Miert itelitek el azt az embert aki abortuszra megy?

Figyelt kérdés

Persze eleg ronda dolog ez az egesz,de megis...mi jogon tortok palcat annak a nonek a feje felett aki ezt megteszi es elmegy abortuszra?

Nem a Ti gyermeketek,nem a Ti eletetek,nem tudhatjatok hogy miert kenyszerul ra erre a beavatkozasra..

En pl 1 honapja korhazban voltam egeszsegugyi kaparason es ott a szobatarsaim kozul 2 jott abortuszra azert mert pl fogamzas gatlo mellett teherbe estek..Most akkor inkabb szulje meg a gyereket rossz anyagi korulmenyek koze? Vagy pl 17 evesen?

Mert az egyik szobatarsam epp igy volt..

En nem akarok itt feszultseget generalni meg semmi..csak meg szeretnem erteni,hogy miert kell beleavatkozni mas eletebe es megitelni valakit ugy hogy nem ismerjuk a hatteret??

18/L

2014. dec. 28. 16:55
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
37%

Én is láttam pár korábbi vitát ezzel kapcsolatban, némelyik tényleg nagyon heves. Látod, a kérdésed feltevése óta alig egy óra telt el és már itt egy csomó hozzászólás. Én most nem foglalok állást ebben. A közelmúltban kirobbant itteni vitákban az abortusz ellen kampányolók azért kampányolnak ellene, mert szerintük a fogantatáskor kezdődik az élet, vagyis pár hetes magzatot (gyereket) kikapartatni gyilkosság szerintük.

A vita gyökere szerintem itt van.

Nem téged ítélnek el - meg a többi embert, aki hasonló döntést hoz - hanem az abortuszt tartják gyilkosságnak és azt ítélik el.

2014. dec. 28. 17:16
 12/37 anonim ***** válasza:
44%

en is azt mondom hogy inkabb abortusz mint elete vegeig nyomorban legyen a gyerek es a szulo...

mert egy abortusz 20-30E forint ( halistennek nem tudom mennyibe kerul.) de egy gyerek tobb millio.. akinek nincs inkabb vetesse el ..

13/37 anonim ***** válasza:
48%

A tanulást nem érdemes halasztani mert gyerek mellett nehéz. Tudom, mert a 2.diplomát nyáron szerzem meg munka+ a 4 évesem mellett.

Én is az abortuszra szavazok, mert a gyereknek nem jó sem a nélkülözés, sem a szeretet hiánya, mert azért több olyan esettel találkozni, ahogy megtartják de a gyerek nő, mint a gomba, kap enni és itt ki is merült a nevelés.

14/37 anonim ***** válasza:
55%
Pont az ünnepek elôtt olvastam egy cikket, hogy az ovis/iskolás szünetekben a szülôk rászorultsági alapon igénylik az étkeztetést, mert a gyerek csak akkor eszik meleget, meg rendeset, egyébként nem telik rá. A gyereket ilyenkor nagyon sajnàlom..
2014. dec. 28. 17:19
 15/37 A kérdező kommentje:

Nem.!

A tanulas pont az amit nem lehet elhalasztani.

Tegyuk fel az a 17 eves lany ugye meg gimis..3.-as. Most o otthagyja utolso evre a sulit mert szul.Akkor gondolom penzt nem kap a gyerek utan vagy csak minimalisat/bar nem tudom ilyenkor ez hogy van/ es kb 3 evet otthonmaradhat.. bar nemtudom lehet nem. De tegyuk fel igen.Akkor utana neki "vissza" kene menni suliba.. de hogyan? A gyereket elkell tartania valamibol ezert megy majd szepen segelyre ami semmire nem lesz eleg,a gyerek egy utolso piszkos,koszos gyerek lesz akit kineznek a suliba,az oviba,kinezik mindenhol.Ha kilog a tarsadalombol akkor ot kopdosik le akkor o depresszios lesz,mert nem lesznek baratnoi,baratai..es ez mihez vezet? Vagy ongyilkossaghoz vagy olyan lecsuszashoz mint ami az anyjaval tortent...

Persze ez a legrosszabb eset de a leg tipikusabb is..Mert nem minden nagyszulonek van annyi penze hogy a lanya helyett nevelje az unokat!...

2014. dec. 28. 17:22
 16/37 anonim ***** válasza:
37%

Még hogy az anyagi helyzet nem kifogás, mert alacsonyabb jövedelmű családban is felnő a gyerek.. Kíváncsi vagyok, melyik képeskönyvből veszi az ilyen mentalitású felnőtt a mai valóságot. Alacsonyabb jövedelmű családban felnő a gyerek, amennyiben nem olyan alacsonyról beszélünk, ami a létfenntartást veszélyezteti.

Az abortuszt elsősorban az ösztönlények (babucikás mamucikák, akik a híd alá is szülnek felelőtlenségükben) és az indokolatlanul nagy egóval rendelkezők támadják. Azt gondolják, ők sokkal jobban tudnak dönteni más helyett, mint az, akivel megtörtént a nem kívánt terhesség, hiszen ők jobbak, okosabbak, bölcsebbek.

Én azt feltételezem arról, aki az abortuszt választja, hogy felelősséggel gondolta végig, vállalni tudja-e a gyereket, és meghozott egy nehéz döntést mindenki érdekében, amit egész életében viselni fog. Aki pedig fogazásgátlásra használja az abortuszt, az szintén nem alkalmas gyereknevelésre, nem szabad rákényszeríteni. Emberek vagyunk, nem állatok, hogy akkor is szülni kelljen, ha nincs hova.

2014. dec. 28. 17:22
 17/37 A kérdező kommentje:

Nekem nem volt abortuszom!

Az egeszsegugyi kaparas az teljesen mas!

Csakmert valaki irta hogy engen itelnek el

2014. dec. 28. 17:36
 18/37 anonim ***** válasza:
60%

Előző, persze, hogy felnő egy gyerek bárhol. De azért nézz meg egy gyereket, aki jobb körülmények közé született, minden nap kap az életkorának megfelelő ételeket, zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket. Egész más eséllyel indul az életben egy gyerek, aki anyagilag is kiegyensúlyozott családból jön. Itt nem gazdagékra gondolok, hanem arra, ahol nem kell gondolkodni, hogy mit adj neki enni, mennyire fűts be, milyen különórákra viszed, hol sportol.

Kérdező, igazad van. Szerencsére eddig még nem kellett abortuszon gondolkodnom. De ennek mindenkinek a legbelső magánügyének kellene lennie, miért dönt úgy ahogy. A szüld meg és add örökbe megoldást örökké ajánlókat azért megnézném, hogy ők ezt hogy csinálnák.

2014. dec. 28. 18:02
 19/37 anonim ***** válasza:
52%
Én voltam az előző, és egyetértek veled. Én is csak egy álomvilágban élő előző kommentre reagáltam, aki szerint a pénz nem lehet oka annak, ha az ember nem vállal gyereket..
2014. dec. 28. 20:13
 20/37 anonim ***** válasza:
19%
A pillanatnyi anyagi helyzet semmit nem számít, az teljesen megváltozhat 1-2 éven belül! Tehát ilyenre alapozni a döntést az butaság.
2014. dec. 28. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!