A magzat megbocsájtja az anyának az abortuszt?

Figyelt kérdés
2013. jún. 23. 20:05
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
76%
A magzat igen, de a tested lehet, hogy nem. Ismerek olyan fiatal lányt aki most 3 éve hiába próbálkozik teherbe esni nem sikerül neki, mert anno 17 évesen elvetette az elsőt. Viszont ellenkező példám is van: első 4-5 babáját elvetette és mégis sikerült egészséges babát szülnie mikor eljött az ideje.
2013. jún. 23. 20:07
 2/23 anonim ***** válasza:
74%

Ez most honnan jött?

Am szerinted erre ki tudja őszintén a választ?????

Egyébként ezt a dolgot a saját lelkiismereteddel kell letisztáznod és együtt élned a továbbiakban.

Ja és a mis.ab. is ugyanúgy csinálják mint az abortuszt és utána is esnek sokan teherbe.

Nekem is volt. Azóta már van egy 4,5 hónapos kislányom.

2013. jún. 23. 20:09
 3/23 anonim ***** válasza:
24%
Degenerált majmok mi bajotok a válaszommal. Menjetek a fenébe!!!!
2013. jún. 23. 20:37
 4/23 anonim ***** válasza:
88%
A magzatnak fogalma sincs arról,hogy mi az a megbocsátás,egyáltalán,hogy mi történik vele hirtelen. Te sem sokat gondolkodnál szerintem,ha egyszercsak kapnál a fejedbe egy golyót. Mindegy,bocsánat,ha rosszat írtam,de ez az én véleményem. Viszont,hogy Te hogy éled utána az életed,mennyire vési be magát az emlékezetedbe,a tudatodba,az már inkább elgondolkodtató. Nekem volt egy abortuszom 17 évesen,a kórházi ágyon fogtam fel,hogy végülis most mi lesz. A műtét kezdetéig bőgtem,hihetetlenül fájt a lelkemnek,de még az iskolát sem fejeztem be akkor,plusz nem lett volna normális apja a gyereknek,a szüleimnek pedig nem akartam gyereket szülni. És aki elítél emiatt,azt sajnálom őszintén. Én megszerettem azt a piciny lényt,esténként néztem a hasam és nem hittem el. Meg akartam tartani,de jöttek a hogyanok... Attól a naptól kezdve,hogy kiléptem a kórház ajtaján tudtam,hogy minden vágyam,hogy egyszer gyerekem szülessen olyan embertől,akiben bízok,aki a támaszom,aki szeretni fog minket. 4 évvel később elérkezett a nap,megszültem a fiamat és azóta nincs nálam boldogabb ember! Hálát adok az égnek,hogy van nekünk és most,hogy látom,ki lesz abból a pici ufo-ra hasonlító valamicskéből,méginkább elszorul a szívem,ha eszembe jut a 4 évvel ezelőtti.
2013. jún. 23. 20:49
 5/23 anonim ***** válasza:
84%

Ha nagyon racionálisan akarunk gondolkodni, akkor egyetértek az előző válaszolóval: a néhány hetes magzat nyilván nem tudja, hogy mi történik vele és miért, ezért valószínűleg nem haragszik, és nem is bocsát meg, de semmit nem is gondol.

Viszont ha a lélek oldaláról nézzük, akkor remélem, hogy megbocsát. Nekem is volt sajnos egy terhességmegszakításom, nagyon rossz időben akart érkezni az a baba. De bízom benne, h ha eljön a megfelelő idő, akkor az a kis lélek vissza akar majd jönni hozzánk.

2013. jún. 23. 21:27
 6/23 anonim ***** válasza:
37%

Ezt csak a halálunk után tudjuk meg. Bár én képtelen lennék ilyet tenni. Amikor egy embriót abortálnak, akkor nem csak a biológiai életét oltják ki egy védtelen és gyanútlan emberi lénynek, hanem ezzel együtt megfosztják mindentől, ami az övé (lehetne), azaz nem csak a jelenét anulálják, hanem azt a jövőt is, amely a létezés kincset érő lehetőségeit biztosította volna számára. Én a mai eszemmel nem tudnám megbocsátani, de porszem vagyok, és nem is nekem kell megbocsátást nyújtani.

Olyan értelmetlen és fájó dolog az abortusz!

2013. jún. 23. 22:18
 7/23 anonim ***** válasza:
74%
Értelmetlen? Szóval,ha téged neadjisten megerőszakolnának,akkor sem mennél ab-ra,inkább megszülnéd a gyereket...
2013. jún. 24. 08:41
 8/23 anonim ***** válasza:
43%
Nem, de ez az én dolgom. Az erőszakból fogant, valamint a beteg magzatok aránya az összes állapotosság 2 %-át teszi ki. 98%-ban pedig egészséges gyerekeket vesznek el egészséges anyáktól. Erről miért nem beszélsz, utolsó?
2013. jún. 24. 08:53
 9/23 anonim ***** válasza:
82%
És Te miért nem beszélsz arról,hogy a körülmények is befolyásoló tényezők? Lehet,hogy valaki védekezés mellett lesz terhes,de nem tudna egy gyereket felnevelni. Lehet,hogy egészséges a baba a 18.hétig,aztán elfolyik a magzatvíz... Lehet,hogy 8 hetesen még egészséges,12.héten pedig megállapítják,hogy mégsem. Én értem az álláspontodat,de miért kell olyan borzalmas dolognak beállítani az abortuszt? Jobb lenne,ha egy kamasz mondjuk megszülné egy bokor alatt,aztán otthagyná? Vagy beledobná a wc-be,vagy egy zacskóba rakná? Oké,azon része borzalmas,hogy egy emberi lényt ilyen módon megölnek,de mégis jobb,mintha egy már megszületett babát hagynak ott valahol,pl.egy árokban. Mert ezer ilyet hallani.
2013. jún. 24. 12:45
 10/23 anonim ***** válasza:
44%

Beszélhetünk erről is, ha gondolod. Meggyőződésem, hogy az Általad felvázolt beállítás, mely szerint az ún. nem tervezett gyerekek sorsa automatikusan abortusz vagy csecsemőgyilkosság, tökéletesen hamis.

Hamis, mert - bár statisztikákat nem tudok, rengeteg "terven felüli" ember él közöttünk, és attól még, hogy várakozáson felül fogantak és érkeztek, köszönik, jól vannak, és hát hamis amiatt is, mert azért az emberek, szülők elég jelentős része nem öli meg a saját gyerekét sem embrionális, sem újszülött életszakaszukban. Sőt, mi több, szereti, becsüli meglepetésként kapott kincseit.

Az abortuszt pedig nem kell borzalmas dolognak beállítani, mert ez a beavatkozás mindennemű beállítás nélkül, önmagában is borzalmas.

2013. jún. 24. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!