Akik számára elfogadhatatlan az abortusz milyen inditatásból vállalnák a nem tervezett gyereket?
" Utóbbi mondjuk nem is lesz, mert hívő vagyok, csak házasság után élek nemi életet, onnantól meg minden gyermekünk "tervezett" lesz, csak nem a mi, hanem Isten terve szerint."
Tényleg kíváncsiságból kérdezem: ez elméleti síkon azt jelenti, hogy ahány együttlét házasságban, annyi lehetséges gyerek? Vagy fogamzásgátlót használnátok?
Mert a leírás alapján házasságkötéstől menopauzáig folyamatosan terhes lennél.
én is katolikus vagyok.
de szerintem ez butaság hogy csak házasság után van szex. mert lehet hogy az ember tényleg megtalálta a lelkitársát a másik személyében,de a szex szörnyű vele,olyan esetben mi a teendő?(mert ugye a válás sem játszik) nekünk már van két tervezett gyermekünk. mi védekezünk (gyógyszer)szóval mi tudtuk mikor jönnek.
most hogy megszületett a második babánk, megbeszéltük a férjemmel, hogy ha valami oknál fogva szeretne jönni a 3 baba, védekezés mellet akkor mindenképpen megtartjuk.
én nem tudnám elvetetni a babámat mert ahogy megfogan már egy velem, de senkit nem itélek el azért mert emellett a döntés mellet dönt, hisz nem láthatok bele az életébe miért tette.
amúgy az ennyire katolikusoknál, nekünk is van jó pár ismerősünk, ők nem védekeznek és már többüknek 5-7-9 gyereke van. szépen nevelik őket, de szerintem Isten nem büntet azért mert valaki védekezik
ez pusztán az én véleményem
Mikor írtam, hogy katolikus vagyok? :) Semmilyen valláshoz nem tartozom, csak hívő vagyok. Olvasom a Bibliát, világosan le van írva, ez nem büntetés, hanem ajándék. Szex Isten ajándéka nekünk, hogy életünk társával örömet szerezzünk egymásnak. Ez az oka, nincs benne semmiféle büntetés, pláne nem attól való félelem. Ha már lett volna mással is szexuális kapcsolatom, mivel lenne különb a férjem? A házasság a legnagyobb lelki elköteleződés, a szex a legnagyobb testi, és én mindkettőt a férjemnek szeretném ajándékozni. Olyan nincs, hogy nem működik, vonzalom van, csókolózunk, az is nagyon örömszerző, a nemiszervünk nemünknek megfelelő, nem tudom elképzelni, hogy ne illene össze. Isten teremtette a férfit és a nőt, tökéletesre mindkettőt, Ő rendelt minket egymásnak, az Ő áldása lesz a házasságunkon, a többi rajtunk múlik.
Mielőtt megtértem, én is azt hittem, hogy "jó ég, ez már fanatizmus" pedig közel sem, látok elég fanatikust, szegények tévúton járnak, én befogadtam Krisztust a szívembe és követem az igéjét. A kapcsolatom szebb, mint amit megálmodtam, és az élet egyéb területeire sem panaszkodhatom.
Kérdező, ne haragudj, hogy így eltértem, csak reagálni szerettem volna, hogy ne keverjük a szezont a fazonnal. :) Nem vagyok katolikus, megtért hívő vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!