Abortusz kérdés?
Leszögezem féfri vagyok és nem provokáció a kérdés.
Egyetemre kell írnom egy beadandót,az abortusz és jog kapcsolataról.Viszont van amit nem értek.
"Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg."Magyarország alaptörvényéből van.
Tehát a fogantatastól a magzatnak joga van az élethez mint bárki másnak.Akkor miért legális magyarországon mégis az abortusz?Bárki elvetetheti a magzatát csak mert nem akarja felnevelni.Az ország a saját törvényével áll szemben?
Orvosin tanulok,később szülész-nőgyógyász szeretnék lenni ezért kaptam ilyen témát.
Köszönöm.
Kedves Vilcsianyuja
Nem is azért írtam,hogy megbántsalak.
Én nem akarok veled vitatkozni,csak arra akartam rávilágítani,hogy ti is írtok helytelen dolgokat holott ti ezért támadjátok a kérdezőt és másokat.
Egyébként igen,az orvos megtagadhatja az abortuszt.Kivéve ha sűrgős és az anya élete van veszélyben.De ahogy láttam a kérdező és mások is azt írják ,hogy azok a nőgyógyászok akik nem végeznek abortuszt ebben az esetben ők is megcsinálják.De ez teljesen természetes hiszen akkor nem azért ölik meg az embriót mert nem akarják a szülők hanem mert az anya élete múlik rajta.
"Az Egészségügyi törvény lehetőséget ad olyan esetben az ellátás megtagadására, ha az orvos meggyőződésével ellenkezik. Ezt csak akkor teheti meg, ha a beavatkozás elmulasztása a nő egészségét nem befolyásolja károsan, és másik orvoshoz irányítja"
Itt is írja ,hogy ha nincs életveszélyben akkor nem köteles elvégezni,csak másik orvoshoz kell hogy irányitania.
Minden jót
Nyilván egy orvostan hallgató ír ilyen banális helyesírási hibákkal...(pl muszály)
Máshol provokálj embereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!