emiatt másképp nézni, kételkedni benne az is bűn, hiszen leírod, hogy milyen jó ember, tiszta lelkű stb... Ha vert volna, drogos vagy alkoholista lenne, aki másnaponta idegen pasikat fogad, na akkor lenne okod anyáddal kapcsolatban ítélkezni. Honnan tudod milyen élethelyzete volt akkor? Hogy milyen nehezwn hozott döntést? Hogy dolgozta fel?

Én három gyerekes anyaként hoztam most meg ezt a döntést. Mindegyik kicsi egymás után születtek, egy éves a legkisebb. Mind császáros, védekezés mellett maradtam terhes. Segítségem nincsen. A férjem állandóan dolgozik. A negyedik császar mar igen kockazatos lenne es egyeb eü problémáim is vannak. Nagyon nehêz volt ezt a döntést meghozni, de sajnos nem tudtam ezt vállalni...

Amúgy nem gyakorló,de hívő vagyok. Gondolhatod, hog mennyire megviselt...

Egy világ omlana össze bennem, ha a lányaim 18 éves korukban ítélkeznének felettem emiatt, amikor évekig virrasztottam miattuk, fogtam a kezüket és neveltem őket nagy szeretettel.

Nagyon könnyű kívülállóként ítélkezni, másképp nézni arra, akit szeretünk, de a másik oldalba belelatni, gondolni már nem annyira, vagy esetleg magunkba nézni...

2016. okt. 15. 08:19
 13/32 A kérdező kommentje:

Teljesen világos, hogy a válaszom nem érdekel,mivel akkor nem írnál ilyeneket. Megértetted volna a válaszomból, hogy nem önkényesen mondtam magamnak azt, hogy most akkor elkezdek anyám iránt máshogyan érezni. Te tudod az érzéseidet befolyásolni? Mert ebben az esetben engem a te válaszod nagyon is érdekel! Ja, hogy te sem tudod? Így már világos!

Honnan tudod, hogy én mit hogyan csinálok? Semmi közöd hozzá! Ha házasságon kívül élnék nemi életet, akkor sem ölnék embert, ez biztos. És szerintem egy érző ember elpusztítása a legrosszabb dolog, amit csak elképzelni tudok. Ja nem, kettő élet elpusztítása rosszabb. Na mindegy. A kérdés az értelmét ott elveszítette, hogy mindenki engem lát rossznak!

2016. okt. 15. 12:12
 14/32 anonim ***** válasza:
71%

De ha nem tudod az erzelmeidet befolyasolni, akkor a net nepetol mit varsz? Leirtam a velemenyemet, valaki kicsit durvábban. De mire mentunk vele? Így a kerdes is ertelmetlen valoban.

En leirtam a sajat tortenetemet, mellesleg a leirasa es megosztasa sem volt konnyu lelkileg, de segiteni akartam neked. Semmi ertelme nem volt ezek szerint.

2016. okt. 15. 12:43
 15/32 A kérdező kommentje:
Azokra gondoltam, akik anélkül bántanak, hogy meg akarnának érteni.
2016. okt. 15. 12:48
 16/32 anonim ***** válasza:
79%

"Ha házasságon kívül élnék nemi életet, akkor sem ölnék embert, ez biztos."

Ok, élj így...

Ez a te értékrended, jogod van hozzá. És ha emiatt támad valaki, jogod van háborogni.

De neked mi jogod van hozzá, ha egy másik ember másként gondolja. Mégha a szülőanyád is...

"És szerintem egy érző ember elpusztítása a legrosszabb dolog, amit csak elképzelni tudok."

Attól eltekintve, hogy egy babszemnyi képződményt érző embernek feltűntetni kissé demagóg, mi köze ahhoz más embernek, aki nem te vagy, hogy te mit képzelsz el, és mit nem?

"A kérdés az értelmét ott elveszítette, hogy mindenki engem lát rossznak!"

Csodálkozol? Olyan dolgokba ütöd az orrod, amelyek nem rád tartoznak. Én például egész életemben igyekeztem távoltartani magamtól a hozzád hasonló embereket.

2016. okt. 15. 13:52
 17/32 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó! Teljesen igazad van!
2016. okt. 15. 14:19
 18/32 A kérdező kommentje:
Csak nem volt értelmetlen a dolog. Ha arra gondolok, hogy az anyám olyan is lehetne, mint te/ti, akkor tényleg jobban értékelem :)
2016. okt. 15. 15:26
 19/32 anonim ***** válasza:
Na, latod...
2016. okt. 15. 15:43
 20/32 anonim ***** válasza:
20%

16-os

Azért az a babszemnyi képződmény, amikor odakerül, hogy abortusz (általában 5-6 hetesen), már egészen emberi. Kialakultak a szervei, amik működnek, sőt akkor már az ujját is tudja szopni. Mutass már pls egy babszemet vagy egy képződményt vagy egy babszemnyi képződményt, ami tudja szopni az ujját. Ha nem látod, nem is létezik? Ami a fejedben van egy magzatról, azt ne projektáld ki a valóságra. Lehet, hogy így könnyebb a léleknek, hogy az csak sejtek halmaza, de néhány hét után már kész emberek, csak nagyon nagyon kis kiadásban.

2016. okt. 16. 00:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!