Ha nincs pénz abortuszra, megmarad a baba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy hete derült ki,hogy várandós vagyok.Sajnos az anyagi gondok miatt nem tarthatjuk meg a babát.Párommal mind a ketten egyetemre járunk,semmi bevételünk nincs,diákhitelből fizetünk mindent,a szüleink nem támogatnak minket.Csak párom után igényelt az édesanyja rendszeres gyermekvédelmi támogatást.

Voltunk a családsegítő szolgálatnál,ahol elmondtuk az anyagi helyzetünket,és azt a választ kaptuk, hogy:

"Az abortusz 29 ezer forint,nem jár önöknek kedvezmény,ha meg nem tudják kifizetni, megmarad a baba!"

Ilyen esetben lehet valahova fordulni támogatásért??

Kérnék mindenkit,hogy ne bántson a döntésünkért!!

Köszönöm a válaszokat: Egy elkeseredett "anya"

2015. máj. 7. 15:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
10%

Még ilyet? Ezt nem is tudtam! Ha valakinek nincs pénze kifizetni, marad a baba? Sajnálom, hogy így alakult, a semmire tényleg nem jó gyereket vállalni. Kölcsön valakitől?

Végső esetben örökbefogadás?

2015. máj. 7. 15:28
 2/22 anonim ***** válasza:
66%
Ha nincs pénz akkor igen..de miből fogjátok felnevelni? Vagy örökbe kell adni, vagy valakitől mégis segítséget kell kérnetek, hogy ki tudjátok fizetni. Azért ez az " elkeseredett anya" kissé durva ott a végén...
2015. máj. 7. 15:29
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
2015. máj. 7. 15:32
 4/22 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszokat!!

Anyának érzem magam igen!Ugyanis ha nem lenne anyagi gondunk,el sem gondolkoztunk volna azon, hogy ne tartsuk meg!Nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön!Majd ha más is úgy nő fel, ahogyan mi (szülők és támogatás nélkül) akkor lehet oktatni!

Ezek ellenére is egyetemre járunk,magunkat tartjuk el!Nem bulizunk és nem felelőtlen idióták vagyunk!!!

Segítségért fordultam hozzátok,a kioktatást és lekezelő hangnemet már megkaptuk a családsegítőtől,amit külön felháborítónak tartunk!

Ítélkezni senkinek nincs joga a másik felett!!!

2015. máj. 7. 15:41
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a #4-es linkelte ..."vagy a kérelem benyújtását megelőző 6 hónapon belül a kérelmező, illetőleg házastársa rendkívüli szociális segélyben, vagy átmeneti segélyben részesül." - magyarán el kell menni az önkormányzathoz, kérni egy rendkívüli szociális segélyt, vagy átmeneti támogatást, és máris a 30%-ra csökken a térítési díj: 8913 Ft-ot kell fizetni.
2015. máj. 7. 15:42
 6/22 A kérdező kommentje:

Képtelenség lenne megtartanom a babát,hiszen sokszor nemhogy a rezsire,ételre is alig marad.

Örökbeadásról nem mertünk még beszélni párommal.9 hónapot nem nélkülözhetek az iskolából és alkalmi munkahelyekről..

2015. máj. 7. 15:43
 7/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot!Mindenképpen megpróbálom!!!!!!!!!
2015. máj. 7. 15:44
 8/22 anonim ***** válasza:
91%
Én ilyen helyzetben megpróbálnék mindent. Barátoktól esetleg? Ismernek tudják mire kell és 5-10ezressével visszafizetitek. Hiába szégyenl az embert pénzt kérni de hátha.
2015. máj. 7. 16:14
 9/22 anonim ***** válasza:
90%

52%-os, tartsd magadban a véleményed.A kérdezőnek most van esélye megalapozni a jövőjét, amire gyerekkel, segìtség és anyagi tàmogatàs hìjàn nem sok esélye lenne, ùgy hogy ìgy is alig jönnek ki a pénzükből, albérletben.

Baràt aki kölcsöbln tud adni? Önkorm.? Védőnő aki tanàcsot tud adni?

2015. máj. 7. 16:16
 10/22 anonim ***** válasza:
26%
Nem akarlak kioktatni tényleg, nem ez volt a szándékom! De egy Anya, óvja, félti, szereti a gyermekét! Nálad ez nem áll fenn. Tudod felnőtt fejjel volt részem már ilyenben sajnos, és nem lettem Anya! Az akkor lettem, amikor megszületett a gyermekem és megöleltem és megpusziltam a karjaimban....Tehát nem kioktatásból írtam, hanem tapasztalatból! De minden jót Neked!
2015. máj. 7. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!