Mit tegyek? Abortusz vagy ne? SOS!
Terhes vagyok, nagyon fiatal terhesség, de már látszott tegnap a petezsák. A kapcsolat amiből fogant szintén nagyon fiatal, és mint utólag kiderült, komolyan se nagyon vett a srác. Csak egy csaj voltam a sok közül kb... Ő 30, én 25. Mindketten dolgozunk, ő külföldön, 2 havonta fog hazajárni jövőre, kb 1 hétig. Amikor felvetettem neki, hogy lehetséges, hogy terhes vagyok, először olyan kijelentéseket tett, mint: Egyedül élek, van elég nagy házam és ilyesmiket és hogy abortusz semmiképp. Azóta az a véleménye, hogy az ő életébe ez nem fér bele, és valóban belegondolva, tényleg nem az a típus, akinek szívesen szülnék gyereket, már rájöttem. Tudom, hülye voltam, hittem a szép szavaknak, csak tudjátok milyen jól esik az embernek, mikor azt hiszi, hogy na majd most... aztán padló... Rátukmálni nem akarom, se miatta, se a gyermek szempontjából. Ha ő nem vállalja, én se fogom egyedül. Nem tehetem meg a magzattal se, illetve van egy 3 évesem is, szóval mindenképp azt veszem figyelembe, hogy először a meglévőnek jó legyen. Tudom, megelőzni kellett volna... Már tudom. Évekig tartó párkapcsolataimból soha, de soha nem csúszott be nem kívánt terhesség. A kislányom se véletlenül fogant. De a továbbiakban a legbiztosabb fogamzásgátló módszert fogom használni, férfit a közelembe nem engedek... Szóval, most ott tartunk, hogy terhesség megszakítás, amit kifizet... ahogy természetesen a kapcsolatot is megszakítjuk a továbbiakban, már ha lehetett annak nevezni... Ha esetleg ő meggondolná magát, akkor megtartanám, de egyedül nem tudom vállalni. Nem tudnék megfelelő életet biztosítani nekik...
Mivel tudnám meggyőzni? Tanácstalan vagyok. De néha már az is eszembe jut, hogy ez lesz a legjobb "mindenkinek". Tudom, hogy a legkegyetlenebb is. És nem tudom, hogy nézek majd tükörbe nap, mint nap. De eddig úgy van, hogy meg kell tennem... És ahogy nézem a kislányomat, gyönyörű, imádnivaló, életem legjobb része, nem tudom mi lenne velem nélküle már... És örülnék még egy gyermeknek, de így nem tehetem meg, hogy megtartsam.
"Nem tehetem meg a magzattal se, illetve van egy 3 évesem is, szóval mindenképp azt veszem figyelembe, hogy először a meglévőnek jó legyen."
A meglévőnek? Jól tudod, hogy ő is már meglévő! Van szívverése...belegondoltál? Őrá is igazak már a szavaid: "gyönyörű, imádnivaló, életem legjobb része, nem tudom mi lenne velem nélküle már..." - csak még nem jöttél rá. Még megteheted.
Én megértelek és igazat adok neked ha ilyen körülmények mellett nem tartod meg!
Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!