Mi a véleményetek az alábbi esettel kapcsolatban? ( Terhesség fogamzásgátló mellett)
Sziasztok elég gáz a helyzetem...
Tavaly ősszel volt egy 12 hetes terhességmegszakításom. Igazából az utolsó pillanatig kétséges volt hogy megtartom-e (olyan kapcsolatból adódott ahol nem volt felhőtlen a viszony, többször megütött terhesen is stb..), végül úgy döntöttem hogy elvetetem a babát. Iszonyat nehéz döntés volt még msotanában is rémálmaim vannak miatta, de betetettem egy IUS fogamzásgátlót - ez is hormonalapon működik.) Júliusban megcsípett valami ( valszeg pók), amire antibiotikumot kaptam mert elfertőződött. 1 hetes volt a kúra, utána egyből felfáztam mentem nőgyógyászhoz is Cliont egyből felírtak, direkt kérdeztem hogy nem e lesz hatással a fogamzásgátlásra azt válaszolta hogy kizárt. Nos egy hét múlva kórházba kerültem vesegörccsel, nem hatott az antibiotikum, felírtak másikat. ( tehát már 3. hete szedtem különböző antibitikumot.) A felfázás ezután átment a méhemre, miközben kikezelték , arra is kaptam gyógyszert. Most nem jött meg pozitív a teszt nőgyógyásznál voltam, szerinte ezért mert 4 kúra teljesen tönkretette az immunrendszerem (érdekes...m1).Elkezdtem a héten vérezni, aztán kürházba kerültem hematóma miatt, konkrétan ömlött belőlem a vér...23 éves vagyok így elég gáz.Szerintetek lehetnek ezek a késői abortusz mellékhatásai?
Rákerestem, ez hormontartalmú spirál.
Az se véd 100%-osan, előfordul terhesség mellette. Nem hiszem, hogy az antibiotikum hatással lett volna rá.
Az orvos is megerősítette a terhesség tényét? A jelenlegi kapcsolatodban tudnád vállalni a babát?
Véleményem:érdekes. Ha jól értem 3-4hét alatt kétszer voltál felfázva,ebből egyszer a méhedre is átment a gyulladás+ veseköves görcs miatt kórházba kerültél?!
Két kérdésem van: 1.ennyi minden baj mellett tudtál szexelni? Ezek közül én csak felfázva voltam,de kellemetlen lett volna "összebújni", szerintem annál még rosszabb érzés lehet ha a méhed is érintett.
2.biztos,hogy terhes vagy/voltál? Csak azért kérdezem,mert a sok gyógyszer közül lehet,hogy valamelyik keresztreakciót adott,vagy a vesekö miatt átmenetileg fehérjevizelés volt,ez is okozhat álpozitív tesztet. Továbbá, gyulladásban lévő méhbe nem szeret megtapadni a megtermékenyült petesejt.
Ezt az immunrendszeres dolgot nem értem,mi itt az ok-okozati összefüggés? Most nem jött meg? Júliusban szedtél 3hétig antibiotikumot,azóta menstruáltál? Ne haragudj nekem nagyon zavaros amit leírtál! Végülis mi a kérdés? Mit okozhatott a tavalyi abortusz,vetélést?
A baba augusztus közepén foganhatott mert aug 10 volt az utolsó menstruációm, ekkor már a kúra végén voltam kutya bajom nem volt (tünet szinten).
Biztos hogy jelen állás szerint terhes vagyok, tegnap előtt vittek be a kórházba, látható a terhesség ultrahangon plusz hematóma amitől most a vérzés elindult. Erre irányult volna a kérdésem hogy lehet-e ez az előző abortusz mellékhatása/következménye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!