Ha megállítanák, hogy a baba betegen jönne a világra, és nem tudna teljes életet élni, akkor elvetetnétek a magzatot?
Soha, de soha nem hoznék tudatosan sérült gyereket a világra.
Az én nézetemben ez erkölcstelen lenne. Egy gyereknek joga van tiszta lappal indulni, sosem tennék a hátára egy levehetetlen hátizsákot.
Engem úgy neveltek, hogy ne tegyek másokkal olyat, amit nem kívánok magamnak. És én nem kívánnám magamnak, hogy sérülten induljak neki az életnek. Ha a szüleim - tudatosan - ezt tették volna velem, sosem tudnám megbocsátani nekik.
Huhú, pont hasonló témában vitatkoztunk az egyetemen. Orvostanhallgató vagyok, igaz hogy férfi vagyok, de a feleségemnek/barátnőmnek ilyen esetben mindenképp azt mondanám, hogy vetessük el. Ez nem kérdéses.
1.A család, a nagyszülők, a testvérek tönkremennek
2.A szülők rengeteg energiát, pénzt,időt belefektetnek a semmibe
3. Bele kell törődni a természet rendjébe. Ha beteg állat születik a vadonban az elpusztul. Az ember is állat, csak éppen magasabb fokú agyi tevékenysége(tudata) révén kiemelkedik az állatvilágból
Ez nem kegyetlenség, ez természetes. Így mindenkinek jobb lesz. A szülőnek, a beteg gyermeknek, a társadalomnak.
Az én kislányomnak van egy rendellenessége. Kiderült még akkor, mikor tudtunk dönteni. Még csak 11 hónapos, ezért, hogy mi lesz később, még nem tudjuk. Le van maradva a mozgásban, tornáztatjuk itthon. "A mozgásban és az értelmi képességekben lehet visszamaradás" Az orvosok sem tudnak biztosat jósolni, egy 4-es stádiumú agyvérzett gyermek is rendbe jöhet teljesen (de ez más téma persze) és mindenki hangsúlyozza a korai fejlesztés fontosságát. Természetesen a cél, hogy mindent megtanuljon, behozza a lemaradását, de ahogy a terhességem alatt is, elfogadtam, hogy lehet, hogy ő más lesz, most is ugyanúgy érzek. Ő az én gyerekem, és akármilyen is lesz, büszke leszek rá, tökéletes lesz számomra és a legnagyobb türelemmel és szeretettel fogok viseltetni iránta. Sose szégyelleném őt, és sosem lesz teher, nekem ő a gyermekem!
Fölösleges ezen vitázni, mert, aki nem így látja, azt úgy sem lehet meggyőzni, ő úgy is elfordul, ha lát az utcán egy sérült gyereket, úgy is azt fogja gondolni, hogy szegény gyerek, szegény szülők, teher, stb stb.
Ajánlom Singer Mgadolna Sorsfordító gyerekek c. Könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!