Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Fogamzásgátló mellett estem...

Fogamzásgátló mellett estem teherbe, de nem tarthatom meg?

Figyelt kérdés

Még a szüleimmel élek, 18.-ik életévemet betöltöttem, és fog.gátló mellett teherbe estem, a szüleim hallani sem akarnak a babáról. Azt mondták, hogy nem segítenek a babát és engem eltartani, ha abba hagyom a sulit, de ha megszülném abba kéne hagynom. A barátom is kijelentette, hogy ha megtartom a babát róla többet nem hallok. Sajnos bele kell menjek a terhesség megszakításba :'(

De nem tudom, hogy is megy ez az egész, persze ebben sem segít a családom.

Azt tudom, hogy családsegítőbe kell mennem, nőgyógyász után. De ott kit kell keresni és mit kell mondanom? Olyan kilátástalan az egész.

Gondolkoztam azon is, hogy megtartom, és örökbe adom, de a szüleim vagyis anyu erről sem akar hallani. Valaki segítsen :'(

#tanácstalanság #Terhességmegszamítás
2016. okt. 7. 11:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Az lehet, de ez a te életed, a te döntésed, és elmúltál már 18 éves... Felnőtt ember vagy.
2016. okt. 7. 16:47
 12/26 anonim ***** válasza:
72%
És szerintetek 18 évesen miből tartsa el magát és a gyereket???? Ha egyszer senki nem segít. Ma már az érettségivel is kitörölheti.
2016. okt. 7. 18:16
 13/26 anonim ***** válasza:
De tényleg, tabletta mellett hogy lehet rendszertelen vérzés? Valami nem kerek a történetben...
2016. okt. 7. 18:36
 14/26 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy soha nem volt rendszeres, max 2-3 napos gyenge vérzés vagy az sem
2016. okt. 7. 18:53
 15/26 anonim ***** válasza:
34%
Ne haragudj, de nem értelek meg. Elmúltál 18. Ha ebbe belemész és engedsz a szüleid érzelmi zsarolásának, életed végéig ez el fog téged kísérni. És a tudat is, hogy meg sem próbáltad. Egészen biztos vagyok benne, hogy a szüleid addig lennének ilyenek, amíg meg nem látnák azt az édes kisbabát, aki félig a TE GYERMEKED. Nem vagy már gyerek. Gondolkoztál már azon, hogy milyen lesz átesni a műtéten? Őszintén érdekel, mert van akit utólag nagyon megvisel. És később nem foghatod a szüleidre, mert a döntés a tied. Nincs sehol sem megírva, hogy jobb életed lesz, ha ezt a babát most elveteted. Egészen biztos vagyok benne, hogy addig ellenzik ennyire, amíg látják, hogy van hatása. Idővel elfogadnák és biztos vagyok benne, hogy nem hagynának magadra. Most még azért csinálják, mert befolyásolni akarnak. De a döntés a tied.
2016. okt. 8. 01:45
 16/26 anonim ***** válasza:
82%

Könnyen mondjátok, hogy tartsa meg! Senki nem áll mellette, se a szülei, se a gyerek apja!

Mégis miből nevelje fel? Nem vagyok abortuszpárti, de az mivel jobb, ha megszüli és utána nyomorognak? Se saját lakás, se munka mire vállalja be?

2016. okt. 8. 13:54
 17/26 anonim ***** válasza:
16%
De nekem ne mondd már, hogy szerinted a szülei akkor örökre kitagadják vagy ilyesmi! Egyszerűen csak rá akarják venni, hogy vetesse el. Arra nem is gondolnak, hogy ezzel mekkora kárt okoznak neki. Te magára hagynád a gyereked, ha mégis megszülné és látnád, hogy nem megy neki egyedül?
2016. okt. 8. 15:46
 18/26 anonim ***** válasza:
86%

Ha arra alapozva tojna a véleményemre, ha arra alapozva döntene egyedül, hogy majd úgyis "megsajnálom", hogy nem lesz szívem kidobni az unokámat.... akkor igen, hagynám! Egye meg amit főzött!

Kb. mint az, aki két topikkal arrébb megpróbálta eltitkolni a 12. hétig, hogy a nagymamája, aki eltartja, már ne tehessen semmit.

Egy ilyen döntést nem hozhat meg egyedül a lány, ha egyedül nem tudja eltartani és a döntése így másokat is érint.

Ha a családi kupaktanács úgy döntött, nem tudnak (vagy nem akarnak) még egy szájat etetni, akkor el kell fogadnia, vagy megoldhatja egyedül is.

Ahogy a családja nem erőltetheti rá az abortuszt, úgy ő se a gyerekét a családjára.

2016. okt. 8. 16:38
 19/26 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen egyet értek a 18-as válaszolóval.

Hiába 18 éves meg felnőtt ember és az ő döntése, de semmije sincs. A szülei házában él, ők tartják el. Lehet, hogy még az érettségije sincs meg (pl. én is évvesztes voltam, majdnem 19 éves voltam mikor érettségiztem). Még a gyerek apja se támogatja. Szép és jó, hogy a kérdező fel akarja vállalni a felelősséget, de ezt nem más kontójára kellene megtenni. Mivel a szülei életét is erősen befolyásolja ez a dolog, joguk van ahhoz, hogy nemet mondjanak rá. És ha ennyire ellenzik, akkor nincs joga hozzá, hogy rájuk erőltesse az ő felelősségét, illetve próbára tegye a lelkiismeretüket.

2016. okt. 9. 00:48
 20/26 anonim ***** válasza:
81%

Igaza van a 18-asnak!

Én is sajnálom a kérdezőt, DE a szülei már felnevelték őt ill. még most is eltartják, nem erőszakolhatja ki belőlük, hogy kezdjenek mindent elölről és az unokájukat is ők tartsák el, ők annyi gyereket vállaltak amennyit akartak és fel tudtak nevelni, mindenkinek ezt kéne!

2016. okt. 9. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.