Miért állnak sokan ilyen gyökér módon az abortuszhoz (orvosok is), honnan tudják hogy mi áll a hátterében egy ilyen nehéz döntésnek?
Az orvosok es a noverek azert allnak igy az abortuszhoz:
1/ mert mar rohadtul kiegtek es iszonyatosan alul vannak fizetve, erdekes a TESCO penztaroson senki sem rokonyodik meg, amikor mint egy monoton gep vegzi a dolgat, de az egeszsegugyben mindenkinek Disney-mesebe illo mosollyal kene vegeznie a dolgat siralmas munkakorulmenyek kozott (pl. ilyenek hogy a wcpapirt a dolgozik veszik az osztalyra) nincsenek meg az alapmunkaeszkozok es a kereset is vacak
2/ az egyes pont kovetkezmenyekeppen az eu. szakdolgozok nyugartra vandorolnak, ahol egy szakorvos az ALLAMI korhazakban 70.000-110.000 FONTOS eves bert kap (1 Font = 420 Forint) egy szakapolo meg 27.000-42.000 fontos eves bert, szulesznok meg 18-40 fontos orabert. Valami ilyesmi volt amikor utoljara neztem. (Referenciakent a minimalber 10.800 font most, a fentieket meg korabban neztem) Ergo szakapolok 3x-4x kapjak a minimalbernel. 😂
Na marmost sokan elvandorolnak, igy munkaerohiany lesz (egeto problema otthon) es igy Irenke apolononek kell ellatnia 2 folyosonyi beteget kb. 36-42 fo de szerencsere akad segitsege, az apolotanulo... Mellettuk pedig Dr Kovacs probal egy masik dokival a napi teendokkel megkuzdeni, mikozben az osztalyon es szakrendelesen egyszerre nyomjak, illetve este 7-8-ig potyogik a gepeket, mert a hulye adminisztraciot is meg kell csinalni, amire nyugaton kulon alkalmazott van mellekesen. Referenciakent a SOTE-n evente kb. 200 orvostanhallgato vegez, mikozben adminisztratorbol csak par tizet kepeznek sajnos...
A fentiek miatt az egeszsegugyi dolgozo kieg: elegedetlen, tulterhelt es meg tarsadalmi megbecsultsege sincs, aztan ez szepen porog korbe. Es ez nagy altalanossagban igaz a legtobb allami egeszsegugyi dolgozora.
Kulon az abortuszra:
3/ A prevencio - megelozes. Ugyanis az abortuszig mar 2
lepcso is lett volna a megelozesre. 1/ normalis vedekezes, amirol iskolaban mar oktatnak, de a net is tele van (persze paraszt az aki megmondja, hogy a megszakitas nem vedekezes, vagy beleszol a masik nemi eletebe) vagy akar nogyogyaszunk is ad a kulonbozo vedekezesi lehetosegekrol felvilagositast. Es megis annyian, de annyian mennek abortuszra (joparan tobbszor is) hogy nem hiszem el.
+1 Sajnalom akiknek vedekezes miatt csuszott be, oket nem is vennem a buta felelotlen kategoriaba, de nagy valoszinuseggel nem ok varnak tobbsegben abortuszra.
Ja, egyebkent az esetek nagytobbsegeben pontosan tudjak mi all a hatterben: megszakitasos kozosules (nem vedekezes! ne keverjuk ide) illetve vedekezes nelkuli szex. Hol a kerdes? Ez eleg egyertelmu, hogy ez okozza a legtobb nem kivant terhesseget, pedig utana meg ott lenne a csodafegyver: a 72 oras tabletta. De minek is talaltal ki, ugye?
Azon paran kevesek, akik meg rendes vedekezes mellett estek teherbe, oket tenyleg sajnalom, esetleg egy-egy elejtett mondat, hogy tudasd, nem te voltal a hulye, hanem a spiral mozdult el stb. talan sokat javithat a veled valo hozzaallason, persze sajnos a. fenti 1-2-es ponton ez nem segit.
Ezen az oldalon mar megtanultam, hogy lexarom ki mit csinal a magzataval, mar nem probalok a gyerel megtartasa mellett kampanyolni, mert en magat a not is lexarom. Amugy ne hivjuk mar oket anyanak, hiszen nem szultek meg a gyereket meg, illetve nem is akarjak, meg hat ok irjak ala a magzat halalos iteletet, na meg nem tekinti a tobbseg embernek magzatot meg (ugye ezen allandoan megy a vita) szoval rohadtul nem anyak, hanem csak terhes nok, meg csak nem is varandosak, mert nem varjak a gyereket, nekik ez teher (de szep a magyar nyelv!) szoval terhes nok, nem hogy nem anyak, de meg csak nem is varandosak.
Jobb is, ha az ilyenek inkabb nem szaporodnak es elvetetik, mert ha egy ilyen fontos dologra, mint a vedekezes nem figyelnek vagy nem koltenek, holott tudjak, vagyis a tobbsegnek tudnia kene hogy a szexnek gyerek a vege, akkor jobb is, hogy nem vallalkoznak egy gyerek felnevelesere, mert hat ahhoz kicsit tobb felelosseg kell. Igy is eleg sok mar a defektes szulo, mert boldog-boldogtalan tud szaporodni, ahhoz ugyanis mint a pelda mutatja nem kell esz.
Szoval hajra szabadlelku notarsaim dugjatok boldogan felelotlenul, aztan meg sirjatok kapartatasnal, amikor Evike apolo nem csillamponisan mosolyog ratok a beavatkozas elott, meg Dr Szabo tesz az erzeseitekre miutan szettort es kiszipolyozott egy emberkezdemenyt beloletek es persze mindenki hibas, mindenki szornyeteg, mert nem empatikusak veletek.
Mi kene komolyan? "Jaj semmi gond Kovacsne, ez csak egy magzat Dr Toth holnap kiporszivozza Onbol aztan mehet ujra haza, semmi gond, hat latja hanyan varnak itt magaval, nem egyedi eset, nem az On hibaja." - ebben egy dolog szomoru, hogy nem egyedi eset, a masodik pedig az, hogy igenis a legtobb esetben csakis a no es a ferfi hiabaja, hogy "becsuszott" a baba; nem pedig a hibas ovszere, a fogamzasgatlo tablettae, a spirale, habar megesik, de nem ez a
jellemzo.
Na szoval utolso kerdes. Mire vagynak az abortuszra varo illetve atesett nok? Egy vallomveregetesre es gratulaciora, hogy meghoztak egy nehez dontest, amit nem is kellett volna, ha picit jobban odafigyelnek? Mert szerintem eleg az, hogy nem mondjak a szemukbe: de hulye majom vagy te, hogy nem vedekezel azt most meg itt sirsz nekem, keso banat, maskor talan ketszer meggondolod.
Ui.: teszek ra, ha leszavaztok, menjen 0%-ig, de aztan ez legyen a legoromtelibb a napotokban! 😂😜
! Aki pedig tenyleg lelkileg megszenvedi menjen pszichologushoz es beszelje ki magabol, esetleg anyukaja/parja/testvere vallan sirja ki magat, es utana ne felejtsen el tobbet vedekezni lehetoleg soha tobbet.
Kész kisregény amit ide leírtál. Akkor most megpróbálok nagyjából röviden reagálni.
1. Azt már most itt az elején leszögezném neked, hogy NYILVÁN nem azokra a tinikre/nőkre gondoltam a kérdés kiírásakor akik felelőtlenül szexelnek bele a nagyvilágba és utána kapnak a fejükhöz hogy hoppá ezt nem így kellett volna mert becsúszott egy baba. Hanem azokra akik védekezés mellett (és itt sem az óvszerre vagy a megszakításos szexre gondolok) estek teherbe, pl. fogamzásgátló, spirál mellett. De azokra is gondolok akik megakarták tartani a babát, de mondjuk a "kedves" párjuk meggondolta magát és odaböfögte a nőnek hogy: bocsi szivecském még sem akarom ezt a gyereket tőled, és mondjuk egyedül nem tudná felnevelni/eltartani, mert mondjuk nincsenek szülei, rokonai akik segítsenek.Persze gondolom erre azt írnád hogy, jajj de hát akkor adja örökbe meg menjen anyaotthonba stb... de könnyű úgy ítélkezni és beleugatni dolgokba hogy te nem vagy abban a helyzetben, kívülállóként mindig marha könnyű osztani az észt!!!!
2.Nem azt írtam, hogy ugrálják körbe a nőket és veregessék meg a vállukat, vagy gratuláljanak az abortusz miatt, csak hogy normálisan ember módjára beszéljenek velük. Az hogy mennyi fizetést kapnak, és hogy e miatt viselkednek úgy ahogy az marhára nem érdekel.Két olyan orvos van sztk-s, akik tündiri módon viselkednek a betegekkel, pedig őkis szar fizetést kapnak.És képzeld én azon is kiakadok ha egy pénztáros bunkó velem, mert nem én kértem hogy üljön be a kasszába és dolgozzon ott, jó tudom kevés a munka, de nekem is szar munkám van annyit se kapok mint egy pénztáros mégse másokon vezetem le a sok szart.Meg ha már ott tartunk hogy ki mennyi fizetést kap, akkor vegyük figyelembe a tanárokat is, ők is szar kis pénzért güriznek, akkor ők is legyenek bunkók, lekezelőek a gyerekekkel, diákokkal?? Feljogosít arra a kevés fizetés meg a megrethelés hogy ügybe se vegyék akár az orvosok akár a tanárok, pénztárosok vagy bármiféle munkahelyen dolgozó emberek a másikat??? Nem hiszem, az orvosok amúgy nem azért mennek tök véletlenül orvosnak mert gyógyítani akarnak?? Még ha arról is van szó hogy egy védekezés mellett teherbe esett nő kéri a segítségét???? Úgy hogy ha sok munkában a szerint viselkednének az emberek amennyi pénzt kapnak, vagy amennyit azért a kevésért is gürizniük kell, akkor nagy szarban lennénk, mert ennyi erővel bárki mondhatja hogy: azért vagyok bunkó és szívtelen paraszt mert sokat kell dolgozzak, sok van a vállamra pakolva és kevés a fizu!!!
Leszavaztam a válaszod, és nem okozott nagy örömöt akármennyire is hihetetlen, csak sajnálom hogy ennyire nem értetted meg a kérdésem, de csak hogy lásd én is beismerem a hibám, jobban meg kellett volna fogalmazzam hogy kikre vonatkozóan kérdezem ezt. De mondjuk ha egy kicsit figyelmesebben elolvastad volna az előtted leírt dolgokat, ott láthattad volna hogy az egyik válaszolónak ezt írtam vissza: ,,De én most nem is azokra gondoltam akik csak úgy szexelnek bele a nagyvilágba. Hanem akik pl. fogamzásgátló mellett estek teherbe." Szóval ennyit erről ha még akarsz reagálni vagy fröcsögni egy sort csak nyugodtan, szivesen válaszolok.
Frocsogok. 😂😂😂
1!!! Ne valtoztasd meg, hogy kire vonatkozik a kerdesed a 2. oldalon 10 valasz es a valaszom utan!!!
Nem fogtad fel amugy, hogy teljesen mas kategoria ala veszem azokat, akik nem tehetnek arrol, hogy abortuszra kell menniuk, mint a 99,99%-ot akik igen.
Leszogezted szepen, miutan kiirtal egy provokativ kerdest a masodik oldalon a valaszom utan, hogy hat te nem mindenkire erted ezt a kerdest, hanem arra, aki vedekezett. Mellekesen elotted 2-3x is leirtam, hogy mas az, aki fogamzasgatlo mellett esik teherbe, es azokat sajnalom is.
Amugy akinek a parja nem akar gyereket, az miert nem vedekezik? Mert nem hiszem hogy eloszor jol van legyen gyerek, aztan apuka meggondolja megis magat 1 honapra ra. Legalabbis nem ez a jellemzo. Aki nem akar gyereket az vedekezzen basszus.
Olvasd el meg egyszer a valaszomat es latod, hogy en IS a felelotleneket nezem le, es nem azokat akiknek rendes vedekezes mellett lecsuszott. Errol "frocsogok" de ehhez kene egy kis ertelmezo olvasas is. 😂
Mint latod, irom is fentebb, hogy "akik vedekezes mellett esnek teherbe azokat sajnalom is" ok nem tehetnek rola, hogy a vacak spiral elmozdult, vagy nem hatott a Pharmatex (egyebkent az a vackot se kene ajanlaniuk a dokiknak)
Az egeszsegugy otthon romokban van. Szo szerint. Gondolom orulnel, ha bemennel dolgozni es pl. berszamfejtokent kozolnek veled ma nincs szamologepre penz, fejben szamolj mindent. Vagy vigyel be wcpapirt az ugyfelszolgalati melodra, mert nincs penze a cegnek budipapirra.
Nem jogosit fel a bunkosagra az alulfizetettseg (habar jellemzoen ez a kovetkezmenye) nem kell kiforgatni a szavakat. De a kiegettseget tokeletesen megmagyarazza, na meg azt is, hogy miert kell a dokira/ apolonore orakat varni.
Amugy meg azt vettem eszre, hogy otthon szinte mindenki kiegett. Nem csoda, mert alul vannak fizetve, nincs anyagi biztonsag es tul vannak dolgoztatva: a buszsofor, a bolti elado, a kasszas, a korhazi dolgozok hot total kiegett es bunkok velem amikor hazamegyek semmi okkal. Csak egyszeruen xar az eletuk. Persze rosszul esik amikor rampiritanak valami semmiert, szova es szoktam szepen tenni, es van amikor magukba szallnak es teljesen mas hangnemben beszelunk tovabb. De megertem, hogy nem velem van bajuk, hanem a sajat eletuk faj nekik.
A fentit is leszavazhatod, ami azert vicces, mert egy velemenyen vagyunk.
Na meg mellekesen a kerdesedre valaszoltam, meg ha nem is tetszo valaszt. Tudom, a kis kez itt is lajk gombkent van hasznalva. 😀😄
De kit erdekel. Menjen ez is 0-ig, de ez legyen a legnagyobb orometek a mai nap is.😂
Bocs. 6. valaszkent akkor.
En meg nem olvasok el minden kommentet, ez meg az en hibam.
Ennek fenyeben: 1/ es 2/-es pont meg mindig all.
3/-as hat nem gondolatolvasok, hogy tudjak az abortuszklinikan mi all a hatterben, es ugyebar mint ahogy beszeltuk az esetek nagytobbsegeben a felelotlenseg az ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!