8 hetesen elvetetni babát?
Szia!Nekem is egy évvel ezelőtt volt abortuszom.8 hetes voltam.30000ft+a dokinak pénz(magán volt)
az hogy hogyan történik azt tényleg ne akard tudni.bemész reggel,(ha még nem szültél akkor előző nap,délelőtt műtő,altatás,ha minden rendben délután hazamehetsz.én már szültem,így 8-14:ig voltam bent összesen,előtte a folyamat pedig úgy zajlik,hogy elmész dokihoz,mondod hogy elszeretnéd vetetni,elküld családsegítőhöz,3 nap múlva megint családsegítő,majd megint doki,kapsz időpontot a kórházba,ott uh,vérvétel(ha még nem szültél,mert vércsoport meghatározás kell).felvesznek osztályra,a többit már leírtam.
leszel vagy 11 hetes mire kórházba kerülsz műtétre.
én 5 hetesen kezdtem 8+3 naposan jutottam oda.
De én sokáig hezitáltam.még végül sikerült döntenem.hozzáteszem azóta is nagyon nagyon bánom.jól gondold meg a döntésed.
Kérdező!
Borzasztó nehéz helyzetbe kerültél. És talán úgy érzed, nem segít senki.
Ha van munkád, és egyedül is belevágsz a gyermekvállalásba, a születése után az első 6 hónapban a teljes fizetésedet kapod majd: ezt nevezik TGyásnak. A 6. hónap elteltével, a 7-24. hónapig Gyedre lennél jogosult, ami a mostani fizetésed kb. 70%-a, plusz természetesen a családi pótlékra is. Egy éves baba mellett teljes állásban lehet dolgozni, úgy, hogy a Gyed-et a 2. életév betöltéséig a fizetésed mellett is folyósítják. Ha a gyermek már 2 éves, egészen a 3. születésnapjáig Gyes-re vagy jogosult, ami 25.000 ft/hó, de a fizetésed emellett is járna. ' éves babát már be lehet adni bölcsibe, csak kb. 2 hónapos korában be kell íratni.
Ha nagyon kevés a pénzed, akkor rendszeres nevelési segélyt kapnál magatokra, aminek révén a bölcsődei ellátás teljesen ingyenes lenne.
Ezt csak ezét írtam le neked, hogy manapság az anyagiak talán nem olyan kilátástalanak egy gyermekszülés kapcsán, mint voltak még pár évvel ezelőtt. És hátha a pénz az, ami visszatart téged.
Írta egy kedves válaszadó, hogy ő már túlvan egy ilyen döntésen, és nagyon megbánta. Maga is úgy fogalmazott, ahogyan én is: ne akard tudni, mi és hogyan történik a magzatoddal, mire oda jutsz, hogy gyerektelenül sétálsz ki a kórházból. Nagyon gondold át!
Hogy érzed, mi a legnagyobb akadálya annak, hogy szeretni és vállalni tudd őt?
Ti nem értitek, hogy nem tudja megtartani???
Nem ez volt a kérdés.
Kérdező, a neten sok leírást olvashatsz a menetéről. Az ára változó, ismerek egy 4 gyerekes nőt, ő 8000-et fizetett nemrég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!