Volt valakinek abortusza amit altatás nélkül végeztek? Ha igen hol?
Kedves kérdező, nem tudom, aktuális-e még a kérdés, de ha tűfóbiád van, akkor szerintem még az altatással jársz legjobban. Nekem kissé homályosak az élményeim, de azért leírom a körülményeket. Volt már egy missed ab-om, és úgy emlékszem, branült raktak be, azon keresztül kaptam meg az altatószert. A branült csak a műtét után távolították el. Nyilván ezt szeretné megúszni a kérdező, de ha EDÁ-t vagy spinált kap, akkor egyrészt kap egy gerinctáji injekciót (na én ettől paráztam, altatást akartam kérni, de utolsó pillanatban lebeszéltek), előtte egy érzéstelenítőt is esetleg, aztán szerintem akkor is berakják a branült, ha netán mellékhatások jelentkeznek, gyorsan be tudja adni az anesztes a megfelelő gyógyszert (nekem császárom volt spinállal, közben hányingerem lett, már a vesetál is előttem volt, de szerencsére gyorsan kaptam valamit a branülömbe, amitől hirtelen jobban lettem. Persze az részemről csak feltételezés, nem tudom, hogy a te esetedben beraknák-e, de azért a spinál és az EDA is elég sokkoló egy magunkfajta tűfóbiásnak, mellesleg nem is mindig sikerül, akkor pedig már tényleg nem marad más, mint az altatás.
Esetleg ha a doktornő válaszoló pontosítaná ezeket a körülményeket, talán jobban átláthatóvá válna, mennyi "bökködéssel" járna egyik-másik érzéstelenítéses módszer, szerintem hasznos infó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!