Abortusz kérdés?
Leszögezem féfri vagyok és nem provokáció a kérdés.
Egyetemre kell írnom egy beadandót,az abortusz és jog kapcsolataról.Viszont van amit nem értek.
"Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg."Magyarország alaptörvényéből van.
Tehát a fogantatastól a magzatnak joga van az élethez mint bárki másnak.Akkor miért legális magyarországon mégis az abortusz?Bárki elvetetheti a magzatát csak mert nem akarja felnevelni.Az ország a saját törvényével áll szemben?
Orvosin tanulok,később szülész-nőgyógyász szeretnék lenni ezért kaptam ilyen témát.
Köszönöm.
8-as
Leírtam,hogy nem provokáció.
Az első és második abortuszhatározatban az Alkotmánybíróság azt mondta, hogy az Alkotmány alapján nem lehet eldönteni, hogy a magzat jogalany-e vagy nem, ha jogalany, akkor az abortusz kvázi gyilkosság lenne, nem lenne megengedhető. Közben született egészségügyi tv és magzati élet védelméről szóló tv, de azok alapján sem lehet eldönteni a jogalanyiságot.
Mivel nem lehet eldönteni, hogy a magzat jogalany-e - EMBER -, az AB az anya önrendelkezési joga felől közelítette meg a kérdést, azt mondták, előfordulhatnak olyan esetek, ahol az anya önrendelkezési joga megelőzi a magzat érdekeit, ez az ún. válsághelyzet. A bíróság döntése alapján ezt bástyázták körül.
Az Alaptörvénybe bekerült ez a 'a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg' fordulat, gyakorlatilag ez egy politikai döntés, a KDNP-Fidesz, köztudottan erős keresztény értékeket vall, ezért került bele, de ennek nyilvánvalóan nem az volt a célja, hogy kimondják az abortusz jogellenességét.
13-as
Szövegértelmezésel nincs gondom.
Szerintem se vitatkozunk,nincs értelme.
Ha te jó dolognak és bármikor elfogadhatónak tartod az abortuszt akkor az a te véleményed.
Remélem én is ,hogy nem fogunk találkozni.
15-ös
Az orvosok nagy része elitéli ,hidd el.
Aki csinálja nem azért teszi mert ez egy jó és elfogadható dolog hanem mert muszály vagy mert nagy benne a pénz...
Szóval ez egy nagy butaság ,hogy az orvosok nem itélkeznek.Az már más dolog,hogy nem mondják a szemedbe és/vagy nem mutatják.
17-es
Itt nálunk ezen a klinikán úgy van,hogy amíg nincs meg a szakvizsgád addig nem is végezhetsz abortuszt.Max.közreműködhetsz,aszisztálhatszbenne.De morális okokból ezt is elutasíthatod.
Van aki él vele,van aki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!