Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ma reggeli terhességi tesztem...

Ma reggeli terhességi tesztem pozitív lett. A legtöbb körülmény amellett szól, hogy ne tartsam meg a babát. Más szempontok viszont amellett, hogy igen. Mi a TI véleményetek?

Figyelt kérdés

Építő jellegű példákat kérek, ötleteket, tanácsokat! Ítélkezést, durva trágárságokat nem, köszönöm! Érvek:

Ellene: nemrég költöztem a fővárosba, szívességi szálláson vagyok kisfiammal, albérletet, munkát keresek, nincs párom, vagy bármilyen hátterem, ahonnan segítséget kapnék. Technikailag kivitelezhetetlennek látom a dolgot, miközben magamról és meglévő gyermekemről is nehezen gondoskodom egyelőre. Az apja nem segít, akivel még gyerekelhelyezési perben vagyok, és ennek a gyereknek az apja sem segítene, sőt, igazából mindkettő támadó velem szemben, a szakítások óta. Szeretnék valamikor normális kapcsolatot, családot: egy gyerekkel is húzzák a szájukat a férfiak, de kettővel talán még nehezebben fogadnának el... így csökkentem mindkét gyerekem esélyét egészséges családban (apa, anyag) nevelkedésre.

Mellette: szeretnék még gyermeket, ha elvetetem, nő az egészségügyi kockázat, lehet, hogy később már nem lesz esélyem erre. A fiam is nagyon szeretne már testvért, a személyiségfejlődésének is jót tenne. Tudom, hogy egy ártatlan élet van a szívem alatt, aki tőlem inkább védelmet várna, mint támadást. Ismerek olyan nőt, akit öt gyerekkel szeretett meg egy férfi, és vállaltak hatodik közös gyereket (nem kisebbség), bár ez ritka, igen. Ha megtartanám, esélyt adnék neki az életre, magunknak a közös boldogságra, ha nem, lelkifurdalás életem végéig.

Tudtok-e arról, hogy az életpárti szervezetek tudnak-e konkrét segítséget nyújtani ilyen esetekben, vagy csak szlogeneket hangoztatnak? Az emberi oldal, a várható támadások miatt még könnyebben vállalnám, de az anyagiak hiánya miatt nem látom a kiutat. Ha elhelyezkedek is dolgozni, az csak pár hónapig jelent megélhetést, utána mi lesz? A várandósság utolsó heteiben, és a gyermekágy idején? Saját lakáslehetőségre van kilátás, de az a napi megélhetést még nem oldja meg.

Köszönöm a válaszokat!

2015. máj. 8. 01:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%

Nincs mire megtartanod.

Nincs állásod,nincs (egyenlőre) biztos lakhatásod.

Van egy fiad,akinek az apja nem ad semmit,és egy magzat a hasadban akinek az apja szintén nem fog segíteni semmit.

Ha esetleg mégis fizetnének gyt-t sem hiszem,hogy az a 40.000 kirángat a szarból.

Most van esélyed talpra állni,ha szülsz,megint ott leszel egy pici babával akivel otthon kell lenni,aki miatt később hátrányba kerülsz munkavállalásnál,aki az első egy-két bölcsis ovis évben állandóan beteg lesz.

Neked a már meglévő életet kell védened,és az a fiad,akit ha nem rendezed a dolgaid akár el is vehetik tőled.

Nagyon nehéz,de tedd félre a szívedet,és gondolkodj az eszeddel,mert most az fog helyes döntésre vinni.

Sajnálom amúgy :(

2015. máj. 8. 11:40
 12/20 anonim ***** válasza:
65%
Tessék elvetetni azt a gyereket, és komolyan elgondolkozni azon, hogy miért hagynak el az apukák! (Persze könnyű azt gondolni, hogy hát az ő hibájuk, természetesen veled semmi baj nincs, csak hát ez téged nem visz előre...) Műveld ki magad a fogamzásgátlás fortélyaiból is!
2015. máj. 11. 22:43
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Az apukákkal én bontottam fel a kapcsolatot, miután alaposan meggyőződtem a megbízhatatlanságukról. Hogyan lehet előre felmérni egy illetőt szavahihetőség szempontjából? Ezen kell inkább elgondolkoznom. Szívesen fogadok tippeket.

A fogamzásgátlásról hatéves korom óta teljesen képben vagyok, köszi. Talán hihetetlennek tűnik, de minden módszernek van hibaszázaléka. Az egyetlen biztos módszer a szexmentes életmód. Elégedett vagyok, hogy 14 év alatt most először fordult velem elő ilyen.

Ma voltam orvosnál. Olyan korai terhesség, hogy még csak a szikzsák látszódik UH-n. Jövő héten kontroll, ha még akkor is ott lesz, a tablettás módszert választom.

Valószínű nem lesz már ott, mert pár perce elkezdtem enyhén vérezni.

A megfelelő fogamzásgátlás mellett a korai felismerésre szavazok. Ez nálam megvolt, mert figyelek magamra. Így jó időben tudtam kommunikálni a kis élettel. Hiszek benne, hogy ennek is szerepe volt abban, hogy távozik.

És abban is, hogy ő ezt a foganása előtt is tudta már.

2015. máj. 13. 02:02
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Kamu kérdés. Javaslom, ha ilyet tervezel kiirni, akkor legközelebb nézz utána, hogy ne szerepeljen benne olyan, ami lebuktat. Magyarországon nincs tablettás abortusz.
2015. máj. 13. 05:43
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

" Az apukákkal én bontottam fel a kapcsolatot, miután alaposan meggyőződtem a megbízhatatlanságukról."

Erről azelőtt szoktak a normális nők meggyőződni, mielőtt az illető pasasok az apuka megnevezést kapják...

2015. máj. 13. 08:27
 16/20 anonim ***** válasza:
Mert hol írta,hogy Magyarországon lakik?
2015. máj. 13. 22:31
 17/20 anonim ***** válasza:
55%

"Mert hol írta,hogy Magyarországon lakik?"

Életpárti szervezetet keresett egy magyar oldalon és nem írta, hogy nem Magyarországon keresi ezeket, csak annyit írt, hogy a fővárosban lakik... Elég egyértelmű, akkor hogy itthon.

2015. máj. 13. 22:56
 18/20 A kérdező kommentje:

A megbízhatóság az együttélés, közös célok megvalósításának különböző lépcsőfokain bizonyosodik be.

Pl. hiába ismerkedsz valakivel egy, vagy több évig, a hozzád való tényleges viszonyulása összeköltözés után, együttélés közben derül ki.

Pl. hiába mondogatja az apajelölt, mennyire szereti a gyerekeket, és mindent meg fog tenni a családjáért, amikor ott a helyzet, és ezzel ellentétesen cselekszik.

Egy ismerősöm hat évig élt együtt a párjával, aki már szeretett volna gyermeket. Korábban megbeszélték, hogy közösen alapítanak családot. A kérdésre, hogy miért kell tovább húzni az időt, ez volt a válasz: "még alaposabban meg kellene ismernünk egymást...". Társadalmilag elfogadott munkával, életvitellel, anyagilag megfelelő körülményekkel rendelkező párról volt szó. Ennyit erről.

Meg millió más történet, ami prezentálja, hogy a kapcsolatnak bármelyik évében, gyerek ide vagy oda, kiderülhet komoly megbízhatatlansági faktor.

A mostani pedig egyáltalán nem tervezett helyzet, ebből a kapcsolatból nem akartam gyereket.

Annak a kommentelőnek, aki kamukérdésnek ítélte meg, mert Magyarországon nincs tabletta: ki mondta, hogy Mo-on lesz végrehajtva?

2015. máj. 14. 12:52
 19/20 anonim ***** válasza:
54%

Gondolkozz már egy icipicit. Munkád nincs, ergo jövedelmed se nagyon, jelenleg szivessegi szállás laksz, tehát anyagilag igencsak a padlón vagy. A külföldi abortusz feltétele, hogy eletvitelszeruen adott országban tartózkodj és fizesd a biztositast.

Még valami KAMU?

2015. máj. 14. 13:04
 20/20 A kérdező kommentje:
Európai Egészségbiztosítási Kártya. A többit a fantáziádra bízom.
2015. máj. 15. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!