A magzat megölése gyilkosság?
Figyelt kérdés
2016. márc. 8. 06:00
1/63 anonim válasza:
Amennyiben nem kórházban történik a terhesség megszakitasa, orvos altal, akkor igen, komoly legális bajba kerulhetsz.
2/63 anonim válasza:
Igen, mert aki a méhben van, az egy magzatkorban lévő ember, nem pedig egy lókupac.
Az ember, hogy mentesüljön a saját maga okozta probléma következményétől kitalálta, hogy a különböző fejlődési fázisok nem is azok, hanem amíg a hasban van, addig valami, amit lehet abortálni, de ahogy világra jön máris ember.
3/63 anonim válasza:
Magzatnak a 12. Hét után nevezzük, előtte embrio. Igen, gyilkosság.
4/63 anonim válasza:
Igen. Az abortusz viszont nem. Miért provokálsz?
5/63 anonim válasza:
Nem értem a kérdésfeltevést, így magát a kérdést sem. Az "ölés" és a "gyilkosság" szinonímák, így inkább költői kérdésnek tűnik. Mit szeretnél pontosan megtudni a kérdéssel?
6/63 anonim válasza:
Hát ha megölsz egy emberi lényt, az gyilkosság akkor is, ha magzati korban teszed, akkor is, ha magatehetetlen betegen/öregen teszed. Bár én sem értem a kérdés értelmét.
7/63 anonim válasza:
A kérdésed ebben a formában hülyeség. A magzatelhajtást pedig nem tartom gyilkosságnak.
9/63 anonim válasza:
A kerdesnek azert nincs ertelme, mert a magzat lehet jogalany, orokolhet. De te az embriokat nevezed magzatnak, amiknek az abortalas Mo-on torvenyes, nem tartozik a btk korebe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!