Miért éreznek jogot sokan a válaszolók közül arra hogy idegen nőket pocskondiázzanak az abortusz miatt?
Én értem hogy jogod van neked és mindenkinek a véleményéhez, de alapjáraton az oldal azért van hogy választ adjon az adott kérdésre nem azért hogy erkölcsi vitát nyissunk ott ahol az nem segít semmit érdemben a kérdezőnek. Mert egy abortusszal kapcsolatos egyszerű kérdésnél amikor a 35 hozzászólóból 25 ítélkezik, vagy szebben megfogalmazva erősen fogalmaz meg véleményt, amit foggal körömmel csőlátással véd az olyan tök jó tudjuk a véleményét a témáról, de ez nem jelenti hogy hordoz érdemi tartalmat a kérdéssel kapcsolatban.
Az ilyen kérdéseknél azt felejtik el hogy van egy szituáció, amiről kérdést tesznek fel és erre kell megoldást találni, nem az abortuszra magára mint jelenségre kell reflektálni, hanem az adott kérdésre.
Azért, mert összekevernek egy sejtcsomót egy emberi lénnyel. Milyen "gyilkosságról" beszélünk? Hogyan lehet "valakit" meggyilkolni, aki még életképtelen? (Abortálhaó magzatról beszélek, nem arról, ha valakit a 3. trimeszterben hasba szúrnak egy konyhakéssel.)
Nehogy már összehasonlítsunk egy 12. hét előtti magzatot egy megszületett csecsemővel, vagy egy abortuszra menő asszonyt azzal, aki szülés után megfojtja a gyerekét!
Minden attól függ, hogy ki honnan tekinti az emberi élet kezdetét, a fogantatástól, vagy a születéstől. Én a születéstől.
Semmi rejtély nincs ebben.
1, Ugye más f_szával a csalánt...
2, Ez egy anonim oldal, messziről jött ember meg azt mond amit akar.
3, Az örömért, amit akkor éreznek, amikor valakinek jól megmondják a tutit.
Ez utóbbi tulajdonképpen bármire és bárkire igaz lehet, aki valahogy olyan szituációba keveredik, ahol bele tud rúgni valakibe egy jó nagyot. Gondolj csak bele, úgy éljük az életünket, hogy folyton mindent valami máshoz viszonyítva ítélünk meg. Tehát ha valaki rosszabb nálunk, kevesebb, értéktelenebb, akkor mi nyilván jobbak, többek, értékesebbek vagyunk, ha pedig ezt valamilyen módok ki is nyilvánítjuk, akkor még valódibb lesz az érzés.
Amúgy 11-el abszolút egyet értek. Röhej ami itt megy. Minden egyes nyamvadt kérdés alatt lenyomják ugyan azt az előadást, amit senki se kért, ami senkit se érdekel. És akkor kérdező legyen a talpán, aki kimazsolázza belőlük az érdemi információt.
Képzeld el, hogy 3 gyerekem van, és soha nm volt abortuszom, mégsem hasonlítom össze azt a nőt, aki abortálja a 12. hét előtt a magzatát azzal, aki újszülöttként a kukába dobja. Na, az a gyilkos, nem az, aki a körülményeit reálisan felmérve belátja, hogy alkalmatlan vagy ő, vagy az életkörülményei a gyermekvállalásra. Pont akkor, ha van gyereked, tudhatnád, hogy mekkora felelősség a gyermekvállalás.
És igen, én nem vagyok vallásos, sem szemellenzős fanatikus, hanem realista...az orvostudományban sem tekintik életképesnek a 24. hét előtt született csecsemőket, egy-két határesettől eltekintve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!