Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit gondoltok az abortuszról?

Mit gondoltok az abortuszról?

Figyelt kérdés
Én személy szerint gyülölöm .. :)

2014. szept. 25. 20:15
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
50%
20: az egy éves gyereked már egész mondatokban beszél, váltogatva a mondatfajtákat? és logikai összefüggéseket állít fel dolgok között, amiket nem is látott? :D durva, jó, hogy megtartottad!
2014. szept. 26. 09:51
 22/28 anonim ***** válasza:
53%

Hát inkább kattogjon azon az agyam h vhol van egy gyerekeg akit szépen nevel olyan akinek mem lehet, mint h minennap eszembe jusson h megöltem egy kis életet.

Sokak szerint ha ennyire jó egy abortusz akkor ennyi erővel egy pár hónapost is meg lehetne ölni ő se védekezik. Ugyanaz mind a 2 egy kis élet.

2014. szept. 26. 10:02
 23/28 anonim ***** válasza:
72%

A 3 hónapos terhesség alatt, meg a pár hónapos gyerek nagyon nem ugyanaz...

Amúgy meg nem egy barátnőm van, aki megtartotta a gyereket, és 6-7 éve azt hallgatom, hogy ő elcseszte az életét ezzel és miért nem vetette el. Ez aztán baromi jobb, egész életben síronkozni miatta.

2014. szept. 26. 10:04
 24/28 anonim ***** válasza:

21-esnek: nem beszél, ezt én látom, nap mint nap emlékeztet a jelenlétével, milyen jó, hogy megtartottuk.

Amiről az utolsó írt, fordított eset, ha az anya bánja hogy megtartotta a gyemeket, az a legdurvább szerintem, attól rosszabb nincs, és a gyermek is érzi ezt!!!! Ezért fontos átgondolni ezt a döntést alaposan, én is sok elcseszett életet ismerek, olyat is aki megbánta az abortuszt, olyat is aki megbánta, hogy felvállalta a gyereket.

Én még mindig azt mondom, hogy a megelőzésen lenne a hangsúly, ingyenessé tennék sok fogamzásgátlót, gyógyszert, óvszert stb, kevesebb lenne a besikerült baba, mert ha én nem akarok gyereket akkor védekezek, még így is van egy kis százalék mint én is, ahol védekezés mellett is besikerül, az is épp elég baj.

Mondjuk hallottam olyat, hogy külföldön engedélyezett egy olyan gyógyszer, ami nagyon korai terhességnél bevéve még spontán abortuszt okoz, de Magyarországon még nincs ilyen. Persze orvos írja fel, és kórházba kell menni megfigyelésre a gyógyszer bevétele után, nagyon korai terhességnél segít, hát inkább ez, ha muszáj mindenképpen.

De a mostani időhúzásos rendszer hülyeség.

2014. szept. 26. 10:19
 25/28 anonim ***** válasza:
45%
24-es: pedig külföldön a gyógyszer kb. tök ugyanaz, mint az abortusz. Abortusztabletta is a neve...
2014. szept. 26. 10:25
 26/28 anonim ***** válasza:
0%
Gyilkosság én hoznék rá olyan törvényt ha tényleg veszélybe van a baba akkor lehesen elvetetni. Nálunk ahol lakok segit a családsegitö is elég jó ruhákat adnak mostanába és élelmböl tésztát instant kakaóport is. Szóval fel lehet nevelni egy gyereket vagy nevelöszülökhöz adni.
2014. szept. 28. 09:30
 27/28 A kérdező kommentje:
Bizony,nem azt mondtam hogy most minden ember legyen az én véleményemen,van igazság azon amit irtatok. Sokan engem támadnak amikor én csak annyit irtam h AZ ABORTUSZROL KÉREK VÉLEMÉNYT !! erre rolam jonnek a vélemények h inteligencia és sorolhatnám..sajnálom hogy én nem szeretem az abortusz szót..saját testvérem is elvetett egy babát...tudom miez az egész..és amint irtam engem is döntés elé állítottak volna..és személy szerint biztos nem vetettem volna el a gyerekem..:) gondoljatok bele a saját gyereketek:) demindenki ugy alakitsa az eletet ahogy szeretne most en hiaba mondom egy olyan embernek aki teljesen egyetert az abortusszal ...az igy is fogja gondolni..soha nem volt olyan hogy mindenki egyetert de könyörgöm akkor ne a másikat hordjuk le ... nem az emberekrol kértem véleményt... magárol az abortuszrol ..
2014. szept. 29. 16:48
 28/28 anonim ***** válasza:
Az abortuszt szükséges rosszként kell felfogni. Sajnos van olyan, aki feleslegesen használja. Sajnos vannak esetek, mikor elkerülhetetlen, vannak helyzetek, mikor egyik fél megtartaná, másik elvetetné. Senkit nem hibáztathatsz azért, ha úgy dönt, hogy elveteti. Valaki azért veteti el, mert beteg a baba-van akinek ez nem okozna problémát. Van, aki meg azért veteti el, mert nem fér bele az életébe valamilyen okból. Nem tudhatjuk, hogy az ő bőrébe bújva, vajon mi nem ugyanúgy döntenénk e. Persze, hogy az is már egy élet, de azért nincs úgy a szívéhez nőve még az embernek-főleg, hogy nem akarta-mintha már 2.-3. trimeszterben lenne. Maga az abortusz egy gyógyszer a bajra-csúnyán hangzik, de tulajdonképpen ez az igazság. Senki nem jókedvéből megy abortuszra. Sem az, aki betegség miatt veteti el, se nem az, aki azért, mert nem fér bele az életébe.
2014. szept. 29. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!