Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nagyon félek, hogy belehalok...

Nagyon félek, hogy belehalok az abortuszba. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Terhes vagyok. Fogamzásgátlóval védekezem évek óta, egy betegség miatt annyi gyógyszert szedtem, hogy azonnal abba kellett hagynom, mert súlyos allergiám lett. Utána már nem szexeltem, de előtte igen. Soha nem akartam gyereket. Nem tudom milyen anya lennék, tudnám e szeretni, félek, hogy lány lesz, azt még kevésbé akarom. Jelenleg én tartom el anyukámat és a barátomat is, mind a ketten elveszítették az állásukat, ráadásul egyikük az autóját is összetörte, amit nagyon sok pénz megcsináltatni, a barátom rengeteget kér kölcsön, nagyon sok tartozása van már, de a számlákat is alig tudjuk befizetni, most kaptam új munkát, ahol sokszor megkérdezték biztosan nem akarok e mostanában gyereket, mert akkor nem tudnak alkalmazni, úgyhogy az örökbeadás sem megoldás, mert mit csinálok a 9 hónap alatt, ki fognak rúgni, ahogy kiderül. Nagyon félek. Tudom, sokan azt fogjátok írni, hogy a gyerekemnek jobban fáj, de ettől csak még rosszabb. Még soha nem volt semmim eltörve, nem volt műtétem, borzalmasan félek, hogy nem ébredek fel az altatásból. Mindenki azt írta itt, hogy a tágítás nagyon fáj. Próbálom mondogatni magamnak, hogy milyen rossz dologra készülök és nem lehetek ilyen önző, hogy saját magamra gondolok, de nagyon félek. Félek, hogy annyira felhergelem magam, hogy megáll a szivem, vagy agyvérzést kapok. Mikor kiderült, hogy terhes vagyok túllégzésem volt és elájultam. Mindig féltem a haláltól, nem akarok meghalni. Mit csináljak?
2014. okt. 1. 13:55
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
73%
Természetes , hogy félsz ... De ne vidd túlzásba ! Utólag rájössz , nem is nagy dolog ( a lelki részére itt most nem térnék ki) . Ha megtörtént a tágító felhejezése , akkor azzal túl vagy a nehezén . Innentől fizikai fájdalomban nem lesz részed . Max egy kis szúrást fogsz érezni , amikor a műtőben a barnült a kezedbe ültetik ( altatás miatt )Altatastól egYáltalan nem kell felni , meglátod majd azt mondod , néha milyen jó lenne otthonra is olyan cucc , mikor nem tudsz aludni ;) . Kb 3 mp alatt elalszol , észre se veszed . Az lesz a következő emlék amikor ébresztgetnek , hogy túl vagy rajta .
2014. okt. 1. 19:25
 32/50 anonim ***** válasza:
Mikor kell bemenned a kórházba ?
2014. okt. 1. 19:32
 33/50 anonim ***** válasza:
54%
Nem fogsz bele halni. Nyugi. Nem szabad pánikoni mert annál rosszabb lesz.
2014. okt. 1. 20:24
 34/50 anonim ***** válasza:
71%

Vedd mar eszre magad! Nem kell ot sajnalod, (a tiedre amugy sem lenne szukseg) de ilyen stilusban sem kene megnyilvanulnod. Tok mindegy, a franc se sz..rja le, te nem mennel abortuszra vagy sem, hisz itt most rohadtul, nem te szamitasz, hanem a kerdezo. Amugy sem az o cipojeben jarsz, ugy, hogy nyugodtan visszavehetsz abbol a nagy arcodbol.

Nagyon nem ertem a frusztraltsagodat, es igen az vagy, gonosz. Aki igy akar kardoskodni az abortusz ellen , azt az ember nem tudja komolyan venni. En legalabbos , biztos nem.Nagyobb ellenszenvet tudsz kivaltani, te mint maga a kerdes.

2014. okt. 1. 20:59
 35/50 anonim ***** válasza:
90%

"Lehet szerinted gonosz vagyok, de legalább nem önző gyilkos. Inkább legyek gonosz."

Mar az vagy! A kerdezot nem gyilkos, de meg onzo sem.

Orulok, hogy nincsennek hozzad hasonlo emberek a kornyezetemben.

2014. okt. 2. 13:34
 36/50 anonim ***** válasza:
79%

68%-os válaszadó hihetetlen, h egésznap itt ül és minden ilyen jellegű kérdésre választ ad. A legrégebbi kérdésektől kezdve a legújabbakig mindenhol ott van! Nem értem, miért nem megy

inkább egy árvaházba, vagy Afrikába, ahol szegény ártatlan gyerekeken segíthetne! Nem értem, miért íratta a lányát egyetemre, hiszen az is pénzbe van, azt a pénzt adhatná a gyerekeknek. Mert hát ő írja mindig, hogy a 'magzat érdekeit senki nem nézi' és ő vajon miért nem nézi a több millió éhező gyermek érdekét akik egy életen át nyomorban élnek? Ja, hogy az már nem olyan egyszerű mint ítélkezni.

Én nem voltam még abortusz helyzetben, nem is szeretnék, még nem voltam fiúval sem.. de van, hogy megesik-emberek vagyunk. Kérdező, túl fogod élni. Sajnos az életben túl sok rossz dolog történik ahhoz, hogy egy valamin leragadjunk.

68%-osról még annyit, hogy ritka rossz ember vagy, az írásodból azt érzem, hogy irigy, megkeseredett, unott asszony vagy. Bármit írhatsz, mondhatod, hogy nem így van, leírhatod az élet történetedet is, az sem érdekel -a témához nem fogok vissza térni. De változtass, mert magadnak ártasz. Te bele vagy betegedve

az abortusz témába, ez már betegség, fordulj orvoshoz ha nem akarsz bajt.

18L

2014. okt. 2. 22:21
 37/50 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 18 éves kislány. Nem vagyok unott, sőt, még asszonynak sem igazán nevezném magam, keversz valakivel, aki szintén egyetért velem. Szerencsére sokan vagyunk, akik nem a nőt tartjuk áldozatnak hanem a gyerekét. Attól nem vagyok rossz embert. Ennyi erővel te is, meg az abortusz mellett kardoskodók is azok vagytok, mert engeditek egy védtelen kis lény halálát. Ölje meg, rendben, de akkor ne jöjjön ide sírni, hogy sajnáljuk, fogadja el hogy vannak olyanok akik szemében ez megbocsájthatatlan. Szólásszabadság van...
2014. okt. 3. 04:57
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

Végig olvastam a válaszokat és le vagyok döbbenve rajtatok!A kérdező anyagi gondjai felett mindenki átsiklott!

Ha azt írta volna,hogy ilyen körülmények közt szeretné megtartani a babát,akkor azért fikáznátok szegényt,hogy mire akar gyereket vállalni!

2014. okt. 3. 06:54
 39/50 anonim ***** válasza:
60%

Nem olvastam a hozzászólásokat, szóval nem tudom mit utálkoztak gyűlölködtek itt össze eddig.

De! Ne félj! Igaz hogy rutin műtét nem létezik, de akik foglalkozni fognak veled, hosszú évekig tanulták ezt. Nem lesz semmi gond. Engem már négyszer műtöttek altatásban, pedig még csak 19 vagyok szóval valószínűleg még fognak is, és még mindig itt vagyok. Kórházban leszel nem szállodában, nyilván lesznek kellemetlenségek, de semmi olyasmi ami az életedet veszélyeztetné. Nyugi! :)

2014. okt. 3. 12:35
 40/50 anonim ***** válasza:

Sokan írtak előttem, nem véleményeznék, mert nem erre irányul a kérdés, de annyit mondok, hogy megértelek, és együtt érzek veled.

Nekem volt altatásom, bár már régen, még kisgyermek koromban, de emlékszem rá (nyelőcsövemben matattak valamit, fogalmam sincs, mi volt a neve). Nem féltem tőle. Nekem nem injekciós volt, hanem ilyen belélegzős cucc, ami után nem tudom, mi történt, lehet, hogy kaptam szurit, de nem emlékszem rá. Csak vissza kellett számolnom a nővérkének, de a 10-ből 7-ig jutottam el.

Utána pedig arra emlékszem, hogy anya ott ül az ágyam mellett, fogja a kezem, és simogatja a hajam, a torkomban pedig érzem a műtét nyomait.

Az altatástól pedig ne félj. Előtte vizsgálnak, és "annyit" kapsz, amennyi neked kell. Pl. egy 100 kg-os ember nem ugyanannyit kap, mint egy alig 50 kg-os egyén, stb) Lehet, hogy injekcióval adják, de szerintem az sem rosszabb, mint a gázos.

Altatásban ellazulsz, megnyugszol, a tested nem harcol, így akkor biztos, hogy nem fogsz sem szívrohamot, sem agyvérzést kapni. Nem lesz egyenetlen a légzésed, sem a vérnyomásod, sem semmi. A tested úgy fog viselkedni, mint amikor a legmélyebb álmodban vagy.

Előtte lehetnek félelmeid. Menj el el szakorvoshoz, és kérd meg, hogy mesélje el neked a konkrét folyamatot, hogy hogy zajlik, ő többet fog róla mondani, és pontosabban. Azért mondom ezt, mert sokszor az ismeretlentől félünk, hogy nem tudjuk, mi fog velünk történni a folyamat során, nem magától a dologtól. Ha tisztában vagy vele, mi fog történni, lehet, hogy megszűnne ez a szorongásos állapot. Ha nem, kérdezd meg a háziorvost, vagy szakorvost, hogy ha szedhetsz, akkor esetleg milyen nyugtatót tud neked javasolni.

Igyál mentateát, vagy zöld teát, engem mindig ellazítanak, és sokkal jobban alszom tőlük, ezért merem javasolni, és ez nem gyógyszer. Neked nem tudom, mennyire fog segíteni, de talán.

Nekem sokk- és idegrohamaim vannak néha, én csak és kizárólag akkor, tehát nem függőségi szinten, veszek be egy fél szem bogyót. Nem szégyellem, mert teszek azért, hogy segítsek a szervezetemnek helyreállni, mert az amúgy is szar vérkeringésemnek nem kell a hergelés és a megerőltetés.

Vagy ne feltétlenül arra gondolj, miért leszel altatva, mert a kettő is elég borzasztó tud lenni. Tudom, hogy ez nehéz, és nem fog menni, de próbáld meg. Gondolj arra, hogy az altatás alatt semmit nem fogsz érezni, és miután felébredsz, arra fogsz gondolni, hogy nem is volt nagy ügy (az altatás része). Próbálj meg ne a műtétre koncentrálni a mindennapokban. Se munka alatt, se otthon. Ez sem fog menni, de muszáj megpróbálnod.

Rengeteg kitartást, bátorságot, nyugalmat, és gyors, komplikációmentes műtétet kívánok, ha majd "végeztél", tehát túl vagy rajta, írj, végül milyen érzés volt az altatásos rész, meg a kórházban lévő előtte dolgok, stb. Ha pedig megkönnyebbülsz tőle, akár mindent meghallgatok (akár pm-ben is).

2014. okt. 3. 12:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!