Nagyon félek, hogy belehalok az abortuszba. Mit csináljak?
Nekem írtad. Én spec. nem ismerek olyan esetet, amikor az adott nő fizikailag halt volna bele az abortuszába. Annál több olyat, ahol lelkileg. És őszintén mondom, talán ez sem jobb, mint a másik.
Az viszont csak jó tanács, hogy bármikor hozhatja úgy az élet, hogy orvosi, a te szempontodból életmentő és invazív kezelésnek kell alávesd magad. Ehhez egyszerűen fel kell nőni, mert másképpen nem megy. Ezek a félelmet keltő dolgok múlandóak, előre kalkulálhatóak és viszonylag hamar véget érnek. Ha esetleg mégis az lenne benned, hogy a terhesség kihordásától, a szülés folyamatától félnél, ezt mind le lehet küzdeni.
Elfogadom, hogy jogod van úgy dönteni, ahogy most ez látszik, de abban egészen biztos vagyok, hogy a gyermeked, akármilyen kicsi is, tökéletesen egyenrangú veled és más megszületett emberekkel.
Ma már csaknem 100%-ban biztonságos az abortusz a nő szempontjából. Az a kórházi személyzet, aki ott rendelkezésre áll, profi és gyakorlott. A beavatkozás sajnos rutinműtét. Neked nem kell aggódnod.
És egyáltalán nem haragszom rád. Én mindössze el vagyok képedve és keseredve, de ez az én dolgom. Neked nem kell törődnöd ezzel. Legyen ez az én bajom.
Uristen 68%-os valaszolo, alljal mar le!
Rajtad tokeletesen az latszik, hogy szandekosan szeretsz masoknak fajdalmat okozni. Te ezerszebb gonoszabb vagy mint a kerdezo. Leirta az okokat, nem kene magyarazkodnia, foleg egy vadidegenek nem.
Nalad , mar lehetne egy elkotetes. Egy ilyen, ember ne szuljon, neveljen gyereket, hisz arad belole a rosszindulat.
Senki nem menekul a vákum ele, az egesz meh tartalmat kiuritik. Nem vagnak, tornek, zuznak.
A nema sikoly , meg tobbek szerint egy min.20-24 hetes magzatrol keszult video. erosen befolyasolja a nezot, ami mondjuk 20-30 eve megertettem, mivel azt azt se tudtak mit csinalnak a nokkel, raadasul az abortuszok szama 3-szorosa volt a mainak.
Kedves utolsó, bizony egy 9-12 hetes magzatot már csonkolni kell: tehát a végtagjait és a fejét levágják, aztán szívják, majd ellenőrzik a tartály, megvan-e minden.
Ettől még a kérdező úgy dönt, ahogy, de kár ezt tagadni. Nem elég nagy ugyanis a vákuumcső átmérője, a porcosodás meg már olyan előrehaladott, hogy nem minden pozícióban lehet befogni és leszívni a szerencsétlen magzatot.
A terhességmegszakítások ma gyakorlatilag 100%-ban úgynevezett vákuum aspirációval történnek. Ennek lényege, hogy a méhnyak tágítása után a méhűrbe vezetünk egy fémcsövet, amely egy vákuum készülék segítségével "kiszívja" a terhességet. Természetesen a beavatkozás altatásban zajlik. A kórházban tartózkodás attól is függ, hogy már volt-e szülése. Ha igen, akkor az eljárás egyszerűbb, egy nap alatt lezajlik. Ha még nem szült, akkor a
méhszáj tágításának jóval kíméletesebb módját kell választanunk, ez néhány órát igénybe vesz. A legtöbb intézetben így is még aznap este haza lehet menni, de van, ahol két nap a kórházban tartózkodás időtartama. A terhesség megszakítása után elvben csak néhány napos vérzés várható. Ha hosszú ideig áll fenn, vagy kifejezetten erős a vérzés, akkor mindenképpen keresse fel a megszakítást végző orvost. A műtét után, ha szövődmény nincs, akkor panasz sem szokott jelentkezni . Altatás tol ne félj , nincs miért . ( tök jó dolog ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!