Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ma reggeli terhességi tesztem...

Ma reggeli terhességi tesztem pozitív lett. A legtöbb körülmény amellett szól, hogy ne tartsam meg a babát. Más szempontok viszont amellett, hogy igen. Mi a TI véleményetek?

Figyelt kérdés

Építő jellegű példákat kérek, ötleteket, tanácsokat! Ítélkezést, durva trágárságokat nem, köszönöm! Érvek:

Ellene: nemrég költöztem a fővárosba, szívességi szálláson vagyok kisfiammal, albérletet, munkát keresek, nincs párom, vagy bármilyen hátterem, ahonnan segítséget kapnék. Technikailag kivitelezhetetlennek látom a dolgot, miközben magamról és meglévő gyermekemről is nehezen gondoskodom egyelőre. Az apja nem segít, akivel még gyerekelhelyezési perben vagyok, és ennek a gyereknek az apja sem segítene, sőt, igazából mindkettő támadó velem szemben, a szakítások óta. Szeretnék valamikor normális kapcsolatot, családot: egy gyerekkel is húzzák a szájukat a férfiak, de kettővel talán még nehezebben fogadnának el... így csökkentem mindkét gyerekem esélyét egészséges családban (apa, anyag) nevelkedésre.

Mellette: szeretnék még gyermeket, ha elvetetem, nő az egészségügyi kockázat, lehet, hogy később már nem lesz esélyem erre. A fiam is nagyon szeretne már testvért, a személyiségfejlődésének is jót tenne. Tudom, hogy egy ártatlan élet van a szívem alatt, aki tőlem inkább védelmet várna, mint támadást. Ismerek olyan nőt, akit öt gyerekkel szeretett meg egy férfi, és vállaltak hatodik közös gyereket (nem kisebbség), bár ez ritka, igen. Ha megtartanám, esélyt adnék neki az életre, magunknak a közös boldogságra, ha nem, lelkifurdalás életem végéig.

Tudtok-e arról, hogy az életpárti szervezetek tudnak-e konkrét segítséget nyújtani ilyen esetekben, vagy csak szlogeneket hangoztatnak? Az emberi oldal, a várható támadások miatt még könnyebben vállalnám, de az anyagiak hiánya miatt nem látom a kiutat. Ha elhelyezkedek is dolgozni, az csak pár hónapig jelent megélhetést, utána mi lesz? A várandósság utolsó heteiben, és a gyermekágy idején? Saját lakáslehetőségre van kilátás, de az a napi megélhetést még nem oldja meg.

Köszönöm a válaszokat!

2015. máj. 8. 01:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
19%
Segít, nem segít, ha van neki fizetése nem feketézik, akkor gyerektartást kénytelen fizetni, mert levonják.
2015. máj. 8. 01:23
 2/20 anonim ***** válasza:
9%
Én abortuszellenes vagyok.De te sem írtad hogy szeretnéd elvetetni.Én úgy látom és kérlek ne pontozz le! Hogy a legmegfelelőbb az lenne ha megszülnéd,de csak ha te is szeretnéd! Bár nem hiszem sajnos hogy terhesen fogsz munkát találni de próbálkozhatsz! Hátha...Azt is bele kell kalkulálnod hogy ha elmész szülni kire fogod bízni a másik gyermekedet? Az lenne a legjobb ha sok segítő barátot gyűjtenél magad köré.Ha megszületik a kicsi megint csak nem fogsz tudni elmenni dolgozni.Javaslatom hogy add átmenetileg nevelőszülőkhöz! Így később visszakaphatod amikor sikerül anyagilag talpra állnod és a gyermeked sem fogja úgy érezni hogy eldobtad magadtól,hanem fogja érezni hogy küzdesz érte. :)
2015. máj. 8. 01:49
 3/20 anonim ***** válasza:
80%

Nem könnyű helyzet..:(

Igen, gyerektartást köteles fizetni ha akar ha nem. Harcold ki és követeld ki.

Nem tudom esetleg anyaotthonba mehetnétek e?

Egyáltalán nincs semmilyen családtagod aki segíthetne? Vagy tényleg barátok? Nálunk pl nem is kértük már kb mindent ide hordtak hozzánk, etetőszék, kiságy stb..

Én alapvetően azt gondolom hogy minden áron se kell megtartani egy gyereket, szerintem van az a szociális körülmény vagy egészségügyi probléma amikor emellett kell dönteni. Szerintem a felelős szülői és felnőtt döntéshez az is hozzá tartozik hogy mérlegelek, számolok osztok szorzok és ha úgy van a nagy semmire ne szüljek hiszen mennyivel jobb lesz neki ha a morzsákon kell majd osztozkodni úgymond.

Írd le egyesével az érveket ellenérveket és gondold át majd írd egyesével mindegyik mellé hogy tudnád megoldani vagy van e rá megoldás vagy sincs aztán nézd meg összességében hogy mi van túlsúlyban.

2015. máj. 8. 06:10
 4/20 anonim ***** válasza:
75%
Lakas/biztos albérlet, munka, apa és társ nélkül nekem ez egyértelműen abortuszt jelent.
2015. máj. 8. 06:34
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
Ilyen helyzetben semmikepp nem tartanam meg. Vagy megszulni es orokbeadni, mondjuk erre en keptelen lennek... abortusz a legvegso esetben..., de ez az. Nincs lakasod, jovedelmed, parod. Megis hova? Mire? Hogy fejlodjon a nagy szemelyisege? Nincs az a penz. Szerezz munkat, allj talpra es talalj egy megfelelo partnert a kovetkez babahoz. Ezt semmikepp nem vallalnam be...
2015. máj. 8. 06:51
 6/20 anonim ***** válasza:
83%
Semmi képen nem tartanám meg. A myomorba? Miből tartanàl el két gyereket. Örülj, hogy az sz egy még veled van
2015. máj. 8. 08:07
 7/20 anonim ***** válasza:
80%
Nem szülném meg. Nemcsak az anyagi oldala miatt. Mi lesz veled, ha beteg leszel? Nekem augusztusban született meg a második lányom. Novemberben tudtam ellátni először a gyerekeket, mert addigra sikerült a szülést kihevernem (folyamatos vérzés, aminek nem jöttek rá az okára, mellgyulladás, szétnyílt, majd 2x varrt 3 cm-es gátseb). Az orvos folyamatos fekvésre kötelezett, és nem emelhettem 1 kg-nál nehezebbet egész decemberig. Ha nem lett volna segítségem, lehet, hogy elvérzek. Akkor mi lett volna a két gyerekkel? Ha nincs a férjem és az Anyukám, mit csináltam volna? Nem vagyok egy nyámnyila alak, de azt hittem, hogy nem élem túl. Aztán ott a másik oldal, az anyagi. Kell 365 nap munkanap, hogy kaphass T-GYÁSt, GYED-et. Ha ez nincs meg, akkor csak gyes-t kapsz. Ami 24e körül van. Meg kapod a családit, ami szintén kb. ennyi. Ebből nem lehet megélni, főleg nem Pesten, ahol az albérlet többe kerül, rezsi nélkül. A már meglévő gyerekednek próbálj meg mindent megadni, ne taszítsd őt is a nyomorba. Sajnálom, de én ebben a helyzetben elvetetném a babát.
2015. máj. 8. 09:00
 8/20 anonim ***** válasza:
82%
Én a te helyzetedben semmiképpen nem vàllalnàm ,terhességmegszakítàs mellett döntenék !
2015. máj. 8. 09:00
 9/20 anonim ***** válasza:
76%

Ilyen körülmények között még a meglévő gyerek nevelése is olyan nehézkes lehet, munka meg segítség híján, hogy elmebetegnek tartanám magam, ha be mernék vállalni egy másodikat...

Gyereked még lehet. Az, hogy egészségügyi kockázat, meg tesót akar a meglévő - hát egyik ostobább érv a megtartásra, mint a másik.

2015. máj. 8. 09:40
 10/20 anonim ***** válasza:
41%

Szimpatikus, hogy ilyen korrekten leírtad a dolgokat. Nekem az jön le, hogy a szíved mélyén szeretnéd megtartani a babát, akkor nézzük végig az anyagi esélyeket.

Munkát találni Pesten terhesen is lehet, kérdés milyen végzettséged van, milyen munkakört tudsz betölteni, mennyit tudsz keresni, hány hónapig tudsz még ott dolgozni. Tudod-e majd kire bízni a gyereket, ha orvoshoz mész, szülni a kórházba stb. Albérlet. A ti esetetekben kérhetsz felvételt az anyák szállására, akár 1 évig is lehet ott lenni, ez átmeneti segítséget jelenthet számodra. Gyerektartást mindkét apa köteles fizetni, ebben ne hagyd magad, törvény által kötelezni lehet őket erre, ha kell, vonják a fizetésből, ha a bíróság megállapítja az összeget, én ezt nem hagynám annyiban.

Ha a kicsi megszületik, gondolom csak a gyes jár neked, meg a családi pótlék, kb. 50 ezer körüli összeg a kettő, ha ehhez jön kétfelől tartásdíj, akkor meg lehet élni. A kicsit 1 éves kora körül már nyugodt szívvel beadhatod bölcsibe, ha találsz munkát, és akkor onnantól minden oké. Egyedülálló szülőként gyvk-t igényelhetsz, ha az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj 140 %-át, ebben kérd a helyi családsegítő központ segítségét, ha gyvk-sok lesztek ingyenes a bölcsödei-ovodai étkezés, és évente kétszer Erzsébet utalvány formájában kaptok támogatást. Én ennyit tudok, kívánom neked, hogy jól tudj dönteni!

2015. máj. 8. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!