Ha nincs pénz abortuszra, megmarad a baba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy hete derült ki,hogy várandós vagyok.Sajnos az anyagi gondok miatt nem tarthatjuk meg a babát.Párommal mind a ketten egyetemre járunk,semmi bevételünk nincs,diákhitelből fizetünk mindent,a szüleink nem támogatnak minket.Csak párom után igényelt az édesanyja rendszeres gyermekvédelmi támogatást.

Voltunk a családsegítő szolgálatnál,ahol elmondtuk az anyagi helyzetünket,és azt a választ kaptuk, hogy:

"Az abortusz 29 ezer forint,nem jár önöknek kedvezmény,ha meg nem tudják kifizetni, megmarad a baba!"

Ilyen esetben lehet valahova fordulni támogatásért??

Kérnék mindenkit,hogy ne bántson a döntésünkért!!

Köszönöm a válaszokat: Egy elkeseredett "anya"

2015. máj. 7. 15:09
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Megpróbálunk most az önkormányzathoz fordulni segítségért!Sajnos barátok nem tudnak segíteni.

A "kedves" válaszolótól pedig kaptam két szép üzenetet,hogy útszélen álló hölgyemény vagyok és egyéb jelzők...

Ne haragudjatok az "anya" kifejezésért,csak tényleg szerettük volna megtartani a babát!!!!!!

2015. máj. 7. 17:19
 12/22 anonim ***** válasza:
28%

Ha ennyire szeretnétek megtartani akkor miért nem halasztasz egy évet a suliban? Vagy iratkozol át levelezőre?

Egyebkent sajnos nem hiszem, hogy sikerrel jártok, nagyon kevés esetben adják meg ezt a támogatást, hogy kevesebb legyen az abortusz ára.

Ha a szülőknek elmondanátok akkor biztos nem segítenek??

2015. máj. 7. 17:56
 13/22 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező, próbáljatok felvenni személyi kölcsönt, szabad felhasználású hitelt, akár a P.rovidenttől is. Tudom, hogy nem túl jók a kamatok, de nem nézik, h van-e jövedelmed. Ha van ékszered, add be zálogházba.
2015. máj. 7. 18:26
 14/22 anonim ***** válasza:
34%
nem, nem vagy anya.. egy anya nem veteti el a gyerekét...
2015. máj. 7. 21:10
 15/22 anonim ***** válasza:
36%

azt írod, nem vagy felelőtlen... akkor mégis hogy csúszott be?? megértelek, meg minden, de ami igaz, az igaz.

keress egy rokont, barátot, bárkit, azért 29.000 forint nem akkora összeg, hogy ne lehetne előszedni.

2015. máj. 7. 22:52
 16/22 anonim ***** válasza:
87%

A kérdező sajnos marhára beletenyerelt a kaki helyzetbe.

Ma valóban ez a helyzet, ha nincs pénzed befizetni az abortuszt, akkor megszülöd. Rengeteg hátrányos helyzetűnél ez a helyzet, hogy mikor fillérekből élnek, akkor nincs fogamzásgátlásra, mert ugye az állam azt se támogatja, de ha meg teherbeesik, mert a megszakítás nem jött be, akkor nincs abortuszra sem. Az egész összeg esélytelen, de sokszor még a csökkentett is. Mikor valaki huszonezer forintot kap és nincs senki és semmi, aki adhat, akkor annak 9 ezer forint is elérhetetlen. (Hozzátéve annak a költségét, hogy pl. beutazgasson a városba a családsegítőbe interjúra, az orvoshoz, többször is). Ez egy átlag embernek, vagy akár egy szegény, de nem ennyire lecsúszott embernek felfoghatatlan, de tényleg ez a helyzet.

Szóval jobb híján marad a terhesség, megszüli a semmibe a semmire, bár nem biztos, hogy ha lett volna választása akkor is megszüli, de hát ha már megszüli nyilván megtartja, mert mégis a gyermeke és mégis szereti és majdcsak lesz miből enni, legalább adnak rá gyest és családit és akkor az állam segélyezi, ingyen tankönyvezi, ingyen ebédezi, védelembe veszi, esetleg, ha úgy van kiemeli a családból, állami gondozásba veszi stb. és a végén kap egy végzetesen sérült, helyrehozhatatlan szerencsétlen emberi lényt, iszonyú összegek belepumpálása után, ahelyett, hogy támogatná a szaros fogamzásgátlást, vagy belátná, hogy van, mikor az abortusz tényleg drága, de a gyereknek nem szabad megszületni.

2015. máj. 8. 01:29
 17/22 anonim ***** válasza:
93%

Az utolsónak nagyon-nagyon igaza van, sajnos ez a helyzet. Én ilyen gyerekeket tanítok egy kis faluban, akik ilyen családokból származnak, és évről évre rohamosan nő a számuk. Sajnálom őket, nem pedig elítélem, mert az állam tette őket azzá, amilyenek. Mélyszegénység, analfabétizmus, munkanélküliség, nincs pénz fogamzásgátlásra mert sokszor ennivalóra sem "futi", és ha besikerül a baba, nincs pénz elvetetni, így születik meg 5-6 gyerek is egy családba, a növekvő családi pótléktól várva a megélhetés javulását. Ezek a gyerekek akiket én tanítok, alultápláltak, hónap elején még hoznak tízórait az iskolába, hónap közepén már nem, sokszor hiányoznak azért iskolából, mert elszakadt a cipő, elfogyott a tiszta ruha, vagy éppen nincs pénz ennivalóra és szégyell éhen jönni az iskolába... Iszonyú dolgok ezek...

Nem tudom, miért bántjátok néhányan itt a kérdezőt, hisz nem is ismeritek. Egyetemre járnak, segítség nélkül vannak, ha 30 ezer körüli összeg kifizetése ilyen probléma, akkor hogy tudnák szegény gyermeket megtartani, felnevelni? Én abortuszellenes vagyok, sose tenném meg, de nem ítélem el, mert van olyan élethelyzet, amikor kilátástalannak tűnik a baba megtartása, és a kérdező most ebben a helyzetben van. Nem hiszem, hogy felelőtlen lenne, velem is előfordult, hogy védekezés mellett besikerült a baba, de nekünk nem volt gond megtartani, családba rendezett körülmények közé, de tényleg gyógyszert szedtem és mégis, de olyat is hallottam, hogy spirál mellett lett valaki terhes. Szóval nem támadni kell, tanácsot adni, vagy befogni a szánkat.

Kedves kérdező! Az anya szó tényleg nagyon erős kifejezés itt most, benned van egy élet, amit készülsz kioltani, ez van. Nézzük, mit tehetsz. Van-e esély arra, hogy ha megtartod a babát anyagilag rendeződtök, segítséget kaptok a szülőktől vagy ilyesmi, és elegendő pénzetek lesz a gyerekneveléshez? Ha nincs, akkor baj van, kettőt tehetsz. Vagy megszülöd és örökbeadod, ez a nehezebb út ezt kevesen választják, mert áldozatokkal jár, vagy megszerzed a pénzt az abortuszra, ez a könnyebbik út, de csak látszólag, mert ez a döntés egy életre nyomot hagy, majd ha anya leszel, akkor érzed át ezt igazán. Ha senki nem tud kölcsön adni nektek, akkor vegyetek fel gyorskölcsönt valamelyik banktól, húzós kamatra, és azt majd visszanyögitek apránként, ha kell éhezve, nem lesz könnyű.

Sajnállak, mert nagyon nehéz helyzetbe kerültél, és bármerre is lépsz, nehéz helyzetben leszel. Ha már ez így alakult, akkor ezek után mindenképp nagyon-nagyon védekezzetek, hogy még egyszer ne kerülj ilyen helyzetbe. Nem tudom, mi a legolcsóbb hatékony fogamzásgátlás, de arra rá kell szánni a pénzt, bármi is van.

Nincs mit tenni, én emlékszem csóró főiskolás koromban mindig a hasamon spóroltam, ha kellett valami ami fontos volt, nem éheztem, de nem is dorbézoltam akkoriban.

Kívánok neked erőt és kitartást ebben a helyzetben!

2015. máj. 8. 09:47
 18/22 anonim ***** válasza:
93%

A 13-as válaszoló vagyok, nem igazán értem a lepontozást, én ötleteket adtam, honnan szerezhetnének pénzt. Most az a baj, h nem azt írom, h szülje meg mindenképp mert az anyaság a legszebb érzés?

Sajnos, akit nem támogatnak a szülők, annak csak ezek a legális lehetőségek.

2015. máj. 8. 19:48
 19/22 anonim ***** válasza:
14%

Szia!

Ha anyának érzed magad, valóban meg kellene szülnöd. A suliból nem kell hiányoznod, simán végig lehet csinálni (8 hónapos várandósan vettem át a diplomámat), munkahely neccesebb, de ha valahova felvesznek pl irodai melóra és mondjuk 6hó határozatlan, már akkor sem dobhatnak ki hamarabb, véd a munka törvénykönyve.

Az örökbeadásnál tudnak ám segíteni az anyagiakban is, terhesvitamin pl, nyílt örökbefogadásnál hidd el, a leendő szülők mindenben támogatnának. Tiszta szívből ajánlom, hogy mielőtt végleg döntenétek az abortusz mellett, kérdezzetek körbe egy ilyen alapítványnál, ők el tudnák mondani, hogy mik a lehetőségeitek a ti helyzeteteben. pl Bölcső Alapítvány bolcso.hu, gólyahír egyesület golyahiregyesulet.hu, orokbe.hu

hidd el, ők nap mint nap ilyen dolgokkal foglalkoznak, biztosan tudnának nektek is kitalálni valamit.

A művi abortusz nagyon megrázó lelkileg, én csak a földi pokolnak hívom, az örökbeadás közel sem olyan borzalmas, az USA-ban pl teljesen bevett és elfogadott, Magyarországon fújnak annyira ellene.

Írd majd meg, mi lett veletek!

2015. máj. 8. 22:34
 20/22 anonim ***** válasza:
85%

16-os válaszoló!

Bár a kérdezőn ez sajnos nem segít, de el kell, hogy mondjam, soha ilyen jó, mindent összefoglaló, átfogó, valóságos, a realitás talaján mozgó választ nem olvastam még ebben a kategóriában! Nagyon jól összefoglaltad! Ez a nagy magyar valóság, és a végén az egészet a gyerek szívja meg, akit "életre ítéltek"...

2015. máj. 8. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!