Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tegyek? Abortusz vagy ne?...

Mit tegyek? Abortusz vagy ne? SOS!

Figyelt kérdés

Terhes vagyok, nagyon fiatal terhesség, de már látszott tegnap a petezsák. A kapcsolat amiből fogant szintén nagyon fiatal, és mint utólag kiderült, komolyan se nagyon vett a srác. Csak egy csaj voltam a sok közül kb... Ő 30, én 25. Mindketten dolgozunk, ő külföldön, 2 havonta fog hazajárni jövőre, kb 1 hétig. Amikor felvetettem neki, hogy lehetséges, hogy terhes vagyok, először olyan kijelentéseket tett, mint: Egyedül élek, van elég nagy házam és ilyesmiket és hogy abortusz semmiképp. Azóta az a véleménye, hogy az ő életébe ez nem fér bele, és valóban belegondolva, tényleg nem az a típus, akinek szívesen szülnék gyereket, már rájöttem. Tudom, hülye voltam, hittem a szép szavaknak, csak tudjátok milyen jól esik az embernek, mikor azt hiszi, hogy na majd most... aztán padló... Rátukmálni nem akarom, se miatta, se a gyermek szempontjából. Ha ő nem vállalja, én se fogom egyedül. Nem tehetem meg a magzattal se, illetve van egy 3 évesem is, szóval mindenképp azt veszem figyelembe, hogy először a meglévőnek jó legyen. Tudom, megelőzni kellett volna... Már tudom. Évekig tartó párkapcsolataimból soha, de soha nem csúszott be nem kívánt terhesség. A kislányom se véletlenül fogant. De a továbbiakban a legbiztosabb fogamzásgátló módszert fogom használni, férfit a közelembe nem engedek... Szóval, most ott tartunk, hogy terhesség megszakítás, amit kifizet... ahogy természetesen a kapcsolatot is megszakítjuk a továbbiakban, már ha lehetett annak nevezni... Ha esetleg ő meggondolná magát, akkor megtartanám, de egyedül nem tudom vállalni. Nem tudnék megfelelő életet biztosítani nekik...

Mivel tudnám meggyőzni? Tanácstalan vagyok. De néha már az is eszembe jut, hogy ez lesz a legjobb "mindenkinek". Tudom, hogy a legkegyetlenebb is. És nem tudom, hogy nézek majd tükörbe nap, mint nap. De eddig úgy van, hogy meg kell tennem... És ahogy nézem a kislányomat, gyönyörű, imádnivaló, életem legjobb része, nem tudom mi lenne velem nélküle már... És örülnék még egy gyermeknek, de így nem tehetem meg, hogy megtartsam.

2014. dec. 11. 16:10
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
85%

azt írod egyedül nem vállalod, apa nem akarja. aztán azt kérdezed, hogyan fűzzed meg az apát?

miért? ha mégis rábólint, majd a 12. hét után tűnik el az életedből, az miért jobb? így legalább nyílt lapokkal játszik. ne akard meggyőzni, ha így érzi akkor ennek függvényében hozd meg a döntésed, amit egyébként meg is hoztál már.

pont te vagy az aki tudja, milyen egyedül nevelni egy gyereket... szerintem ebben a helyzetben mi nem adhatunk tanácsot, mert te jobban tudod a dolgokat mint mi itt a legtöbben.

2014. dec. 11. 16:16
 2/33 anonim ***** válasza:
39%
Hat sok csúnyát fognak írni. Szerintem már leírtad a választ! :)
2014. dec. 11. 16:18
 3/33 anonim ***** válasza:
81%

Nem értem a kérdést. Te el akarod vetetni, hiszen hosszan részletezed, hogy miért tartod ezt jó dötésnek. Azt írod, az apa sem akarja.

Akkor miről akarod meggyőzni?

2014. dec. 11. 16:29
 4/33 anonim ***** válasza:
81%
Egyikőtök sem tudja, akarja most vállalni ezt a babát, ezt nyíltan ki is mondtátok mindketten, akkor mi a kérdés.
2014. dec. 11. 16:36
 5/33 anonim ***** válasza:
87%

Én sem értem, minek akarod meggyőzni az apát, a gyerek miatt nem fog összebútorozni valószínűleg, hiszen a gyereket sem akarja és ha jól értem veled sem az a terve, hogy összeköltözzetek és mint a mesében.

Ha el tudod tartani egyedül is, tudod neki biztosítani a jövőt egyedül is, a kislányod mellett tudod egyedül is vállalni, akkor gondolkozz csak, hogy szeretnéd megtartani, vagy nem tudod, de az apját szerintem sehogyan ne sződd bele ebbe a kérdésbe, mert teljesen labilis.

2014. dec. 11. 16:47
 6/33 anonim ***** válasza:
80%
két lehetőséged van. gondold át, gondold végig mindkettőt. amelyik döntésed megnyugtatóbb, "jobb" érzést kelt benned, aszerint dönts.
2014. dec. 11. 17:13
 7/33 anonim ***** válasza:
30%
Te már eldöntötted hogy elveszed a kicsi életét. A kényelmesebb utat választod és kész. Akkor minek kell itt híresztelni? Vetesd el és majd számolj el a lelkiismereteddel.
2014. dec. 11. 18:28
 8/33 anonim ***** válasza:
88%

Én azt érzem ki a szavaidból, hogy szíved szerint ugyan megtartanád, de minden "ész érv" ellene van. Mivel az apára egyáltalán nem lehet építeni, így csak és kizárólag azon gondolkozz el, hogy TE EGYMAGAD hogy boldogulnál egyik és másik verzióban. Te tudod, hogy az anyagiak mennyiben befolyásolnak. Ha úgy érzed, hogy kérdéses az is, hogy a 3 évesedet hogy neveld, akkor én is az abortuszon gondolkodnék. A későbbi párkapcsolatodat is befolyásolhatja az újabb gyerek, hiszen ha csak azt nézzük, hogy egy új férfinak előadni, hogy két gyereked van két apától 25 évesen, ez önmagában elég ijesztő egy pasi számára... Viszont ha úgy érzed, hogy anyagilag bírnád, nem érdekel, hogy ki mit gondol róla a környezetedben (ami valljuk be, hiába mondja mindenki nem érdekli, azért rosszul esik visszahallani a pusmogást), szóval ha a körülmények olyanok, hogy tudod vállalni, akkor talán én megtartanám a helyedben. Teljesen nyilvánvaló a számomra, hogyha az abortusz mellett döntesz, akkor lelkileg tuti nagyon megvisel majd, ezért gondold át alaposan, hogyha mégis emellett döntesz, meg tudd majd nyugtatni a szíved, hogy MINDEN eshetőséget számba véve a lehető legjobb döntést hoztad.

Kívánom, hogy sikerüljön a számodra legjobb döntést meghozni és ha ez megtörténik, utána ne rágódj már ezen! :)

2014. dec. 11. 18:32
 9/33 anonim ***** válasza:
68%
Megtartanám a babát, de a férfinek nem könyörögnék.
2014. dec. 11. 19:51
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

most komolyan azt várod hogy idegen emberek döntsenek egy élet felől?

Tartsd meg.

Na? akkor most megtartod mert valaki azt mondta?

Nem akartam bunkó lenni ne haragudj de ezt neked kell eldönteni akarod-e vagy sem? Ha igen fel tudod-e nevelni úgy hogy az apa lehet nem marad melletted?

Ha elveteted túl tudsz -e lenni rajta. STB.

Amúgy megválaszoltad a kérdésed nincs miről beszélni!

" így nem tehetem meg, hogy megtartsam"

Kívánom hogy rendeződjenek a dolgaid és sok sikert!

2014. dec. 11. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!