Végeznek olyan abortuszt ikreknél, hogy az egyik magzat megmarad?
2 baba esetében szerintem nem nagyon lehet ilyet csinálni, de 3-nál vagy többnél már hallottam, hogy felajálják a szülőknek, hogy adjanak nagyobb esélyt a többinek. Kettőnél nem kockáztatnak. 4-nél több magzatnál már erősen javasolják a csökkentést.
Én kettőt megtartanék, még akkor is, ha 2-őt akartam, de egy már van és így 3 lenne. (Nálunk fenn is állt a helyzet, de elvetéltem az ikrekkel)
Nővérem 2 petéjű ikrekkel volt terhes, és kiderült, az egyiknek nyitott hasfala van. Azt monda a doki, megnézik magzatvízvizsgálattal, hogy szellemileg is sérült-e, ha igen, akkor dönthet úgy, hogy elhalasszák. A másik jó eséllyel túlélheti, mert külön burokban van...
De egészséges magzatoknál szerintem kérni ilyet nem lehet. És valóban kockázatos is.
Igen, végül is minden jóra fordult.
A kromoszóma vizsgálat szerint nem volt más probléma.
8 hónapra indult meg a szülés, vízelfolyással. Bp-en a SOTE I.-en szült, császárral, azonnal vitték a picit műtőbe, aztán inkubátorba. (2 kiló alatti volt mindkét lány)
Ma már 13 éves egészséges lányok, semmiben sem hasonlítanak (csak amennyire 2 testvér), mások külsőre, más a személyiségük, érdeklődési körük és a hobbijuk is nagyon eltérő.
Szóval kérdező nem tudom mennyi az esélyed az ikrekre, de semmiképpen ne is gondolj ilyenre, mint amit a kérdésben megfogalmaztál.
És mi alapján döntenél? Lenne a pocakodban 2 egészséges baba, és azt mondanád a dokinak, hogy a jobboldalit vegye el? Vagy hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!