Nem akarok mégis máshogy tekintek anyámra?
Vallásos családból származom. Anyám nem vallásos nevelést kapott, de soha nem tagadta Istent és a húszasévei elején elkezdte "komolyan venni" a vallást.
Annyira tiszta szívű, jóindulatú és példaértékűen hisz Istenben.
Nem túl régen azonban megtudtam róla valamit. A kettő testvérem születése utána volt egy terhessége. Erről tudtam, abortusszal végződött. Most tudtam meg, hogy utána volt még egy. Egyszerűen nem megy ki a fejemből hogyan tehette. Az első az első férjétől volt, a második meg az én apámtól. Annyira csalódtam benne.
Nem akarom elítélni vagy megítélni, de tényleg nagyon megviselt. Beszélni nem akar róla, én sem igazán. Egyszerűen csak összedőlt bennem a róla alkotott kép. Az elsőt még valamelyest meg tudnám érteni, mivel éppen a válása előtt történt. De a másodikat egyszerűen képtelen vagyok!
Valamit tudnátok mondani, hogy mit tegyek? Hogyan ne lássam ezt benne? NEM AKAROM ezt érezni, egyáltalán!
Nem akarom hibáztatni vagy ilyesmi, kérlek mondjatok valamit!
Egyébként a vallásos jelző ne tévesszen meg! Nem vagyunk fanatikusak, "csak" vallásosak. Az élet egyéb területén is mindenben nyitott vagyok, ez a téma valamiért viszont nagyon megérint. Maga a tudat, hogy egy pici életet oltanak, ami akár az enyém is lehetett volna, ha anyámnak akkor sem lett volna megfelelő. (Az eljárásról nem is beszélve!)
Hat hetesen ujjat szop??? Nem tudom honnan vetted az infoidat, de biztos nem az orvosin ulve...ekkora blödséget csak itt a gyk- n lehet olvasni...
Elárulom hat hetesen semmiféle ujja nincsen, sem szaja, igy nem tud mit es mivel szopni.
Nem, nem könnyebb a lelkem..., de legyél kedves keress már rá arra a google ben, hogy 5-6 hetes magzat! 5 hetesen még magzatról sem lehet beszélni, mert pwtezsák van. Esetlwg zigóta. Jó esetben hat hetesen kezd pulzálni a szívcső, de az még nem szívverés. Milyen alapműveltsêgről beszélsz? Röhej, hogy ennyire hülye vagy! Már bocs, de ez ki kellett hogy jöjjön. Lila fingod sincs láthatóan a fogantatásról és a zigóta, embrió, majd magzat fejlődéséről és te beszélsz alapműveltségről???
Három gyermeket szültem. Talán kicsit több fogalmam van, mint neked. De ehhez igazából gyerek sem kell, hogy valaki tisztában legyen egy 5-6 hetes terhesség nagyságával.
Elmondom, mert láthatóan nem tudod hat hetes terhesség valójában a fogantatás utan két héttel van. Ugyanis a kimaradt menzesz időpontjában már 4 hetes terhességről beszélünk.
Kb. Egy hét tíz napa beágyazódása a zigótának. Hat hetesen már biztosan megtapadt és kezd pulzálni a szívcső... Itt valaki meg olyan blödséget ír, hogy ujjat szop.
Tanulatlan, nagyszájú, tinik vagytok! Igazán, ha annyi eszetwk sincs, hogy rágooglizzatok, akkor nem is értem minek tépem itt a számat...
Csak Hogy tisztázzuk. Nem vagyok tini, ezt sehol sem írtam, 26 éves vagyok, és három gyerek anyukája (egy 4 évesnek és 2 kétévesnek) :)
Ezt nem akartam ide kiírni,mivel szerintem semmi köze ehhez az egészhez, de mindegy. 2 éve voltam házas a párommal, amikor megszületett az első babánk. (Ő az egyetlen férfi egyébként, akivel valaha kapcsolatom volt, egy korábbi kérdésre is válaszolva tehát)
De továbbra sem hiszem, hogy itt ezen van a hangsúly.
Egy 6 hetesnek már vannak agyhullámai és egy 4 hetesnek már ver a szíve. Ezen kívül 48-72 óra múlva a saját egyedi genetikai állománya elkezd kialakulni, tehát a "sejtcsomó" dolog maximum 72 óráig érvényes. Onnantól kezdve ugyanis egy fejlődő, meg nem született EMBER! De teljesen mindegy, neked úgy is így sejthalmaz marad, addig amíg elfogadhatónak találod ezt a fajta módját a gyilkosságnak...
"A 3-4 héten a zigóta kb. akkora, mint egy mákszem. Körülbelül 6 nappal a megtermékenyülés után, a 4. terhességi héten ágyazódik be a hólyagcsíra (blasztocita) a méhfalba. Ez megfelel nagyjából az elmaradó menstruáció időpontjának. A csíra sejtjei két irányba fejlődnek tovább: a belső sejtekből az embrió lesz, külső sejtekből a köldökzsinór, magzatburok, méhlepény.
4 hetes magzatEzen a héten már kialakul a magzatburok, amely a születésig körbeveszi majd az embriót ill. magzatot. Valamint a külső sejtekből kialakul a petezsák is, melyen keresztül az anya tápanyaggal látja el a korai embriót. (Később ezt a szerepet átveszi majd a méhlepény.) A beágyazódás a megtermékenyülést követő 12. napon fejeződik be. Ha ebben az időszakban kettéosztódik a csíra, ikerpár lesz az eredmény. A baba 0,5 mm."
A kérdező a fogantatástól számított hetekben gondolkozik, de nem is ez a lényeg.
Kérdező, most már úgy érzem, te nem ahhoz kérsz segítséget, hogy megbocsáss anyádnak, hanem pont ahhoz kérsz megerősítést, hogy gyűlölhesd? Őszintén, ha ilyen elvek mentén gondolkozol, akkor miért a második abortusz tudomásodra kerülése verte ki a biztosítékot, az első mennyivel volt jobb? Jaaa, biztos rémes volt a házassága, bla-bla-bla. Szóval azt meg tudod neki bocsátani, de a másodikra nincs mentség??? Szerintem ez nagyon nincs rendjén. Akkor már tessék utálni az elsőért is...
Nem, sajnos elment abba az irányba a kérdés, hogy az abortusz kinek mit jelent. Ebben nyilván én is hibás vagyok.
Az elsőt azért tudom "megbocsátani" (elég rossz a szóhasználat), mert emberek vagyunk előfordul, hogy megteszünk valamit. Azt még el tudom fogadni, hogy "véletlen" (megint nem jó a szó rá), de kétszer már nem olyan könnyű.
Kérdező, egyáltalán nem bántani akarlak, csak talán pont azzal segítek, ha rávilágítok, ez mennyire álszent, mennyire kettős mérce. Hogy az első megbocsátható, de a második nem. Ha a fő érv az, hogy egy embrió élete emberi élet, és a kioltása bűn, akkor az első abortusz is bűn volt. De látod, azt meg tudod magyarázni magadnak, a másodikért pedig elítéled, és nem tudsz túllépni rajt?
Ha anyukáddal nem is akarsz vagy tudsz erről beszélni, lehet, hogy apukádnak fel kellene hoznod. Miként emlékszik erre ő, hogyan élte meg, hogyan viszonyul hozzá? Ha az ő tudtával és beleegyezésével történt az abortusz, talán te is megnyugszol kicsit, mert lehet, hogy tudat alatt őt érzed itt a legjobban megsértve, és emiatt haragszol anyukádra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!