Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha megállítanák, hogy a baba...

Ha megállítanák, hogy a baba betegen jönne a világra, és nem tudna teljes életet élni, akkor elvetetnétek a magzatot?

Figyelt kérdés
Bármilyen maradandó rendellenesség esetén. Ti hogyan vélekednétek? Megtartanátok annak ellenére is, hogy tudjátok soha nem fog teljes életet élni, és mindig másnak fogja érezni magát(már ha tudatában van önmagával és a helyzetével). Ezáltal a ti életeteket is megnehezítve. Sok nő megtartja a magzatot akkor is, amikor megállapítják,hogy a baba down kórosan fog a világra jönni. Ez csak egy példa volt. Legyen szó bármilyen örökölhető, vagy szerzett rendellenességről.
2016. okt. 5. 13:53
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező, a kérdést pedig nem igazán jól tetted fel, az egy teljesen más szituáció, ha van egy ismert genetikai összeférhetetlenség a szülőknél, és úgy vállalják sorba a gyerekeket...
2016. okt. 5. 22:33
 22/31 A kérdező kommentje:
Szerintem egyáltalán nem más a szituáció, mert a kérdés magába foglalja azt,hogy ha tudod,hogy betegen fog születni a gyereked, megtartanád e?! És a példa amit felhoztam, tükrözi ezt az egészet. Tudták,hogy betegen fog a világra jönni, mégis megtartották a másik kettőt is. A Down szindrómás példám is helytálló, mert ha valakinek születik egy ilyen gyereke, sanszos,hogy a második és a harmadik is az lesz.
2016. okt. 6. 10:04
 23/31 anonim ***** válasza:
92%
Nem tartanék meg beteg magzatot. A végtaghiányosságból is egyedül az ujjak hiányát tudnám elfogadni. Első gyermek esetében képtelen lennék beteg magzatot vállalni, többedik beteg terhességet pedig azért nem vállalnék, mert a meglévő gyermekeim életét nem akarnám pokollá tenni.
2016. okt. 6. 10:28
 24/31 anonim ***** válasza:
87%

Soha, de soha nem hoznék tudatosan sérült gyereket a világra.

Az én nézetemben ez erkölcstelen lenne. Egy gyereknek joga van tiszta lappal indulni, sosem tennék a hátára egy levehetetlen hátizsákot.

Engem úgy neveltek, hogy ne tegyek másokkal olyat, amit nem kívánok magamnak. És én nem kívánnám magamnak, hogy sérülten induljak neki az életnek. Ha a szüleim - tudatosan - ezt tették volna velem, sosem tudnám megbocsátani nekik.

2016. okt. 6. 18:38
 25/31 anonim ***** válasza:
87%
Szomorú szívvel, de minden gondolkodás nélkül mennénk abortuszra a párommal.
2016. okt. 6. 19:35
 26/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó válaszolók! Teljesen egyetértek veletek!
2016. okt. 6. 21:50
 27/31 anonim ***** válasza:
80%
Mi-a Férjem és én-megbeszéltük,ha beteg a baba levetetjük.Egy nyúlszáj,kevesebb ujj,lábujj nem okozott volna problémát,de egy komolyabb,az egész életére/életünkre kiható rendellenesség igen.A 2. gyerekünk születésekor 35,a 3. születésekor közel 40 évesek voltunk.Nem is volt kérdés,hogy genetikai vizsgálatot végeztetünk(amnio,illetve CVS).MI nem vállaltuk volna!Lehet megkövezni,de akkor sem!
2016. okt. 6. 23:34
 28/31 anonim válasza:
57%

Huhú, pont hasonló témában vitatkoztunk az egyetemen. Orvostanhallgató vagyok, igaz hogy férfi vagyok, de a feleségemnek/barátnőmnek ilyen esetben mindenképp azt mondanám, hogy vetessük el. Ez nem kérdéses.

1.A család, a nagyszülők, a testvérek tönkremennek

2.A szülők rengeteg energiát, pénzt,időt belefektetnek a semmibe

3. Bele kell törődni a természet rendjébe. Ha beteg állat születik a vadonban az elpusztul. Az ember is állat, csak éppen magasabb fokú agyi tevékenysége(tudata) révén kiemelkedik az állatvilágból

Ez nem kegyetlenség, ez természetes. Így mindenkinek jobb lesz. A szülőnek, a beteg gyermeknek, a társadalomnak.

2016. okt. 22. 23:15
 29/31 anonim ***** válasza:
57%
A 27. válaszló vagyok.Most látom,hogy tök hülyeséget írta.Elvetetjük,nem levetetjük.BOCSÁNAT!
2016. okt. 23. 01:02
 30/31 anonim ***** válasza:

Az én kislányomnak van egy rendellenessége. Kiderült még akkor, mikor tudtunk dönteni. Még csak 11 hónapos, ezért, hogy mi lesz később, még nem tudjuk. Le van maradva a mozgásban, tornáztatjuk itthon. "A mozgásban és az értelmi képességekben lehet visszamaradás" Az orvosok sem tudnak biztosat jósolni, egy 4-es stádiumú agyvérzett gyermek is rendbe jöhet teljesen (de ez más téma persze) és mindenki hangsúlyozza a korai fejlesztés fontosságát. Természetesen a cél, hogy mindent megtanuljon, behozza a lemaradását, de ahogy a terhességem alatt is, elfogadtam, hogy lehet, hogy ő más lesz, most is ugyanúgy érzek. Ő az én gyerekem, és akármilyen is lesz, büszke leszek rá, tökéletes lesz számomra és a legnagyobb türelemmel és szeretettel fogok viseltetni iránta. Sose szégyelleném őt, és sosem lesz teher, nekem ő a gyermekem!

Fölösleges ezen vitázni, mert, aki nem így látja, azt úgy sem lehet meggyőzni, ő úgy is elfordul, ha lát az utcán egy sérült gyereket, úgy is azt fogja gondolni, hogy szegény gyerek, szegény szülők, teher, stb stb.

Ajánlom Singer Mgadolna Sorsfordító gyerekek c. Könyvét.

2019. ápr. 29. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!