Az abortusz akkor is bűn, ha valaki még nincs 18 és azért esett teherbe mert megerőszakolták?
re 40
Nem tudom miért kötekedsz, teljesen egyértelmű, amit leírtam:
- Tény: az emberi élet tudatos kioltása gyilkossági kategória. (A jog a magzati korra külön szabályokat dolgozott ki.)
- Amit leírok, a saját kútfőmből merítem: lexikális tudásról van szó, nem véleményről, vagyis nem keresgélek a neten...
Nem tudom, milyen antagonisztikus ellentétet vélsz felfedezni a két dolog között az igazad bizonygatására? Valószínű ez már elvi kérdés nálad...
Ez itt egy nem túl színvonalas "kommentelő hely", ahol nem szokás tudományos vitákat lejátszani, de ha szeretnéd, állok elébe. Ha gondolod, kiválaszthatjuk a párbaj helyszínét más fórumon is!:)
A személyeskedés a felém irányuló nagyképű kioktatásoddal kezdődött, s ezt bizony megérdemelted!:)
"Tény: az emberi élet tudatos kioltása gyilkossági kategória. " - most már csak azt kellene mellékelned ugye, hogy mi a frászkarika az a "gyilkossági kategória", és hol van ez definiálva...:)
"vagyis nem keresgélek a neten..." - baromira semmi jelentősége ugyan, de elkeserítlek, egyedül az embriós rész lett netről copyzva, de az is csak azért, hogy nehogy tovább vitasd... láthatóan eredménytelenül:)))
re 42
Nincs definiálva a gyilkossági kategória, legalábbis azt hiszem.:) Saját alkotásom, nevezzük egy interdiszciplinális fogalomnak, amely a "kategória" entitást kifejező, osztályozási rendszert jelölő fogalomból, és a "gyilkosság", mint kriminalisztikai alapfogalom házasításából hoztam létre, s szerintem tökéletesen lefedi és érzékelteti az általam kifejezendő gondolat lényegét.:)
Vagyis egy élőlény megölése olyan tett, amelyet elhelyezhetünk a gyilkosságok számára létrehozott kategóriában, tehát egy osztályozáson belüli egységben.
Nem tudom, elég világos voltam.e?:)
Ebben a kései órában ennyire tellett tőlem, de ha nem voltam érthető, szívesen boncolgatom a továbbiakban, hogy ne maradjanak elvarratlan szálak!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!