Hogy győzzem le a lelkiismeretfurdalást? Le lehet valahogy győzni?
Kis bukfenc van a logikádban.
Tudniillik a gyereknevelés örömforrás, boldoggá tesz. Így vagyunk kódolva, ezért vállalunk gyereket. Az abortusz ellenben nem öröm és nem tesz boldoggá.
Igaz! Ő megbánta, leírta és a sárgaföldig rugdalták. Most találtam. Elgondolkodtató. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Nekem már vannak gyerekeim és 1 éve volt művi meddővé tételem pontosan azért mert nem szeretnék több gyereket. Én már nemszeretnék szülni, szoptatni stb.. én már élvezni akarom kicsit az életet, mert ez eddig nem adatott meg. 35 éves vagyok. De iszonyat érzés. Szerdán lesz a műtét, nem tudom hogy fogom túlélni.
Van több gyereked, és tényleg mindent megtettél. (Beperelheted a kórházat, ahol elkötöttek.)
De hidd el, ez az utolsó mondatod, "inkább szenvedek gyerek nélkül mint gyerekkel"... nem tudod, mit hívsz a fejedre. Szerda után ezek a sorok fognak az őrületig visszhangozni benned. ebben biztos lehetsz.
Nekem 3 gyerekem van, már elmúltam 30, és sokszor én is úgy érzem, még nem éltem eleget. Nekem is hamar jött az első. De tudod, ha újból terhes lennék, nem lenne szívem elvetetni, mondván, még élni akarok. Egyrészt, lesz időm utána és mellette, az a még pár év már nem számít. Másrészt, a másik három gyerekemben ott tükröződik az a negyedik is. Ha rájuk néznék, őt is látnám. én ebbe megőrülnék.
Hidd el, hogy ilyen árion nem találnád örömöd az "élésben."
(A műhibaperből meg még lóvéd is lenne nevelni ;-) Mondjuk, ha nem 100%-ot írtak, akkor nem )
Még egy szösszenet a nem éltem eleget-hez. Én most próbáltam ki a kalandparkot, a szabadulószobát- 3 gyerek után (az egyik még 1 év alatti). Tériszonyom van, az első azért ilyen nagy szám ám. Irtó jó volt legyőzni a határaimat, és alig várom, mikor mászhatok megint. Van egy csomó tervem, és ezek fél nap alatt megoldhatók, és irtó szabadságot adnak.
persze vágyok olyanra is, hogy elmenni egy hétre kettesben, megjárni a Caminót, de tudom, hogy ezeknek később lesz majd realitása. Addig meg feltöltenek ezek a kicsi kalandok és a gyerekeim. A mosolyuk, az ölelésük, ahogy bánnak egymással, a nyűgjeik, amikkel hozzám fordulnak, mert bennem bíznak, én vagyok az anyjuk, tőlem nem számítanak arra, hogy hátbadöfhetem őket. És ez nekem így elég, a jövő ígérete, és a jelen küzdelmes, de tartalmas volta.
Nekem a védőnő is azt mondta, hogy vannak helyzetek, mikor egyszerűen nincs más lehetőség.
Már van egy gyermekem, az apjától egy éve elváltam. Akivel újra akartam kezdeni az életem (mint kiderült) egy agresszív barom, emiatt elhagytam.3 hétre rá kiderült, hogy óvszer használat ellenére teherbe estem tőle.
Na most, itt vagyok egy gyerekkel, egyedül, a fizetésemből vegetálunk.Ha most nem az abortusz mellett döntök megszűnik a munkahelyem, GYED-ből pedig elég nehéz 2 gyereket eltartani úgy, hogy nem számíthatsz senkire.
Igen, nagyon szerettem volna második gyermeket..DE! Adott helyzetben a vesztembe rohannék. Tehát így kellett döntenem, mert nem sodorhatom veszélybe a már meglévő gyermekem életét, biztonságát.
Nem lehet lelki válság nélkül megúszni.De nagyon fontos, hogy csak azokra az érvekre gondolj, ami miatt így döntöttél. Nem kötelező depressziósnak lenned utána, előre kell nézni. Persze van gyász időszak, ezen túl kell esni, ki kell engedned magadból, mert különben évek múlva tör majd ki.
Viszont utána már csak előre.
Lorna Byrne-Angyalok nyelvén című könyve szerint előre kiválasztjuk az élet utunkat, előre tudjuk milyen életünk, mekkora keresztünk lesz vagy egyáltalán megszületünk-e. Mindezek tudatában indulunk el erre a világra. Érdemes elgondolkozni ezen...Minden jót!
"3 hétre rá kiderült, hogy óvszer használat ellenére teherbe estem tőle"
Peeerrsszzeeeeee....itt gyk-n mindenki védekezik de mégis minden nő terhes lessz....furcsa nem????Én miért nem találkoztam még a való életben ilyennel??
Kedves utolsó te tipikusan az az eset vagy akinek annyit tudnék mondani,hogy ha jó volt megcsinálni akkor jó legyen felnevelni is....
27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!