Ha nincs pénz abortuszra, megmarad a baba?
Sziasztok!
Egy hete derült ki,hogy várandós vagyok.Sajnos az anyagi gondok miatt nem tarthatjuk meg a babát.Párommal mind a ketten egyetemre járunk,semmi bevételünk nincs,diákhitelből fizetünk mindent,a szüleink nem támogatnak minket.Csak párom után igényelt az édesanyja rendszeres gyermekvédelmi támogatást.
Voltunk a családsegítő szolgálatnál,ahol elmondtuk az anyagi helyzetünket,és azt a választ kaptuk, hogy:
"Az abortusz 29 ezer forint,nem jár önöknek kedvezmény,ha meg nem tudják kifizetni, megmarad a baba!"
Ilyen esetben lehet valahova fordulni támogatásért??
Kérnék mindenkit,hogy ne bántson a döntésünkért!!
Köszönöm a válaszokat: Egy elkeseredett "anya"
Még ilyet? Ezt nem is tudtam! Ha valakinek nincs pénze kifizetni, marad a baba? Sajnálom, hogy így alakult, a semmire tényleg nem jó gyereket vállalni. Kölcsön valakitől?
Végső esetben örökbefogadás?
Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszokat!!
Anyának érzem magam igen!Ugyanis ha nem lenne anyagi gondunk,el sem gondolkoztunk volna azon, hogy ne tartsuk meg!Nem kívánom senkinek, hogy ilyen helyzetbe kerüljön!Majd ha más is úgy nő fel, ahogyan mi (szülők és támogatás nélkül) akkor lehet oktatni!
Ezek ellenére is egyetemre járunk,magunkat tartjuk el!Nem bulizunk és nem felelőtlen idióták vagyunk!!!
Segítségért fordultam hozzátok,a kioktatást és lekezelő hangnemet már megkaptuk a családsegítőtől,amit külön felháborítónak tartunk!
Ítélkezni senkinek nincs joga a másik felett!!!
Képtelenség lenne megtartanom a babát,hiszen sokszor nemhogy a rezsire,ételre is alig marad.
Örökbeadásról nem mertünk még beszélni párommal.9 hónapot nem nélkülözhetek az iskolából és alkalmi munkahelyekről..
52%-os, tartsd magadban a véleményed.A kérdezőnek most van esélye megalapozni a jövőjét, amire gyerekkel, segìtség és anyagi tàmogatàs hìjàn nem sok esélye lenne, ùgy hogy ìgy is alig jönnek ki a pénzükből, albérletben.
Baràt aki kölcsöbln tud adni? Önkorm.? Védőnő aki tanàcsot tud adni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!