A magzat megbocsájtja az anyának az abortuszt?
Ez most honnan jött?
Am szerinted erre ki tudja őszintén a választ?????
Egyébként ezt a dolgot a saját lelkiismereteddel kell letisztáznod és együtt élned a továbbiakban.
Ja és a mis.ab. is ugyanúgy csinálják mint az abortuszt és utána is esnek sokan teherbe.
Nekem is volt. Azóta már van egy 4,5 hónapos kislányom.
Ha nagyon racionálisan akarunk gondolkodni, akkor egyetértek az előző válaszolóval: a néhány hetes magzat nyilván nem tudja, hogy mi történik vele és miért, ezért valószínűleg nem haragszik, és nem is bocsát meg, de semmit nem is gondol.
Viszont ha a lélek oldaláról nézzük, akkor remélem, hogy megbocsát. Nekem is volt sajnos egy terhességmegszakításom, nagyon rossz időben akart érkezni az a baba. De bízom benne, h ha eljön a megfelelő idő, akkor az a kis lélek vissza akar majd jönni hozzánk.
Ezt csak a halálunk után tudjuk meg. Bár én képtelen lennék ilyet tenni. Amikor egy embriót abortálnak, akkor nem csak a biológiai életét oltják ki egy védtelen és gyanútlan emberi lénynek, hanem ezzel együtt megfosztják mindentől, ami az övé (lehetne), azaz nem csak a jelenét anulálják, hanem azt a jövőt is, amely a létezés kincset érő lehetőségeit biztosította volna számára. Én a mai eszemmel nem tudnám megbocsátani, de porszem vagyok, és nem is nekem kell megbocsátást nyújtani.
Olyan értelmetlen és fájó dolog az abortusz!
Beszélhetünk erről is, ha gondolod. Meggyőződésem, hogy az Általad felvázolt beállítás, mely szerint az ún. nem tervezett gyerekek sorsa automatikusan abortusz vagy csecsemőgyilkosság, tökéletesen hamis.
Hamis, mert - bár statisztikákat nem tudok, rengeteg "terven felüli" ember él közöttünk, és attól még, hogy várakozáson felül fogantak és érkeztek, köszönik, jól vannak, és hát hamis amiatt is, mert azért az emberek, szülők elég jelentős része nem öli meg a saját gyerekét sem embrionális, sem újszülött életszakaszukban. Sőt, mi több, szereti, becsüli meglepetésként kapott kincseit.
Az abortuszt pedig nem kell borzalmas dolognak beállítani, mert ez a beavatkozás mindennemű beállítás nélkül, önmagában is borzalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!