A terhes nő abortuszhoz való joga a fontosabb, vagy a magzat megszületésének a joga?
Ez szerintem sokmindentol fugg.
Ha a terhes no,aki nem akarja a babat,tett ellene es megis,akkor nem kell elitelni.
Ha a nonek van mar 2-3-4 gyermeke szinten nem.
Ha az egeszseget veszelyezteti ugyszint nem.
Ha a baba beteg detto.
Minden mas helyzetben a gyereknek adnam az eletben maradas jogat.
Max alairatnek egy nyilatkozatot a novel,hogy lemond a babarol es maris lenne egy szep babaja egy gyermektelen meddo parnak.persze akkor ott a terhesseg,amikor nem dohanyozhat,nem ihat,letagadni sem lehet....
Ez nehez kerdes.
Nekem spec. 3 gyermekem van.mindharom csaszarral szuletett,nem ajanlotta az orvosom az ujjabb terhesseget mert mar a 3.nal is cernaszalon fuggot a hegszetvalas...ezert spirallal vedekezunk.de ha becsuszna,nem tartanam meg.barmennyire is fajna,es szenvednek tole a mar meglevo harmat neznem,akiknek szukseguk van ram.pedig fiu mindharom.eszmeletlenul vagyom egy kislanyra.de nem.esznel kell maradnom.
"Nem lehet szülőnek nevezni, aki egyik gyerekét nem szereti. Sőt embernek sem. Sok normális embernek meghal az imádott gyereke, de az ilyen alávaló férgek nem becsülik meg, hogy az övék még él."
Férgek? de kulturált vagy... Tényleg úgy gondolod, hogy a szeretet tudatos? Akarom szeretni, akkor fogom is?
Nekem volt barátnőm, akit a család nyomására szült meg az anyja. De valahogy nem tudta szeretni, pedig megpróbált úgy tenni... Ezért mindent megadott neki... a külvilág nem is érzékelte, de a gyerek, az igen. Sosem láttam szomorúbb gyereket. Pedig mindene megvolt.
#16: De mi lenne, ha egyszer, tényleg csak egyszer az életben nem ítélkeznétek kapásból? Egy részről nem látsz bele az adott nő életébe, nem tudhatod, hogy miért ment abortuszra. Könnyen lehet az okok között az is, hogy beteg lett volna a baba. Vagy ő maga lett volna veszélyben. Esetleg védekezés mellett csúszott be és egyáltalán nem volt tervezett ott és akkor.
De kötve hiszem, hogy el kéne ítélni egy embert egy életre, csak mert egyszer volt egy abortusza.. Attól még nem nem lesz rossz ember. Mindenki követhet el hibákat, hisz hibázni emberi dolog és az abortusz nem egy főben járó bűn. Ez egy teljesen legális műtét, az már más kérdés, ki ért vele egyet és ki nem.
Igen is van szituáció, amikor az abortusz a kevésbé rossz választás. Csak ahhoz, hogy ezt valaki megértse, kevésbé kéne szűk látókörűen tekintenie a világot. Mennyivel jobb, ha ész nélkül szülik a gyerekeket bele a nagy világba? Nem baj, ha nincsenek meg az anyagiak, ha én magam is majd éhen halok, azért szülök még rá egy gyereket, biztos, ami biztos. Vagy a háta közepére sem kívánja azt a gyereket, de megszüli, hogy ne érje szó a ház elejét, majd élete végig érezteti szerencsétlennel, hogy nem szereti őt és csak egy púp a hátán.. Néha kicsit tovább kéne látni az orrunknál.
Az, hogy valakinek volt egy abortusza, mert abban az élethelyzetben nem tudta/akarta vállalni a gyereket még nem jogosít fel senkit az ítélkezésre, sem arra, hogy közöljem vele, hogy akkor a későbbiekben sem érdemelsz gyereket. Szerencsére nem a te reszortod eldönteni, hogy ki milyen állami támogatásban részesüljön vagy kinek lehet/legyen gyereke és kinek nem.
A tojás nem csirke, a makk nem fa, a selyemhernyó nem egy ruha, egy párhetes sejtkupac meg nem egy személy.
Mikor fogjátok már fel? Nyilvánvaló hogy alapvető biológiai ismereteknek nem vagytok birtokában, megérteném a középkorban lennénk, de hogy még ma is ennyi hülye van az nekem fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!