Lombikozások utáni első terhesség után a másodikat
megszakítani? Vélemények?
Figyelt kérdés
Mit gondoltok az olyan szülőkről aki éveket próbálkoztak a babával lombikozás után össze is jött, hármasikreik születtek, majd spontán terhes lett a nő és el akarják vetetni a babát? Egy db baba van. Pénz nem akadály. Gyerekek már két évesek.
Én biztos hogy nem vetetném el! Ahol 3 gyereknek van minden, ott már a negyediknek is lenne!
Nekem elég lenne csak abba belegondolni, hogy mennyi küzdelem volt mögötte, és most meg spontán fogant egy "ajándék"!!
2016. máj. 2. 19:17
2/20 anonim válasza:
Párom exe megtette.... Férje van,egy lány pár ikrei. Páromat kihasználta évekig,hitegette. Doki szerint nem lehetett gyereke már. Megszakítással védekeztek,sosr volt baleset ,mégis az lett. Elvetette,párom sose bocsátotta meg neki. Rá két évre a nő lelépett a férjéhez se szó,se beszéd,pedig párom vállalta volna az ikrekez és a közöst is. Páromnak a teszt megvan azóta is emléknek,mi volt az ára hogy rossz nőt szeretett.
2016. máj. 2. 19:18
3/20 anonim válasza:
3gyerek eleve nem keves,plane ha minden egyszerre tortenik veluk.Nem a penz a fo akadaly,hanem h a szulok birjak-e fizikailag,erzelmileg.Szemely szerint szulestol 2evig egyedul neveltem egy akkor 2evest es egy ujszulottet,iszonyatsokat kivett belolem es most nem repesnek attol,ha terhes lennek.Mas kerdes h aki nem akar teherbe esni az vedekezik.De hogy a lombik miatt 3 gyerek utan spontan terhesseg elvetetese bun-e...meredek.Ezt dontse el az a ket ember aki letrehozta.Eleg ha apu besokall es ottmarad anyu 4kisgyerekkel...persze jo dolog h penz nem akadaly de ha ramegy a csalad,akkor is megerte megtartani?
2016. máj. 2. 19:21
4/20 A kérdező kommentje:
Védekezni megégértem, hogy nem tették. Nem féltek attól hogy teherbeestek.
Nekem is inkább azzal van bajom hogy ez egy nagy ajàndék szerintem. Így kellene rá tekinteni.
Bébiszitter korábban is segített az anyának napközben, míg picik voltak. Most is lenne lehetőség segítséget kérni
2016. máj. 2. 19:28
5/20 anonim válasza:
Szüljön a bébiszitternek?
2016. máj. 2. 19:33
6/20 anonim válasza:
Én nem vállalnám szerintem.
3 egykorú gyerek nevelése is épp elég nagy kihívás, nem mernék bevállalni még egyet. Ráadásul ők nulla tapasztalattal lettek rögtön nagycsaládosok, biztos hogy nagyon nehéz és rengeteg energiát igényel.
Én nem ítélkezek, érthető, ha nem vállalná már ilyen helyzetben. De ezt annak a nőnek és férfinak kell eldönteni, akik létrehozták. Senki másnak ebbe beleszólási és ítélkezési joga nincs. Főleg egy ilyen helyzetben, ahol évekig próbálták összehozni a gyereket. Ők mindent megtettek, amit lehetett. Erőn felül, hogy merik-e vállalni, az csakis az ő dolguk.
2016. máj. 2. 19:42
7/20 anonim válasza:
Szerintem ez a helyzet már nem pénz függő.4 gyerek nem kevés, a legtöbben kettővel is nehezen bírnak. Milyen lesz az amikor 3 gyerek egyszerre érettségizik/felvételizik? Hármat kell egyszerre útnak indítani stb... Én biztosan nem is bírnám. Mert attól, hogy pénzed van attól még az anyjának/apjának kell lenned, nem lehet mindent megoldani pénzzel a szülő-gyermek kapcsolatban. Azzal sem feltétlen értek egyet, hogy ajándék a baba mert spontán jött össze. Lett 3 baba a lombikból szerintem az is ajándék. Bárhogyan fogant a gyermek, ha várják és akarják az ajándék. Sőt gondolom nem kevés idő ment rá mire végül összejött a dolog. Miért érne többet a spontán baba mint a három lombikos? Szerintem majd ők eldöntik. Pro choice!
2016. máj. 2. 20:44
8/20 Vilcsianyuja válasza:
Három gyerekes szülő vagyok, a két kisebbik iker. Clostival jött össze mind a három, sanszom a spontán teherbeesésre kb. 0, mégis tetettem fel Mirenát, mert hány olyan történetről hallani, hogy lombik után spontán teherbe esett valaki... Még negyvenes házaspárról is tudok. Szóval ha már ilyen rendkívül felelőtlenül nem védekeztek és ilyen borzasztó helyzetbe hozták magukat, magát a terhesség létrejöttét, annak a módját ítélem el. Az más kérdés, hogy most akkor mekkora bűn megtartani vagy elvetetni. Ha van bébiszitter a picik mellé, akkor meg lehet oldani később is, hogy legyen anyukának segítsége. De az biztos, hogy nagyon nehéz lehet így is a három törpével (azt nem írtad, kérdező, hogy milyen egészségügyi gondjaik lehetnek, de azért el tudom képzelni, hogy a hármat háromfelé kell hordani mindenféle fejlesztésre), nem hogy még most terhesen meg majd egy babával a karon kergetni őket, cipelni őket jobbra-balra... Hát, nem irigylem a szülőket. De én nem tudnám az abortuszt választani.
2016. máj. 2. 21:01
9/20 anonim válasza:
Kérdező, azt, hogy valakinek hány gyerek "fér bele" és mi sok már, azt az illető(k) tudják eldönteni, senki másnak nem lehet beleszólása ebbe.
2016. máj. 2. 23:37
10/20 anonim válasza:
Én ezt a "nem védekezek, mert úgy sem lehetek terhes" szöveget baromságnak tartom! Nekem is mindegyik doki azt mondta, hogy nagyon nehezen eshetek majd teherbe, mert hátrahajlik a méhem. Ennek ellenére eszem ágában nem volt nem védekezni. Amikor elhatároztuk, hogy készen állunk a gyerekvállalásra, első hónapban megfogant a kisfiunk, annak ellenére, hogy én ugye azok közé tartozom, akik orvosilag csak nehezen lettek volna képesek teherbeesni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!