Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Segítséget es tapasztalatokat...

SzabinaesKornél kérdése:

Segítséget es tapasztalatokat várok! A történetem a kovetkező: Van egy 13 hónapos gyonyoru kislanyunk, miota megszultem, gyogyszerrel vedekezunk, semmi gond nem volt eddig egeszen mostanaig! Genetikai vizsgalatra miert van szukseg?

Figyelt kérdés
Szerdan voltam orvosnal aki megallapitotta, hogy sajnos a gyogyszer mellett becsuszott a baba,5 hetes terhes vagyok! Nagyon sokat gondolkoztunk a parommal, rengeteg almatlan ejszaka, de sajnos az abortusz melett kell dontenunk! Az orvos kerdezte azonnal, mivel gyogyszert szedek, gondolta, hogy igy fogunk donteni, de azert adott 1 het gondolkodasi idot, es annyit mondott, ha abortusz akkor a gyogyszer miatt genetikai vizsgalat es utanna tovabb. De a tovabbrol meg nem beszeltunk! Miert is van erre szukseg, en ugy olvasgattam, hogy csaladsegito es ok adnak egy papirt amivel majd menni lehet? Arra gondoltam h a doki csak akkor csinalja meg ha a genetika kimutatja h gond van a magzattal! Koszonom Egy elkeseredett anyuka

#vizsgálat #Abortusz elott
2016. jan. 29. 22:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
35%
A gyógyszertől semmi baja nem lesz.
2016. jan. 30. 09:24
 12/21 anonim ***** válasza:
68%

Tök mindegy, hogy lesz-e baja a gyógyszertől vagy sem.. Nem értem miért lovagoltok ezen.

A kérdező és a párja nem szeretnének egyelőre újabb gyereket vállalni. Pont.

2016. jan. 30. 10:15
 13/21 anonim ***** válasza:
54%
Te nem érted, más meg nem így gondol rá. Fogadd el.
2016. jan. 30. 10:38
 14/21 anonim ***** válasza:
60%
#13, ez most segítség vagy tapasztalat? Vagy esetleg larpurlar okoskodás, amit meg senki sem kért itt (se)...
2016. jan. 30. 12:13
 15/21 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Szabina és Kornél!

Mire abortuszra kerülhet a sor a baba 8. hetes lesz. - Ekkor így fog kinézni....

[link]

Nem lenne jobb inkább örökbe adni? - Csak jobb lenne tudni, hogy él valahol egy gyereketek, mint hogy egy megsemmisítőben kötött ki.. :( - Nem?

(Én azt hiszem így lennék vele...) Valakinek ugyan úgy a szeme fénye lehetne, mint a Ti 13 hónapos csöppségetek...

2016. febr. 2. 01:09
 16/21 anonim ***** válasza:
32%

A mai gyógyszerek már viszonylag kevés hormont tartalmaznak, így ha megmarad egy terhesség, akkor az a gyógyszer miatt nem lesz beteg, nekem legalábbis ezt mondta a nőgyógyászom, és máshol is ezt hallottam.

Más. Annak is nyoma lesz, ha elvetetitek, a szívetekben biztosan. EGyébként pont ez a korkülönbség az ideális, ha akarnátok testvért a babátoknak. 22 hónap lenne köztük. Nekem ennyi van a lányaim közt, az első pár hónap volt durva, mondjuk a nagy olyan 2,5 éves koráig, onnantól annyria össze vannak nőve, hogy sokkal kevesebb energiádat igénylik, mintha csak egy lenne. Mert tök sokat eljátszanak egymással, jó persze össze is kapnak, de tényleg jóban-rosszban együtt. Az életkciklusod sem borul fel annyira, mintha mondjuk 3-4 év múlva jönne a 2. Akkor újra munkahelyről elmenni, megint pelenkázni stb, így egyszerre esnél át ezeken, folyamatában. Nekem a 3. baba a középső után 3,5 évre született, és akkor azért nehezebb volt visszarázódni megint, a nagyok meg ugye már nagyobbak, másak az igényeik.

Ha a betegségtől félsz, akkor én kikérném még a tervezett abortusz előtt egy más orvos (mondjuk egy genetikus nőgyógyász) tanácsát is, meg ugye úgyis lesz genetikai UH.

Nézd: "Az eddigi tudományos vizsgálatok tükrében kijelenthető, hogy napjaink modern készítményei nem jelentenek veszélyt az esetlegesen megfogant embrióra. Korábbi vizsgálatok bizonyos fejlődési rendellenességek kockázatát kismértékben bár, de nagyobbnak tekintették, az újabb vizsgálatok azonban szignifikáns kockázatnövekedést nem igazoltak. Jelen tudásunk alapján teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a fogamzásgátló tabletták szedése mellett fogant terhességekben megnövekedett kockázattal nem kell számolnunk, így e terhességek megszakításának orvosi javallata nem állítható fel.

A fogamzásgátló tabletták napjaink legbiztonságosabb védekezési módját jelentik a nem kívánt terhességek tekintetében, mégis előfordulhat, hogy alkalmazásuk során magzat fogan.

A döntés az állapot sorsáról nem orvosi kérdés: szerencsére a készítmények biztonságossága megjelenik abban a tényben is, hogy hatóanyagaik nem jelentenek veszélyt a megfogant új életre." forrás: [link]

2016. febr. 2. 09:06
 17/21 anonim ***** válasza:
50%

Hát nem tudom, amíg a valakik által már örökbe adott gyerekek örökbe fogadása általában pozitív, addig egy gyereket nem akaró nőt a terhesség kihordására és örökbe adásra agitálni erkölcstelen, azt gondolom. Egy amúgy is rossz helyzetben lévő embert arra nyomni mindenféle fotókkal, videókkal és egyéb érzelmi zsarolással, hogy ő vállaljon fel a rossz helyzetében újabb áldozatokat, hordja ki a terhességet, szüljön - felvállalva ennek minden egészségügyi, és szociális következményét, és az eredményeként létre jövő folyamatosan befejezetlen és lezárhatatlan történetet azért, hogy az általában amúgy is sokkal jobb helyzetben lévő örökbefogadók kiélhessék a szülői vágyaikat... hát...

Akik elvi abortusz-ellenzők, azok úgyse abortuszban fognak gondolkodni...

2016. febr. 2. 21:17
 18/21 anonim ***** válasza:
44%
En fogamzásgátló mellett lettem kismama. Mire kiderült igen előre haladott volt a terhesség. Elküldtek genetikai vizsgálatra. Semmi baja a lányomnak. Udv. 5 gyermekes anyuka.
2016. febr. 3. 10:43
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Valamelyik ökör ide jár lepontozni azokat az embereket akik a való világban élnek. ...remélem ennyit ér az életben is.....
2016. febr. 3. 21:06
 20/21 anonim ***** válasza:
... ahogy elnézem, itt mindenkit lepontoznak... eszerint mindenki a való világban él:)
2016. febr. 3. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!