Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tegyek? Abortusz vagy ne?...

Mit tegyek? Abortusz vagy ne? SOS!

Figyelt kérdés

Terhes vagyok, nagyon fiatal terhesség, de már látszott tegnap a petezsák. A kapcsolat amiből fogant szintén nagyon fiatal, és mint utólag kiderült, komolyan se nagyon vett a srác. Csak egy csaj voltam a sok közül kb... Ő 30, én 25. Mindketten dolgozunk, ő külföldön, 2 havonta fog hazajárni jövőre, kb 1 hétig. Amikor felvetettem neki, hogy lehetséges, hogy terhes vagyok, először olyan kijelentéseket tett, mint: Egyedül élek, van elég nagy házam és ilyesmiket és hogy abortusz semmiképp. Azóta az a véleménye, hogy az ő életébe ez nem fér bele, és valóban belegondolva, tényleg nem az a típus, akinek szívesen szülnék gyereket, már rájöttem. Tudom, hülye voltam, hittem a szép szavaknak, csak tudjátok milyen jól esik az embernek, mikor azt hiszi, hogy na majd most... aztán padló... Rátukmálni nem akarom, se miatta, se a gyermek szempontjából. Ha ő nem vállalja, én se fogom egyedül. Nem tehetem meg a magzattal se, illetve van egy 3 évesem is, szóval mindenképp azt veszem figyelembe, hogy először a meglévőnek jó legyen. Tudom, megelőzni kellett volna... Már tudom. Évekig tartó párkapcsolataimból soha, de soha nem csúszott be nem kívánt terhesség. A kislányom se véletlenül fogant. De a továbbiakban a legbiztosabb fogamzásgátló módszert fogom használni, férfit a közelembe nem engedek... Szóval, most ott tartunk, hogy terhesség megszakítás, amit kifizet... ahogy természetesen a kapcsolatot is megszakítjuk a továbbiakban, már ha lehetett annak nevezni... Ha esetleg ő meggondolná magát, akkor megtartanám, de egyedül nem tudom vállalni. Nem tudnék megfelelő életet biztosítani nekik...

Mivel tudnám meggyőzni? Tanácstalan vagyok. De néha már az is eszembe jut, hogy ez lesz a legjobb "mindenkinek". Tudom, hogy a legkegyetlenebb is. És nem tudom, hogy nézek majd tükörbe nap, mint nap. De eddig úgy van, hogy meg kell tennem... És ahogy nézem a kislányomat, gyönyörű, imádnivaló, életem legjobb része, nem tudom mi lenne velem nélküle már... És örülnék még egy gyermeknek, de így nem tehetem meg, hogy megtartsam.

2014. dec. 11. 16:10
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Igaza van az elöttem szolonak.
2014. dec. 19. 09:12
 22/33 A kérdező kommentje:
Nem várom senkitől, hogy helyettem döntsön, mint már írtam is. Mindenkinek nagyon igaza van, azt is megértem aki nem tudná elvetetni... Én sem, azt hiszem... Illetve nem tudom, hogy tudnék ezzel a tudattal élni a továbbiakban. Karácsony előtt nem akarom ezzel sokkolni a családot, úgyhogy csak utána hozom nyilvánosságra, hogy mi a helyzet. Meghallgatom ki mit mond, hogy reagál. Tesóm tudja, ő azt mondta támogat, segít amiben tud, ha megtartom, illetve akkor is ha nem. Most mindenképp úgy kell gondolkodnom, hogy az apára nem számíthatok. Még ha kérhetek apasági vizsgálatot, meg gyerektartást. Milyen már, hogy ő nem akart gyereket, és mégis lesz, esetleg. Nem lepődnék meg, ha még csak látni se akarná. Létezik ilyen vajon? Bár nem is kell vállalnia, gondolja csak azt, hogy nem az övé és ennyi. Csak az én gyerekem, ha megtartom esetleg.
2014. dec. 19. 09:46
 23/33 anonim ***** válasza:

Remélem jól döntesz majd és nem bánod meg akárhogy is döntesz!

Remélem rendeződnek a dolgaid! Sok sikert!

2014. dec. 19. 11:19
 24/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2014. dec. 19. 11:28
 25/33 anonim ***** válasza:
60%

Remélem, jól telt a karácsony. Megértem, hogy furának tűnik, hogy esetleg gyermeked apjának úgy lesz gyereke, hogy nem akarta, de

1. már van gyermeke, csak még nem született meg

2. a szex magában rejti a gyermek lehetőségét és ezzel minden embernek számolnia kell, aki szexuális életet él. Nem a baba tehet róla, hogy megfogan.

Ha van már, aki támogat és egy gyermeket már ügyesen nevelsz, akkor szerintem nagy gond nem lehet.

A gyerekek hálásak az életükért, még akkor is, ha rossz körülmények között nőnek fel. Még a gyermekotthonban nevelkedők is örülnek annak, hogy élhetnek.

2014. dec. 27. 12:18
 26/33 anonim ***** válasza:
Kerdezo, hogy dontottel?
2014. dec. 27. 18:28
 27/33 anonim ***** válasza:
70%

Nem sokkolni akarlak, de ez az idézet jutott eszembe: "Az abortusz nem ment meg attól, hogy anya legyél. Az abortusz egy halott gyermek anyjává tesz." És ez igaz az apa részéről is természetesen.

Amennyiben ő nem vállalja, és te igen - én azért úgy érzem, hogy titkon reménykedsz benne, hátha lenne olyan helyzet, hogy megtarthasd-, akár le is mondhatsz arról, hogy ő apaként jelen legyen a gyerek életében. Nyilván később lesznek emiatt kérdései a gyereknek. Nyilván ezt meg kell majd magyarázni (az igazságot valahogy az ő szintjén). Nyilván, ha meg akarná ismerni az apját, újra tárgyalnod kellene az apjával, hogy mi legyen.

Én emellett még azt tudom mondani, hogy a pasik nehezebben fogják fel és dolgozzák fel a terhességet, pláne, ha nem várt. Őket ugye a hormonok sem segítik, míg minket igen. Az is lehet, van rá esély, hogy megváltozik, amikor már kényetelen azzal megbarátkozni, hogy lesz egy gyereke, és el kell döntse, jelen legyen-e az életében vagy sem.

Az utolsó, amit leírok neked, hogy annak, akinek már van egy gyereke valószínűleg más megélnie egy abortuszt és utána a lelki dolgokat, mint akinek még nincs. EGyszerűen már van egy gyerek, akivel végigcsináltad a terhességet, a szülést, akit nevelsz, akinek a testvére/féltestvére van a szíved alatt, s ha azt elveteted, bizony a meglévőre ránézve óhatatlanul eszedbe jut majd :'-(

2014. dec. 28. 09:20
 28/33 A kérdező kommentje:
Holnap megyek először a Családvédelmi Szolgálathoz... Az apa hallani sem akar arról, hogy megtartsam. Szerinte akkor tönkre teszem az ő életét... Ha az abortuszt választom, akkor pedig az enyémet(is), őt ez különösebben nem érdekli, majd elmúlik azt mondja. Neki a lényeg, hogy nem születhet meg ez a gyermek. És ha ennyire nem akarja, azt hiszem "kár" ráerőltetnem. És igen, tuti, hogy minden napom ennek a tudatában fogom leélni, hogy mit tettem. De egyedül se bírnám jobban, mindkét verzióba bele fogok kicsit zakkanni, van még kb 2 hetem. Szóval mindenképp orvoshoz fordulok majd, egy kis segítségért akárhogy is döntök. Ő leszögezte, nem kell neki a gyerek, ezek után ha megszülöm még legyen pofám bíróságra járkálni, követelőzni, hisz ő megmondta, hogy nem akarja, még időben. Legszívesebben falba verném a fejem, hogy állhattam szóba vele... Bár, ügyes volt, akkor teljesen más arcát mutatta... És igen, a meglévő gyermekem miatt tudom, hogy ez kegyetlen dolog, és az is kegyetlen, amikor azt mondja, hogy neki nincs apukája. Pedig van, és elég sűrűn találkoznak, szinte minden hétvégén. De amikor ő látja, hogy másért néha az apukája megy oviba, és ő ezt mondta nekem, a szívem szakadt meg, ezt csináljam meg még egy gyerekkel? Kegyetlen. Tudom-tudom más is él így, más is felnőtt így, de ő amúgyis nagyon érzékeny lelkű.
2014. dec. 28. 16:32
 29/33 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Kérdező! Akkor vállalhatod úgy, hogy apuka lemond róla, vagy te az apukáról-mármint, hogy nem tartasz vele abszolút kapcsolatot, és akkor neki olyan, mintha nem lenne, ha nem akarja...

Később meg akár azt is mondhatod, hogy futó kaland volt, és te nagyon akarod őt (mármint a gyereket). Persze nehéz egyedül megadni neki mindent, de ma annyia teszik ez! Ha szívvel teszed, nem sínyli meg (annyira)-pláne ahhoz képest, hogy nem is lenne esélye az élethez... és remélem, kívánom tiszta szívből, hogy találj egy olyan pasit, aki igazi apukája lesz a két gyermekednek!

2014. dec. 29. 19:25
 30/33 anonim ***** válasza:
Ha örülnél és vágysz rá,küzdj meg érte.
2015. jan. 2. 00:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!