Az abortusz akkor is bűn, ha valaki még nincs 18 és azért esett teherbe mert megerőszakolták?
28!
A keresztes háborúk, az iszlám állam, az öngyilkos merenylok - ok nem a társadalmi törvények, hanem a "magasabb rendű erkölcsi törvények" szerint követték el, amit. Ok valaki gyerekét, anyját, apját gyilkoltak le, a katolikus pap valaki gyerekét rontja meg. Koszonom szepen, inkabb maradok a tarsadalmi torvenyeknel, azoknál, amelyek nem egy diktatúra alkotasai, hanem egy demokratikus rendszere, ahol nekem, mint önálló, gondolkodó embernek jogom van dönteni a saját testem felett . Mellesleg az abortusz téged, engem, a szomszédot nem érinti, nekünk attól, hogy Kovács Zsuzsa nem akarja kihordani a terhesseget nem lesz se jobb, se rosszabb.
re 26
Tudatosan nem írtam oda, hogy SZERINTEM, mert a tények, azok tények. Az élet kioltása gyilkosság, bár a jog az élet kioltását a magzati kor ezen szakaszában nem tartja annak. (Tudjuk, hogy csak 12 hetes korig engedélyezett az abortusz. 0-6 hétig embrióról beszélünk, 6. héttől magzatként említjük az emberi élőlényt, mert a 6. héttől van szívműködése.) Nehéz lenne megindokolni, hogy az emberi élet kioltása 12 hetes kor előtt miért ne lenne gyilkosság? A fogalmat maximálisan kimeríti. Ezen kár vitatkozni.
A jog viszont biztosítja az anyának, hogy eldönthesse, megtartja a gyermeke életét, vagy nem. Az abortusz törvényes. Ezen is kár vitatkozni!
#33, akkor ismerkedj meg a valós tényekkel:
Tény 1: A gyilkosság (régen a magyar jogban is, és ma is legtöbb ország jogrendszerében) az előre megfontolt szándékú emberölésre alkalmazott kifejezés, ami megkülönbözteti a többi - hirtelen felindultságból, gondatlanságból... stb - elkövetett emberölésektől, tehát az emberölés egy részhalmaza. Az emberölés meg csak élve megszületett sérelmére követhető el.
Tény 2: alapszintű biosz: Az embrió fejlődése
Az egyedfejlődésben a megtermékenyítést követő 3. héttől a 8. hétig tartó időszak az embrionális fejlődés szakasza. A második hét végére kialakuló sejttelepekből a 10. hétre a szerv nagy része kialakul. A három sejttelepből: az ektodermából, az endodermából és a mezodermából fejlődnek a későbbi szervek. Az ektodermából alakul ki később pl. a bőr, az idegrendszer, a mezodermából az izom- és csontrendszer, az endodermából a zsigeri szervek (szív, máj, lép). A negyedik héten már elindul a végtagok fejlődése, a fej két oldalán a szem illetve a belsőfül kezdeményei megjelennek. Az ötödik héten a testtájak már jól elkülönülnek egymástól. Ebben az időszakban indul meg a fej gyors növekedése, ami az agyvelő gyors fejlődésének eredménye. A hatodik héttől felgyorsul a fejlődés, az ekkor kb. 2 cm-es embrióban megkezdődik a csontrendszer kialakulása. A 7-8. héten az embrió már ember formájú, a hossza kb. 3 cm. A 9. héttől már nem embriónak, hanem magzatnak nevezzük.
(szó sincs semmiféle 6. hétről, és semmiféle szívműködésről...)
Egyébként további szép napot:)
... ja bocsi, kimaradt:
A magyar jog szerint terhesség:
a, a 12. hétig - alapeset
b, a 18. hétig - korlátozottan cselekvőképes nő, diagnosztikai tévedés... stb
c, a 20. hétig - magzati fejlődési rendellenesség
d, a 24. hétig - ha a súlyos magzati probléma valószínűsége meghaladja az 50%-ot, és a 18. hétig nem volt végleges diagnózis
e, a terhesség korától függetlenül bármikor - az anyát veszélyeztető rendellenesség, illetve az élettel nem összeegyeztethető magzati probléma
szakítható meg...
Nem 1 határvonal van, hanem eleve 5 különböző.
Másfelől, a tiltott magzatelhajtás sem számít emberölésnek, akkor se, ha az anya nem egyezett bele, sőt akkor se, ha az anya halálát okozza. Mi több, a terhes nő megölése is EGY RENDBELI emberölés, függetlenül a terhesség korától.
Na, ezek a tények - ha tényeket szerettél volna ismertetni.
re 34
Nagyon örülök, hogy jó vagy a "guglizásban"!:)
Meggyőzőbb lennél, ha a saját véleményedet mondanád el, s öntenéd mondatokba!! Én a saját kútfőmből merítek, onnan szedem/szedtem a gondolatokat, s azt mondtam el amit az iskolában/egyetemen tanultam. Vitatkozni persze lehet, de ne a neten keresd az ellenérveket, próbálj a tudásodra támaszkodni te is!:) Persze az sokkal nehezebb! A böngészőben keresgélt és meglelt felületes tudásoddal nem bírsz elkápráztatni, s azt meg végképp nem értem, hogyan kerültél ettől ilyen magas lóra??
Az önteltség nagy erény, általában az üres fejű emberek jellemzője. Néhány nagyképű mondatod sokat elárul rólad...
A magzati szívműködés kezdetét is kiguglizhatod, a jó pap is holtig tanul!:D
Sacerdos bonus ad mortem discit...
Vagy:
Si tacuisses, philosophus mansisses...
Mondaná a latin, s megérti az, aki bátran deklinál latinul, s nem a böngészőben keresi a bölcsességeket!
#36, ásít...
(tudod, mindösszesen azt bizonyítottam be feketén-fehéren, hogy még az általános iskolás biosz is láthatóan kihívás a számodra... viszont a "saját véleményed" kísérteties hasonlóságokat mutat a "szoknyás bácsikéval")
re 34
Kimaradt egy szó, bocsánat:
Az önteltség NEM nagy erény...
re 34
Túl vagyok az általános iskolás bioszon, s némi többletet is magamra szedtem az évek során!:) Valószínű neked még folyamatban van, mert érzem a mentális és stiláris sekélyességet!:P
Néni vagyok amúgy, mini szoknyás!:D
#39, Tudod, mindig az szokott nettó személyeskedésbe átmenni, akinek kifogytak az érvei - amit jelen esetben meg is tudok érteni, mert a te "tényeid" meg a valódi tények nem sok rokonságot ápolnak egymással - és én pontosan átérzem, hogy ez milyen kínos lehet most számodra :))
De a legviccesebb a
"Tudatosan nem írtam oda, hogy SZERINTEM, mert a tények, azok tények..."
kontra
"Meggyőzőbb lennél, ha a saját véleményedet mondanád el, s öntenéd mondatokba!! Én a saját kútfőmből merítek..."
(most akkor tény, vagy vélemény... el kék dönteni:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!