Ha megállítanák, hogy a baba betegen jönne a világra, és nem tudna teljes életet élni, akkor elvetetnétek a magzatot?
Akinek van négy perce, érdemes...
https://www.youtube.com/watch?v=jkSKQyo2jMI
Akinek van több is, órás videók is vannak Nickkel.
És nem értem minek kellett lepontozni, sehol nem írtam, hogy nem fogadom el, hogy más másként dönt, a kérdés úgy szólt, hogy ÉN elvetetném-e?
Hát én nem.
Itt nem az volt a kérdés, hogy hány napig életképes a petesejt, és a válasz vagy helyes, vagy nem, hanem egy szubjektív döntésről volt szó...
Köszönöm ezt a sok véleményt!!
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert nem rég meséltek nekem egy családról, ahol 3 beteg gyerkoc van. Mar az első születése után kiderűlt,hogy genetikailag oroklodo betegse van a picinek, és,hogy akárhány gyereket hoznak a világra, sajnos mind beteg lesz. Ennek ellenére világra hoztak még 2 gyereket, és mind 2 gyerek súlyos értelmi és testi betegségekkel küzd. Az ember ilyenkor elgondolkodik,hogy vajon miért teszik ezt a szülők? Ennyire önzőek és próbálnak valamit pótolni az életükben, vagy csak szimplán nem érdekli
őket,hogy megkeserítik a gyerekek, mind a saját életüket,hogy a gyerekeknek már pici koruk óta gyógyszereken kell élniük, kórházról kórházra járnak, gépek tartják életben őket stb. Komolyan nem értem. Nem egy nőt láttam már,hogy 3 Down szindrómás gyerek kezét fogják(más-más koruak voltak), és látni rajtuk a fáradtságot. Biztosan sok szeretetet adnak, de ha már az első gyerek betegen jön a világra, akkor szerintem alap dolog lenne kivizsgáltatni a második szülést.
9-es belegondoltál abba, hogy hány gyerekét egyedül nevelő ember van, akiknek mind egészséges a gyereke? (Legalábbis fizikailag). Hogy egy család mire "megy rá", és mire nem, az nagyban múlik a hozzáálláson, és rengeteg a taccsra ment kapcsolat teljesen más dolgok miatt.
Egy jól működő kapcsolat meg képes "elhordozni" sok mindent.
És természetes, hogy senki nem vágyik beteg gyerekre, de ha gyereket vállalunk, akkor szerintem ez is benne van a pakliban, mint ahogy minden más, amire nem számítunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!