A magzat megbocsájtja az anyának az abortuszt?

Figyelt kérdés
2013. jún. 23. 20:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
Nem az a lényeg hogy a magzat megbocsájt e az anyának, hanem hogy az anya megtud e bocsájtani magának. Az ilyen történeteket hogy anya a mennybe vagyok és megbocsájtok, csak a saját lelkük nyugtatására találták ki. De valójában ez sokkal inkább rólluk szól nem a gyerekükről.
2013. jún. 24. 17:01
 12/23 Mandy1408 ***** válasza:
100%
A magzat még nincs abban a helyzetben, hogy bármit is megbocsáthasson, illetve bírálhasson. :)
2013. jún. 24. 17:11
 13/23 anonim ***** válasza:
79%
Én nem ezt mondtam Válaszoló! Félreértettél... Az én fiam is védekezés mellett fogant és megtartottuk. Nem hiszem,hogy minden véletlen és beteg gyerek sorsa az abortusz,de nagyon sok helyzetben igen. És én nem fogok azért elítélni pl.egy kamaszt,mert abortuszra megy,miközben az is LEHET (hangsúlyozva),hogy másképp titokban szülné meg valahol a semmi közepén. A statisztika meg a százalékok szerintem mit sem számítanak,van,amiről ők senki senki sem tud és még folytathatnám a sort. Nem szándékoztam vitába szállni veled,mert felesleges. Csak az álláspontoddal nem értek egyet,persze megváltoztatni nem akarom,nem is tudom. Igazából sosem értettem az ilyen fokú ellenzést. Vannak helyzetek,amikor igenis megoldást nyújt ez a módszer,nyilván ilyen helyzetbe még nem kerültél és remélem nem is fogsz.
2013. jún. 24. 17:21
 14/23 anonim ***** válasza:
22%

Hát igen, még nem kerültem, nem is kerülhettem, mert nem döntenék az abortusz mellett. 3 gyerekem van, és klasszikus értelemben egyiket sem terveztük, igaz, nem is tettünk ellene, hogy legyenek.

Alapvetően megelőzés-párti vagyok, és nem várt baba esetén a felelősségvállalást támogatom.

2013. jún. 24. 17:30
 15/23 anonim ***** válasza:
22%
A kerdes az Isten negbocsajt ?? Vagy gyilkosnak itel mert gyereked eletet ontottad ki es karhozatra kuld Ez majd kiderul...
2013. jún. 24. 22:53
 16/23 Annta ***** válasza:
25%
Nézd meg a Néma sikoly című filmet. A magzat érzi a veszélyt és menekül az édesanyja méhében az abortuszt elvégzendő műszer elől. Küzd, mert élni akar. Nem tudja mi történik körülötte, de azt érzi, hogy valami rossz. Teljesen mindegy, megbocsát e, mert életet tőled nem kap, pedig ez az egyetlen, amit kér: hadd éljen. A második pedig, amit szeretne: szeresd. Ez alapvető emberi szükség. És ő ember. Akármilyen picike is.
2013. jún. 25. 16:25
 17/23 anonim ***** válasza:
45%
A magzat ilyenkor még "Angyalka" s megbocsájt, de...újra próbálkozik. Ám lehet, hogy nem nálatok! Kérlek benneteket, akinek ez "magas", ne írogasson. Inkább tanuljon tovább.
2013. jún. 28. 13:54
 18/23 anonim ***** válasza:
52%

Akinek ez magas, az tanuljon tovább???

Egyrészt szegény embrió nincs azon a fejlettségi szinten, hogy megbocsásson, mert nem hagyják neki, hogy odáig eljusson. A megbocsátáshoz, annak képességéhez még a születés után is jó pár évet kell várni.

De hogy megbocsát és újra próbálkozik?!? Már hogy próbálkozna újra? Ha megölik, akkor számára nincs tovább. Az abortusz arról szól, hogy egy nő megkér egy orvost, hogy a benne fejlődő saját gyermekét ölje meg, és ezért még fizet is. Ez a szomorú valóság. Aki a műtétbe belehal, az nem is kérte az életet. Teljesen ártatlan, még a létezését illetően is.

És hogy miért nem "próbálkozhat" újra? Mert tökéletesen egyedi: megismételhetetlen a teste, a lelke, egyedi még az ujjlenyomata is. SOHA többet nem születhet meg. Mindenkinek egy élete van, és a szerencsétlen embrióktól még ezt is elveszik, pedig éppen csak elkezdődött az esetükben. És talán ez a legfájóbb az egészben.

Megbocsáss utolsó, de az abortusz nem egy giccses, rózsaszín mázzal leöntött, happy end-del végződő történet, hogy majd újra próbálkozik, hanem épp ellenkezőleg: értelmetlen halál.

2013. jún. 29. 07:03
 19/23 anonim ***** válasza:

A magzat soha nem haragszik azért, hogy megölték, ő megbocsát az anyának. Az anya nem bocsát meg magának, és ez kihat a további életére, akármit tesz is a későbbiekben. Főleg azért, mert a legtöbben szégyenként élik meg az abortuszt, és el akarják felejteni. Márpedig egy élet létrehozása kitörölhetetlen a világból, és az élet a fogantatástól kezdődik. A magzat mindenre emlékszik, amit megélt az anyaméhben. Ez nem feltételezés, elfogadott tény (ld. Hellinger). A meg nem született gyerekek is helyet követelnek a család emlékezetében, és ha az anya eltitkolja, hát kiderül másképpen... az anya többi gyerekére mindenképpen hatással van ez az esemény.

[link]

2013. jún. 30. 14:27
 20/23 anonim ***** válasza:
Ez meg milyen kérdés? Az embriónak nincsen tudata, így nincs mit megbocsájtania!
2013. júl. 10. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!