Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti megtartanátok egy babát,...

Ti megtartanátok egy babát, ha az apa nem akarja?

Figyelt kérdés
Anyagilag minden körülmény adott, hogy egyedül felneveljem és nagyon szeretném a babát. A kapcsolat a baba apjával viszont nagyon friss, szinte ismerkedési szakaszban tart. Az apa kijelentette, hogy nem akarja, de mindenben mellettem áll ha elvetetem. Úgy érzem képtelen lennék az abortuszra, de tudom, hogy egy gyerek két ember döntése kell, hogy legyen. Elmondtam, neki ha megtartom nem várok tőle semmit, de tudom, hogy igaza van, egy gyereknek nem csak anya, de apa is kell. Ti mit tennétek a helyemben?
2015. okt. 21. 01:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
60%

Én ilyen körülmények között biztosan megtartanám.

Nézd meg mi lehet a legrosszabb eset. Legrosszabb esetben Ti szétmentek ő pedig egyáltalán nem tartja a kapcsolatot a gyerekével.

De lesz egy csodálatos szerető anyukája, mindent meg tudsz adni neki, lesznek nagyszülei is gondolom, ez szerintem elég jó indítás, sok gyereknek ennyije sincs.

És ha akarod még bőven lesz időd találni egy másik férfit később.

2015. okt. 21. 09:44
 12/24 anonim ***** válasza:
42%
Igen, normális esetben 2 ember döntése. De ez leginkább akkor érvényes, ha egy kapcsolatba fogan a baba, nem csak szexuális együttlét alkalmával sikerül be. Ha van hol és miből eltartani, szeretnéd is, akkor vágj bele. Igen, kell a gyereknek az apa. De még egy biztos kapcsolatban is csak reméled, hogy nem maradsz egyedül a gyerekkel.
2015. okt. 21. 10:40
 13/24 anonim ***** válasza:
18%
Ha szeretném megtartani, és anyagilag nem szorulnék rá a szexpartnerre akkor megtartanám. Így korrekt, ha nem akarja a pasi.
2015. okt. 21. 12:04
 14/24 anonim ***** válasza:
26%

Én nem tartanam meg az en helyemben .

De a tiedben igen ha anyagalig megteheted es vagysz is ra marpedig ugy handzik amit irsz.Ez mindig a no dontese.

2015. okt. 21. 16:19
 15/24 anonim ***** válasza:
36%

Anyagilag minden adott, fel tudod nevelni, szeretnéd a babát. Szomorú, nem szomorú, de ebbe nincs beleszólása a pasinak, pláne ha rövid ismeretség után lett így.

Ha hasonló helyzetben lennék, mint te, akkor ezen egy percig nem gondolkoznék. Ha már együtt lennénk 3-4 éve, becsúszik, de ő nem akarja.. Nos az sokkal nehezebb kérdés lenne.

Rövid ismeretségnél ugyanis nem érdekelne, ha megszakadna a kapcsolat vele. Persze az az ideális, ha családban nő fel a gyerek, de ha már így esett és minden egyéb adott, akkor a apa kérdés nem érdekelne.

A hosszú kapcsolat viszont bármelyik döntésre rámehet és ez sokkal jobban megviselne.

Szóval a te helyzetedben a leírtak alapján? Igen, megtartanám.

2015. okt. 21. 22:32
 16/24 anonim ***** válasza:
8%

Fogamzásgátlót szedsz, te is?! Nahát... nem mondod... nevetséges vagy, NEM - legalábbis piszok trágya módon - védekeztetek, mert teherbe estél!

Amúgy tartsd meg, ha neked megfelel és szeretnéd.

2015. okt. 22. 08:31
 17/24 anonim ***** válasza:
42%

A férjem ismerősei jártak ugyanígy, hogy ismerkedési fázisban teherbe esett a lány. Igazság szerint a fiú nem is akart semmi komolyabbat a lánytól, csak együtt voltak, és nem vette volna feleségül, HA nem érkezik a baba. Aztán a babára való tekintettel összeházasodtak, és azóta a második gyerekük is megszületett. Bár nem a legideálisabb a házasságuk, de alapvetően jól alakult, mindketten tisztelik bizonyos dolgok miatt a másikat, és jól együttműködnek mint család, szóval nem feltétlen alakul nagyon rosszul, ha előbb jön a bébi és utána ismerik meg jobban egymást a szülők.

De én mondjuk egyedül is inkább megtartanám.

2015. okt. 22. 22:03
 18/24 anonim ***** válasza:
76%

Kedves 16. Kicsit tevedesben vagy. Igen, lehet terhes fogamzasgatlo mellett.Sajnos megtortenhet.

Kedves Kerdezo. Ahogy az elottem levok irtak , ez a te dontesed. Te tudod a lelki es anyagi oldalat mindennek. En pl.magamat gyengenek erzem lelkileg, hogy egyedul neveljem....viszont volt vetelesem, most eppen ujbol hat hetes terhes vagyok, es barmit megadnek, hogy megmaradjon, ne legyen ujbol problemam. Egy nagyon kicsit erre is gondolj. Persze nem szabad egybol arra gondolni, hogy ha most elveteted, tobbet nem lesz. Viszont vagyunk egy jo paran, akik sokat szenvedunk, hogy legyen babank. Minden jot kivanok!

2015. okt. 23. 14:12
 19/24 anonim ***** válasza:
76%

18-as! Szerintem ő arra gondolt, hogy mostanában mindenki fogamzásgátló szedése mellett esik teherbe, ami nyilván vagy:

1. nem igaz és még maguknak sem merik bevallani, hogy felelőtlenek voltak( én ezt gondolom inkább)

2. igaz és akkor valami iszonyat gáz van a fogamzásgátlók mögött.

2015. okt. 23. 19:47
 20/24 A kérdező kommentje:
Hihetetlen egyes emberek mennyire könnyen ítélkeznek.. Nem, nem vagyok 17 éves tinilány, tisztában vagyok a védekezéssel,hosszú évek óta szedtem fogamzásgátlót.Nem, nem szexkapcsolat,annál azért sokkal többről van szó,de nem szerelem,ismerkedési szakaszban tart..Egyébként köszönöm mindenkinek a válaszokat. Úgy döntöttem megtartom a babát, az apa is hajlik rá. :)
2015. okt. 25. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!