Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha megállítanák, hogy a baba...

Ha megállítanák, hogy a baba betegen jönne a világra, és nem tudna teljes életet élni, akkor elvetetnétek a magzatot?

Figyelt kérdés
Bármilyen maradandó rendellenesség esetén. Ti hogyan vélekednétek? Megtartanátok annak ellenére is, hogy tudjátok soha nem fog teljes életet élni, és mindig másnak fogja érezni magát(már ha tudatában van önmagával és a helyzetével). Ezáltal a ti életeteket is megnehezítve. Sok nő megtartja a magzatot akkor is, amikor megállapítják,hogy a baba down kórosan fog a világra jönni. Ez csak egy példa volt. Legyen szó bármilyen örökölhető, vagy szerzett rendellenességről.
2016. okt. 5. 13:53
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
93%
Persze, ha születésekor derülne ki, természetesen hazavinnénk, nevelnénk. De ha szép, ha nem, nekem van különbség egy 12 hetes magzat és egy újszülött között.
2016. okt. 5. 15:13
 12/31 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom, milyen szintű rendellenességre gondolsz. A fiam sajnos vese és szív fejlődési rendellenességgel született. Egyiket sem szűrték ki a terhesség alatt, pedig lehetett volna. De ez már a múlt. Amúgy nem vetettem volna el. Túl nagy terhet nem jelentenek, bár sokszor volt kórházban és sajnos a veséjéből is el kellett már távolítani egy jó nagy darabot, mert leállt ott a működés. További műtétek várnak még rá, minden nap gyógyszert kell szednie, de ennek ellenére teljes életet él, én azt hiszem. A szívével még nem tudjuk mi lesz. Benne van a pakliban, hogy lesz egy komolyabb műtétje majd pár év múlva, minden az állapotától függ. Akkor lehet, hogy élete végéig vérhígítót kell majd szednie és sportolni sem sportolhat majd. De ettől még lehet boldog, nem? De ha terhes lennék és valami komolyabb dologról lenne szó, erősen elgondolkodnék. Könnyű igent és nemet is mondani így, hogy nem vagyunk benne a helyzetben, de a valóságban szerintem ennél bonyolultabb minden.
2016. okt. 5. 15:17
 13/31 anonim ***** válasza:
75%
Ha egész életében fekve vegetálna, ha nagyon súlyos szellemi és testi fogyatékos lenne, vagy ha pl. hónapokat jósolnak neki, akkor szerintem jobb, ha nem szenved.
2016. okt. 5. 15:19
 14/31 anonim ***** válasza:
26%

Akinek van négy perce, érdemes...

https://www.youtube.com/watch?v=jkSKQyo2jMI

Akinek van több is, órás videók is vannak Nickkel.

És nem értem minek kellett lepontozni, sehol nem írtam, hogy nem fogadom el, hogy más másként dönt, a kérdés úgy szólt, hogy ÉN elvetetném-e?

Hát én nem.

Itt nem az volt a kérdés, hogy hány napig életképes a petesejt, és a válasz vagy helyes, vagy nem, hanem egy szubjektív döntésről volt szó...

2016. okt. 5. 15:27
 15/31 anonim ***** válasza:
94%
Nem tartanánk meg, ezt tisztáztuk a legelején! nagymamámnak két down-on babája született, ő fiatalon meghalt, így a testvérre maradt a nevelésük,közben megszülettünk mi,hát nem kívánok senkinek ilyen gyerekkort,nem mindegy ,hogy súlyos vagy enyhe down,ők mind a ketten a legsúlyasabbak ,írni,olvasni,de beszélni sem tudnak.(most nem ecsetelném,hogy mennyi probléma van velük)édesanyám neveli őket, de ha vele is történik valami, ránkmarad a nevelésük.Szóval ha a szülő beteg babát vállal lehet,hogy még az unokának s jut belőle.
2016. okt. 5. 15:55
 16/31 anonim ***** válasza:
93%
Nehéz kérdés. Kapásból azt mondanám hogy - ha úgy születne hogy csak szenvedés és fájdalom lenne a sorsa - elvetetném. Ha csak hiányozna valamelyik végtagja - nem. Ha ugyanezt anno megkérdezik - mikor pl lassan 17 éve vártam az első Gyermekem - hogy 14 évesen elvesztem agydaganatban, meg akarom-e tartani? Örökre érezni az űrt és fájdalmat? (igen, egyetértek azzal aki írta, más egy Gyermeket 12 hetes magzatként vagy 12 évesen elvesziteni.. tapasztaltam mind2t) Biztos NEM -et mondtam volna. De ezt nem lehet kimutatni. És kaptam 14 csodálatos évet. És nem bántam meg semmit. Ha kiszűrik hogy a középső gyermekem auti lesz? Simán elvetettem volna az akkori fejemmel. Most.. itt rajzolgat 6 évesen.. okos... szép... mindenki imádja.. a bátyja is imádta.. az öccse is imádja... de k.va nehéz vele. Pedig enyhe fokú. Önálló lesz.. kemény munkával.Ezt azért irom le mert nem mindegy milyen tapasztalattal, milyen életfázisban válaszolsz erre a kérdésre. És igenis. Azt feltenném magamnak én is: Egyedül fogom bírni? Mert más - ha segít is, csak szeretetből teszi, el nem várhatom. Ezt egy olyan család mellett írom aki soha el nem engedné a másik kezét. De nem ez az általános. Erre is készülni kell.
2016. okt. 5. 16:21
 17/31 anonim ***** válasza:
91%
Természetesen értelmi fogyatékost nem tartanék meg. Teher az egész családnak és miatta az egészséges utódokra kevesebb idő, energia jut.
2016. okt. 5. 16:50
 18/31 anonim ***** válasza:
30%
Az egyetemen volt egy csoporttársam, aki karok nélkül született. Most diplomás mérnök és jogsit is szerzett. Nagyon vidám lány, mindig boldognak láttam. Ekkor éreztem úgy, hogy megtartanék olyan babát is, aki végtaghiánnyal születik.
2016. okt. 5. 18:03
 19/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a sok véleményt!!

Azért tettem fel ezt a kérdést, mert nem rég meséltek nekem egy családról, ahol 3 beteg gyerkoc van. Mar az első születése után kiderűlt,hogy genetikailag oroklodo betegse van a picinek, és,hogy akárhány gyereket hoznak a világra, sajnos mind beteg lesz. Ennek ellenére világra hoztak még 2 gyereket, és mind 2 gyerek súlyos értelmi és testi betegségekkel küzd. Az ember ilyenkor elgondolkodik,hogy vajon miért teszik ezt a szülők? Ennyire önzőek és próbálnak valamit pótolni az életükben, vagy csak szimplán nem érdekli

őket,hogy megkeserítik a gyerekek, mind a saját életüket,hogy a gyerekeknek már pici koruk óta gyógyszereken kell élniük, kórházról kórházra járnak, gépek tartják életben őket stb. Komolyan nem értem. Nem egy nőt láttam már,hogy 3 Down szindrómás gyerek kezét fogják(más-más koruak voltak), és látni rajtuk a fáradtságot. Biztosan sok szeretetet adnak, de ha már az első gyerek betegen jön a világra, akkor szerintem alap dolog lenne kivizsgáltatni a második szülést.

2016. okt. 5. 18:23
 20/31 anonim ***** válasza:
19%

9-es belegondoltál abba, hogy hány gyerekét egyedül nevelő ember van, akiknek mind egészséges a gyereke? (Legalábbis fizikailag). Hogy egy család mire "megy rá", és mire nem, az nagyban múlik a hozzáálláson, és rengeteg a taccsra ment kapcsolat teljesen más dolgok miatt.

Egy jól működő kapcsolat meg képes "elhordozni" sok mindent.

És természetes, hogy senki nem vágyik beteg gyerekre, de ha gyereket vállalunk, akkor szerintem ez is benne van a pakliban, mint ahogy minden más, amire nem számítunk.

2016. okt. 5. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!