Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit gondoltok az abortuszról?

Mit gondoltok az abortuszról?

Figyelt kérdés
Én személy szerint gyülölöm .. :)

2014. szept. 25. 20:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
45%

két bnőmnek volt fejenként 3 abortusza, egy másiknak egy

ez összesen 7 gyerek

és akkor csak az én környezetemet soroltam

szóval ha ezt átvetíteném országunkra, vagy Eu-ra, vagy a földre..lehet nőtt volna a munkanélküliek száma, a szegénység és nyomornegyedben élőkével egyetemben

de amúgy én is elítélem az abortsuzt, csak mert tudom min megy kerestül egy magzat,mndent érez és fél és menekül-ne.

2014. szept. 25. 21:15
 12/28 anonim ***** válasza:
94%

az intelligencia-táborban tanultuk, hogy az intelligencia két l-le írandó, és azt is, hogy nem gyűlölünk semmit, mert az primitívség. :)

de te nem voltál ott a táborban!

2014. szept. 25. 21:23
 13/28 anonim ***** válasza:
9%
Könyörtelen gyilkosság...persze, vannak olyan helyzetek amikor kell, de azért az esetek tőbbségében felelőtlenség, nemtörödömség, qrvaság miatt megy a nő abortuszra.
2014. szept. 25. 21:35
 14/28 anonim ***** válasza:

ja, ez amolyan lepontozós oldal?

mindig tanul az ember vmit..

2014. szept. 25. 21:51
 15/28 anonim ***** válasza:
71%
azért kiváncsi vagyok a sok gyülölködő mit mondana ha a 14 éves gyereküket felcsinálnák egy házibuliba, igen hajrá maradjon ki a suliból, legyen szülés utáni depreszioja, szólják meg a szomszédok a barátai a teljes szeméjiségfejlödése sérüljön, a család nyakába szakadjon egy komoly anyagi teher...
2014. szept. 25. 22:01
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Az örökbe adás aztán tényleg jobb, egész életedben kattogni, hogy valahol él egy gyereked... őrület...
2014. szept. 25. 22:03
 17/28 anonim ***** válasza:
19%

Vigyázz, ez az a kérdés, ami viszályt szít, és sokakból kihozza a legrosszabbat.

Én személy szerint azt gondolom, hogy nem jó dolog, ártatlan élet kioltása, amit én soha nem szeretnék megtenni.

Voltam abortuszhelyzetben, nem tettem meg, felvállaltam a picit, mert az én életemben így döntöttem. Sajnálom azokat akik tényleg olyan lehetetlen helyzetben vannak, hogy nem tudják felvállalni a gyermeket, és az abortusz mellett döntenek. De haragszom azokra, akik felelőtlen szexuális életet élve fogamzásgátlónak használják az abortuszt.

Én változtatnék az abortusztörvényen, de ahhoz valami olyasmit találnék ki, hogy mondjuk ingyenessé tennék 1-2 fogamzásgátló gyógyszert, hogy mindenki hozzájuthasson, ne legyen kifogás az sem hogy nincs rá pénz. Ezután pedig büntetném azt aki úgy kerül abortuszhelyzetbe, hogy nem védekezett.

Egyébként nem ítélek el senkit, de akinek tudok segítek az ismeretségi körömben. Ha az emberek jobban megértenék egymást, nem támadnának egymásra rögtön, kevesebb nő kerülne kétségbeesésében ilyen helyzetbe.

Volt egy ismerősöm, besikerült a terhesség, a hapsija megfenyegette, hogy elhagyja ha nem veteti el a babát. A nő megtette, de nagyon bánta, bűntudata volt, a kapcsolatuknak meg ezzel vége lett.

Itt egyéni sorsok vannak, egyéni élethelyzetek, kívülről könnyű okosnak lenni, de nem mi vagyunk abban a helyzetben, nem jó ilyenkor ráerőszakolni a véleményünket a másikra. Neki kell dönteni.

De azért azzal jó ha mindenki tisztában van, hogy ez a döntés egy másik életről szól, egy ártatlan és védtelen élet felett rendelkezünk, hát alaposan meg kell fontolni, és érezni a súlyát, nem pedig elbagatellizálni.Én azokkal szoktam vitatkozni, akik azzal jönnek, hogy pár hetesen az embrió csak egy sejtcsomó, nincs öntudata, nem emberi lény, nekem ezt ne mondják, ez úgy hangzik, mint egy magyarázkodás, ezzel akarják kisebbíteni az abortusz súlyát, hiszen egy sejtcsomót el lehet pusztítani, az nem gyilkosság...

Számomra egy pár hetes embrió is egy apró emberi élet, akinek joga van az élethez...

2014. szept. 25. 22:45
 18/28 anonim ***** válasza:
63%
Azt gondolom, hogy senkit nem lehet kötelezni egy nem tervezett terhesseg kihordasara, szülésre, gyermeknevelesre. Senkinek nincs joga elítélni valakit, ha szamara ez az egyetlen járható ut.
2014. szept. 26. 06:33
 19/28 anonim ***** válasza:
69%
Én nem ellenzem, mindenkinek a saját döntése, amihez senkinek semmi köze sincs.
2014. szept. 26. 08:53
 20/28 anonim ***** válasza:
16%

Ez tényleg egy lepontozós oldal! Nem baj egyeseknek fáj az igazság ugye?!!

Mondtam, én nem ítélek el senkit, megértem a nehéz élethelyzeteket, mindenkinek a saját döntése, de ez a lepontozás megerősít engem abban a véleményemben, hogy az abortuszt nem ellenzők nagyrésze kifogásokat, önigazolást keresve támadja le az abortuszellenzőket, persze senkinek nincs joga arra kényszeríteni valakit, hogy kihordjon és felneveljen egy életet akarata ellenére, de minden embernek joga van az élethez, én nem venném el más életét, más meg igen, ez van.

Aki megteszi/megtenné az abortuszt, az pedig önigazolást keres, kifogásokat gyárt, kibúvókat keres és támad. Támad, mert a legjobb védekezés a támadás. Sajnálom ezeket az embereket, és nem általánosítok, tisztelet a kivételnek.

Nekem nincs félnivalóm, a véleményem továbbra is az, hogy ellenzem az abortuszt, saját magam nem tenném meg, de nem ítélem el azt aki megteszi, mert nem vagyok az ő helyében, nem járok az ő cipőjében. Mindenki a sajátját tudja...

De attól még szabad véleményem az, hogy nem tetszik az abortusz mint ártatlan élet kioltása,

mert vétkesek közt cinkos aki néma,

és aki ezt nem tudja elfogadni, hát annak nem tiszta a lelkiismerete szerintem. Az enyém az. Itt szaladgál mellettem az 1 évesem, akit imádok, és minden nap emlékeztet arra, hogy anya majdnem nem születtem meg, ugye nem gondoltad azt komolyan?

2014. szept. 26. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!