Megtatanátok a helyemben? Milyen egy abortusz?
3 gyerekünk van és többet nem terveztünk ezért 4 hónappal ezelőtt tetettem fel spirált. Ma viszont kiderült hogy terhes vagyok.
Körülményeket leírom hogy kicsit átlássátok a helyzetet. Anyagilag beleférne még rgy gyerek. Saját ház, bár még hiteles. A házasságunk jó. Idegileg kissé kivagyok az utóbbi időben, abszolut nincs segítségem még a férjem sem. Szóvan teljesen egyedül nevelem őket. Se a terhességhez, sem a szüléshez, sem a szoptatáshoz nincs többé "kedvem". Hogy döntenétek? Férjemnek mindegy mert neki semmivel nem lesz nehezebb ha lesz még egy gyerek.
Hogy döntenétek a helyemben?
Meglepően hasonlít a két sztori. De ha azt vesszük, hogy számtalan 3 gyerekes család van, akik kis faluban élnek, és anyuka évek óta otthon van bezárva a gyerekekkel, apuka meg folyton dolgozik, hát... szerintem nem csak egy ilyen eset van kis hazánkban.
A másik topictémából pedig nem igazán egy jó házasság képe "rajzolódik ki".
A kérdésre válaszolva: én nem biztos, hogy megtartanám ebben a helyzetben, bár sok lelkierő kellene az abortuszhoz is. De egy nem kívánt gyerek meg hosszú távon rontana a kérdező helyzetén.Arról nem beszélve, hogy milyen gyerekkora lenne szegénynek nem kívánt negyedik testvérként...
Kedves édesanya!
A gyerek Isten ajándéka, ne dobd el magadtól. Most depressziós vagy, de nem leszel az mindig. Gondolj a három gyerekedre. Nagy teher.de nem adnád őket senkinek. Ugyanolyan gyereked ő is. A tiéd. Ne dobd el.
A férjed pedig.....ezen már kár keseregni. Mért szültél neki három gyereket?
De bármit teszel, a kisbabád ne öld meg. Az édesanyja vagy.
Azért elég sok minden adatot leír a férj.
A tiéd pl. pék?
Kedves Kérdező!
Nekem is nagyon nehéz, ugyanúgy vagyok három gyerkőccel, mint Te. Házasságban, de teljesen egyedül nevelem őket...De nem vinne rá a lélek, hogy elvetessek egy olyan gyermeket, amilyeneket megszültem. Most nagyon kivagy, de ez el fog egyszer múlni, de a lelkiismeret furdalás mindig megmarad! Fizikailag egyre könnyebb lesz velük és a babával az első év a legnehezebb. Próbálj segítségeket megszervezni, esetleg ismerős gyerekek anyukáit, vagy ismerős nyugdíjas nénit megkérni a gyerekek szállításához, vagy foglalkozásához. Esetleg anyósod egy hétre, ha elvállalhatná a két nagyobbat, vagy esetleg mindhármat..
Persze Neked kell eldöntened, de gondolj bele a parányi kisbaba helyzetébe... Ő vajon hogyan döntene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!