Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » A terhes nő abortuszhoz való...

A terhes nő abortuszhoz való joga a fontosabb, vagy a magzat megszületésének a joga?

Figyelt kérdés
Természetesen nem jogi értelemben kérdezem. Csak elgondolkodtam rajta, hogyha egy terhes nőre ráerőltetik a magzatot, akit ő nem akar akkor milyen élete lesz a születése után. Hiszen valljuk be sok szülő van úgy, hogy egyik gyereket pl. Abszolut nem szereti. Ismerősi körömben is van ilyen.
2016. szept. 24. 14:26
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
38%

Ez szerintem sokmindentol fugg.

Ha a terhes no,aki nem akarja a babat,tett ellene es megis,akkor nem kell elitelni.

Ha a nonek van mar 2-3-4 gyermeke szinten nem.

Ha az egeszseget veszelyezteti ugyszint nem.

Ha a baba beteg detto.

Minden mas helyzetben a gyereknek adnam az eletben maradas jogat.

Max alairatnek egy nyilatkozatot a novel,hogy lemond a babarol es maris lenne egy szep babaja egy gyermektelen meddo parnak.persze akkor ott a terhesseg,amikor nem dohanyozhat,nem ihat,letagadni sem lehet....

Ez nehez kerdes.

Nekem spec. 3 gyermekem van.mindharom csaszarral szuletett,nem ajanlotta az orvosom az ujjabb terhesseget mert mar a 3.nal is cernaszalon fuggot a hegszetvalas...ezert spirallal vedekezunk.de ha becsuszna,nem tartanam meg.barmennyire is fajna,es szenvednek tole a mar meglevo harmat neznem,akiknek szukseguk van ram.pedig fiu mindharom.eszmeletlenul vagyom egy kislanyra.de nem.esznel kell maradnom.

2016. szept. 24. 20:58
 12/36 anonim ***** válasza:
67%

"Nem lehet szülőnek nevezni, aki egyik gyerekét nem szereti. Sőt embernek sem. Sok normális embernek meghal az imádott gyereke, de az ilyen alávaló férgek nem becsülik meg, hogy az övék még él."

Férgek? de kulturált vagy... Tényleg úgy gondolod, hogy a szeretet tudatos? Akarom szeretni, akkor fogom is?

Nekem volt barátnőm, akit a család nyomására szült meg az anyja. De valahogy nem tudta szeretni, pedig megpróbált úgy tenni... Ezért mindent megadott neki... a külvilág nem is érzékelte, de a gyerek, az igen. Sosem láttam szomorúbb gyereket. Pedig mindene megvolt.

2016. szept. 25. 13:30
 13/36 anonim ***** válasza:
43%
Fontosabb.
2016. szept. 25. 13:35
 14/36 anonim ***** válasza:
79%
Nem kell ezt túlmagyarázni meg komplikálni. A magzat az, aki teljes mértékig függ a nőtől, nélküle teljesen életképtelen, szóval elég egyértelmű, hogy a nőnek van meg a joga bármihez is, amit tenni akar és az ő akarata az elsődleges!
2016. szept. 25. 14:23
 15/36 anonim ***** válasza:
67%
#10: Szerintem még mindig semmi közöd hozzá. Nem tudhatod az okot, hogy anno miért ment abortuszra, bár nem mintha rád tartozna, de ha ő így érezte helyesnek, akkor ebbe másnak nincs beleszólása. Se abba, hogy a későbbiekben milyen állami támogatást vesz igénybe vagy épp nem vesz igénybe.. Rengeteg olyan ember kap ilyen-olyan segélyeket meg mi egyebeket, akik igazi semmirekellők és életükben nem dolgoztak szerintem 1 órát összesen. Gondolom nem kell mondjam kikről van szó..
2016. szept. 25. 14:42
 16/36 anonim ***** válasza:
19%
Igen azt se helyeslem hogy azok kapjanak támogatást mint ahogy az abortuszosok lombikja ellen is vagyok. Volt lehetőségük gyereket szülni, nem éltek vele, onnantól kezdve hogy később nem jön össze, az a saját problémájuk, oldják meg saját zsebből, kicsit se sajnálom őket, én hiszek abban, hogy isten nem ver bottal, és okkal nem esnek teherbe.
2016. szept. 25. 14:53
 17/36 anonim ***** válasza:
84%

#16: De mi lenne, ha egyszer, tényleg csak egyszer az életben nem ítélkeznétek kapásból? Egy részről nem látsz bele az adott nő életébe, nem tudhatod, hogy miért ment abortuszra. Könnyen lehet az okok között az is, hogy beteg lett volna a baba. Vagy ő maga lett volna veszélyben. Esetleg védekezés mellett csúszott be és egyáltalán nem volt tervezett ott és akkor.

De kötve hiszem, hogy el kéne ítélni egy embert egy életre, csak mert egyszer volt egy abortusza.. Attól még nem nem lesz rossz ember. Mindenki követhet el hibákat, hisz hibázni emberi dolog és az abortusz nem egy főben járó bűn. Ez egy teljesen legális műtét, az már más kérdés, ki ért vele egyet és ki nem.

Igen is van szituáció, amikor az abortusz a kevésbé rossz választás. Csak ahhoz, hogy ezt valaki megértse, kevésbé kéne szűk látókörűen tekintenie a világot. Mennyivel jobb, ha ész nélkül szülik a gyerekeket bele a nagy világba? Nem baj, ha nincsenek meg az anyagiak, ha én magam is majd éhen halok, azért szülök még rá egy gyereket, biztos, ami biztos. Vagy a háta közepére sem kívánja azt a gyereket, de megszüli, hogy ne érje szó a ház elejét, majd élete végig érezteti szerencsétlennel, hogy nem szereti őt és csak egy púp a hátán.. Néha kicsit tovább kéne látni az orrunknál.

Az, hogy valakinek volt egy abortusza, mert abban az élethelyzetben nem tudta/akarta vállalni a gyereket még nem jogosít fel senkit az ítélkezésre, sem arra, hogy közöljem vele, hogy akkor a későbbiekben sem érdemelsz gyereket. Szerencsére nem a te reszortod eldönteni, hogy ki milyen állami támogatásban részesüljön vagy kinek lehet/legyen gyereke és kinek nem.

2016. szept. 25. 15:29
 18/36 anonim ***** válasza:
29%
A szemeben igen is rossz ember aki megöli a saját gyerekét. És ha egyszer nem kellett neki gyerek, akkor ne kelljen máskor se, így járt, mindenki visszakapja amit ad. És előszeretettel hangoztatjátok hogy a nő magánügye az abortusz. Akkor legyen a lombik finanszírozása is magánügye, ne az államtól várja a támogatást. El kell keserítselek, de az abortuszok legkisebb százaléka az, ami valóban indokolt, a legtöbb, mikor a nő csak szétrakja a lábát, lusta védekezni, aztán megy abortálni mert az úgy kényelmesebb. Kórházi gyakorlaton nem egyszer volt olyan, hogy alig rakták vissza az ágyra, már vihogva hívta fel a barinőjit hogy túl van rajta, meg vajon mikor mehet le cigizni. Másik kedvencem, hogy megcsináltatja, aztán hazamegy és "megünneplik" a pasival az abortuszt majd rohammentő hozza vissza mert ömlik belőle a vér, ilyet is láttam nem egyet... Olyat viszont alig, aki tényleg betegség miatt vetette volna el, pedig jópár hétig ott voltunk. Ja, meg nem beszéltem még a csajról akinek már volt négy, és alig töltötte be a húszat. Akit nem érdekel a saját gyermeke élete, az ugyan ne várja már el a sajnálkozást meg a támogatásokat.
2016. szept. 25. 15:39
 19/36 anonim ***** válasza:
73%

A tojás nem csirke, a makk nem fa, a selyemhernyó nem egy ruha, egy párhetes sejtkupac meg nem egy személy.

Mikor fogjátok már fel? Nyilvánvaló hogy alapvető biológiai ismereteknek nem vagytok birtokában, megérteném a középkorban lennénk, de hogy még ma is ennyi hülye van az nekem fáj.

2016. szept. 25. 15:49
 20/36 anonim ***** válasza:
9%
Utolsó miért is nem ember? Nincs talán idegrendszere? Nem ver talán a szíve? 12 hetes korára nincsenek talán kifejlődve a végtagjai? Talán nem csuklik? Talán nem mozgatja a végtagjait? Azon kívül hogy nem lélegzik, meg nem eszik, mindent csinál, amit te is utolsó. Ennyi erővel te se vagy ember?
2016. szept. 25. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!