Ez csak szerintem egy fura kifogás?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm ha mindenigaz, holnap megy abortuszra.

Azt mondta, hogy azért nem tartja meg, mert nem tud menni dolgozni, ő úgy tervezte, hogy pár hónapig amíg nem látszik rajta hogy terhes, elmegy dolgozni, és utána itthon maradna.

Azzal indokolta hogy elveteti, hogy most terhesen nem csinálják meg neki a tüdőszűrést ami kellene az új munkahelyére.. Így elveteti, utána megy szűrésre, és dolgozni.

Ez nekem nagyon furának tünt, és hülye kifogásnak.

Bár igaz, az ő élete, az ő döntése, csak furcsálltam.

2014. okt. 20. 15:20
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
Terhesen is csinálnak tüdőszűrést. Vmit tesznek a hasra és úgy csinálják meg.
2014. okt. 20. 15:24
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Elso! Terhesen csak es kizárólag egeszsegugyi indokkal végzik el a tüdőszűrésre, munkaköri alkalmassaginal csak egy igazolast adnak, hogy megjelent, szűrés nem tortent terhesseg miatt.
2014. okt. 20. 15:26
 3/7 anonim ***** válasza:
19%

Jó napot!

Az lenne a kérdésem, hogy 9hetes terhesen mennyire káros a tüdőszűrés?

Kedves Kérdező!

Terhesség alatt és főleg a terhesség első harmadában nem végzünk ilyen vizsgálatot szűrő jelleggel, mert a sugárzás hatással lehet az embryo fejlődésére. Általában nem fordul elő károsodás ilyenkor sem, de ennek ellenére nem érdemes vállalni a kockázatot.

2014. okt. 20. 15:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Így van, az ő döntése. Ez egy nagyon gyenge indoknak tűnik, de ha a munkahelye nélkül nem tudja eltartani, akkor esetleg érthető. Én inkább másik munkahelyet keresnék, nem a gyerekről mondanék le, de ő meg másképp gondolja. Sajnos joga van hozzá.
2014. okt. 20. 15:34
 5/7 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem meg hagyd békén az ismerősödet, ne üsd bele mindenbe az orrod.
2014. okt. 20. 15:49
 6/7 A kérdező kommentje:

Időpont ma 15:49

Én békén hagyom, nem is tudom miből gondolod hogy én őt zaklatom pl.

Egyáltalán nem, véleményem sem mondtam el neki.

Csak szimplán furcsálltam ezt a gyenge indokot.

2014. okt. 20. 15:56
 7/7 anonim válasza:
Nálunk megcsinálták a tüdőszűrést kismamáknak is, az első trimeszterben is, csak úgynevezett ólomköténnyel fedték le a hasi részt, hogy a magzat ne károsodhasson. Állitólag ezzel meg lehet csinálni és az orvosi titoktartás kötelez ezeken a hylyeken is, tehát nem mondhatják meg senkinek hogy szükség volt a kötényre.
2014. nov. 10. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!