Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit tegyek? Abortusz vagy ne?...

Mit tegyek? Abortusz vagy ne? SOS!

Figyelt kérdés

Terhes vagyok, nagyon fiatal terhesség, de már látszott tegnap a petezsák. A kapcsolat amiből fogant szintén nagyon fiatal, és mint utólag kiderült, komolyan se nagyon vett a srác. Csak egy csaj voltam a sok közül kb... Ő 30, én 25. Mindketten dolgozunk, ő külföldön, 2 havonta fog hazajárni jövőre, kb 1 hétig. Amikor felvetettem neki, hogy lehetséges, hogy terhes vagyok, először olyan kijelentéseket tett, mint: Egyedül élek, van elég nagy házam és ilyesmiket és hogy abortusz semmiképp. Azóta az a véleménye, hogy az ő életébe ez nem fér bele, és valóban belegondolva, tényleg nem az a típus, akinek szívesen szülnék gyereket, már rájöttem. Tudom, hülye voltam, hittem a szép szavaknak, csak tudjátok milyen jól esik az embernek, mikor azt hiszi, hogy na majd most... aztán padló... Rátukmálni nem akarom, se miatta, se a gyermek szempontjából. Ha ő nem vállalja, én se fogom egyedül. Nem tehetem meg a magzattal se, illetve van egy 3 évesem is, szóval mindenképp azt veszem figyelembe, hogy először a meglévőnek jó legyen. Tudom, megelőzni kellett volna... Már tudom. Évekig tartó párkapcsolataimból soha, de soha nem csúszott be nem kívánt terhesség. A kislányom se véletlenül fogant. De a továbbiakban a legbiztosabb fogamzásgátló módszert fogom használni, férfit a közelembe nem engedek... Szóval, most ott tartunk, hogy terhesség megszakítás, amit kifizet... ahogy természetesen a kapcsolatot is megszakítjuk a továbbiakban, már ha lehetett annak nevezni... Ha esetleg ő meggondolná magát, akkor megtartanám, de egyedül nem tudom vállalni. Nem tudnék megfelelő életet biztosítani nekik...

Mivel tudnám meggyőzni? Tanácstalan vagyok. De néha már az is eszembe jut, hogy ez lesz a legjobb "mindenkinek". Tudom, hogy a legkegyetlenebb is. És nem tudom, hogy nézek majd tükörbe nap, mint nap. De eddig úgy van, hogy meg kell tennem... És ahogy nézem a kislányomat, gyönyörű, imádnivaló, életem legjobb része, nem tudom mi lenne velem nélküle már... És örülnék még egy gyermeknek, de így nem tehetem meg, hogy megtartsam.

2014. dec. 11. 16:10
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ. Valóban inkább véleményre, illetve tanácsra vártam, amiket meg is kaptam. Természetesen, nem idegenektől várom a megoldást, tisztában vagyok vele, hogy nekem kell döntenem. Elvben én se akarnék abortuszt, hiszen ő már az én/mi gyermekünk lenne, de ha ő nem tudna rá jó szemmel nézni, akkor... Azt hiszem nem tehetem meg, hogy megtartsam. Hogy utána mi lesz, nem tudom. Van valaki, aki miatt viszont erősnek kell lennem és bátornak. És apa nélkül valóban nem szeretném világra hozni ezt a gyermeket. Vállalnám, ha tudnám, hogy ő is akarja. Beszélgettünk ilyenekről is a sráccal, még mielőtt kiderült, és pozitívan beszélt ezekről a dolgokról, és még egy darabig akkor is amikor feljött, hogy lehetséges, hogy terhes vagyok, aztán rájött, hogy nem neki való ez. Talán még egyszer felteszem a kérdést, hogy biztos ezt akarja, mert azt viszont megbeszéltük, hogy mindenképp ketten döntünk, ami érthető is, még akkor is ha van aki megtartaná egyedül is. Vele se tehetem meg azt, hogy a nyakába varrom, úgy hogy nem akarja. Nem tudna mit kezdeni az érzéssel. És természetesen, a másik, hogy a gyermek szempontjából sem tehetem meg. Megszakítás lesz, ha esetleg nem döntünk ketten máshogy... Köszönök mindent, jót is rosszat is, bár azt hiszem rosszat nem is kaptam, csak reális tanácsokat.
2014. dec. 12. 08:30
 12/33 anonim ***** válasza:
46%

"Nem tehetem meg a magzattal se, illetve van egy 3 évesem is, szóval mindenképp azt veszem figyelembe, hogy először a meglévőnek jó legyen."

A meglévőnek? Jól tudod, hogy ő is már meglévő! Van szívverése...belegondoltál? Őrá is igazak már a szavaid: "gyönyörű, imádnivaló, életem legjobb része, nem tudom mi lenne velem nélküle már..." - csak még nem jöttél rá. Még megteheted.

2014. dec. 12. 14:12
 13/33 A kérdező kommentje:
Sajnos egyre jobban vívódok magammal. Nem tudom mi lenne a "helyes". Vagyis mindkét verzió helyénvaló lehet, más-más szemszögből természetesen. Vagyis ezzel nem azt akarom mondani, hogy természetes dolog, hogy megöleted a gyerekedet... egyáltalán nem az. inkább az, hogy meg akarod óvni attól, ami itt várhat rá... vannak olyan helyzetek, amit nem tudsz megoldani. Jövőhét csütörtökön megyek orvoshoz, hogy megállapítsa hivatalosan is a terhességet, mármint hogy élő-e, vagy épp nem. le fog sülni a pofámról a bőr a szégyentől... Január közepe körül lenne a 12. hét. Nagyon remélem, hogy most az ünnepek alatt valami kicsit felrázza/megrázza az apát és meggondolja, de az ő "jóváhagyása" nélkül nem tarthatom meg.
2014. dec. 12. 16:19
 14/33 anonim ***** válasza:
71%

Én megértelek és igazat adok neked ha ilyen körülmények mellett nem tartod meg!

Sok sikert

2014. dec. 12. 16:53
 15/33 anonim ***** válasza:
54%
Megértem, hogy nehéz helyzetben vagy. Azt viszont fontos tudnod, hogy a terhességmegszakítás nem állítja vissza a terhesség előtti állapotot. Egyik barátnőm hasonló érvekre hivatkozva az abortusz mellett döntött. Azóta depressziós és már nem önmaga. A párja is bánja, de késő. Nem tudják visszahozni a gyermeküket, de elfelejteni sem és emiatt nap mint nap gyötrődnek. Rendes tőled, hogy az apával közösen szeretnél dönteni, de én nem tőle tenném függővé. Itt most nemcsak a gyerek élete a tét, hanem a te sorsod alakulása is. Szerintem jobb két szeretnivaló csöppség, mint az örök fájdalom, amit a 3 éves is meg fog érezni rajtad. És ha egyszer megkérdezni, hogy miért nincs több testvére vagy kiderül, hogy lett volna, akkor mit fogsz tudni mondani neki? Ő rosszkor jött, de te nem. Egy világ fog összeomlani benne. Jól gondold meg, mert egy életre szóló döntés ez egy életről.
2014. dec. 13. 16:02
 16/33 anonim ***** válasza:
50%
Én is megértelek ! A helyedben egészen biztos ,hogy én sem tartanám meg !!! Érthető miért nem .. Ne aggódj ,ettől nem leszel rossz ember és rossz édesanya ! Sajnos ilyen az élet ,van mikor a fájdalmas és reális döntés a helyes !
2014. dec. 14. 08:58
 17/33 anonim ***** válasza:
Kérdező, hogy vagy azóta?
2014. dec. 18. 17:30
 18/33 A kérdező kommentje:
Minden nap mást gondolok, tegnap voltam orvosnál, 7 hetes a magzat... megkaptam a papírokat a családgondozóba... Időpontot egyeztettem a családvédelmis hölggyel, 29-én megyek először, akkor 9 hetes leszek már :/. Nagyon nem tudom mi lenne helyes... Egyedül félek megtartani, de néha meg érzem magamban az erőt, hogy meg tudom csinálni. Nagyon tanácstalan vagyok...
2014. dec. 19. 08:39
 19/33 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi lenne a jo döntes ebben a helyzetben. Azt tudom, hogy en nem birnam elvetetni:(
2014. dec. 19. 08:44
 20/33 anonim ***** válasza:
... Ez nem jó ! De csak neked kell tudni ,mi a helyes .. Mi nem dönthetünk helyetted .. Neked sem az alapján kell meghoznod a döntést ,hogy mi mit mondunk .Mindenki máshogy gondolja ,neked kell tudnod be tudsz e vállalni egy gyermeket most főleg úgy ,hogy az egyik gyermeked kicsi ,a másik meg pici(lenne) .. Egyedülálló anyaként azért kemény ..
2014. dec. 19. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!