Miért mondják azt általában a nők, hogy azért nem adják örökbe a babát, mert akkor már nem tudják annyira megszeretik?
Kész szópárbajt olvastam végig. Sajnos olyan sose lesz ,hogy a két oldal egyet értsen.
Magam példájából kiindulva azt kell mondjam ellenzem az abortuszt, sose volt és nem tervezem a közeljövőbe.Egyetlen egy esetben tenném meg, ha élettel össze egyeztethetetlen baja lenne a babának. Így is rossz ez a világ, nem kívánnák egy szenvedéssel teli életet egy beteg gyermeknek. És örökbe se tudnám adni, inkább mindenről lemondanék, hogy megteremtsek neki mindent. Nem dúskálunk anyagilag, néha fent néha lent, de megvagyunk és már 2 éves a lánykám, és reméljük bővülünk, de félre ne érts kérdező, azt hozzá tenném , hogy nem ítélem el azt aki abortuszra megy, nem tapsikolok hozzá, de sose tudhatod mikor milyen okból teszi ezt.Ezzel az emberek nem büszkélkednek. Igen sajnos nagyobb arányba vannak, akik felelőtlenül esnek teherbe, de mi van ha nem....megítélni annak a magzatnak lenne joga , akit megfosztanak az élettől.Csakis neki, vagy a gyermek apjától. Emberek vagyunk, és saját döntést hozunk, és igen sokan ezt a megoldást választják, amit lehet " gyilkosságnak hívni" vagy "önzésnek". Igen az egy emberi lény,akár felelőtlenül, akár bármilyen más okból is jött létre. De sajnos vannak olyanok , akiket nem támogatnak, se szülők se a párjuk, és adjunk hálát mindazok, akiknek ezt nem kell átélniük, de kérdezem én, az felelősségteljes döntés, hogy megszületik a nemkívánt gyermek, örökbeadja, de valamiért a szülők mégse kötődnek hozzá, úgy ahogy kellene, mert van ilyen. Felnőtt korába lelki sérült lesz a gyermek. Na jó ez csak egy negatív véglet, de meglehet. Igen egy örökbefogadó is nagyon szeretheti, de nem garancia rá, hogy milyen a személyisége annak az embernek.Kívülről csak látszat nem látunk bele.Lehet csak szenvedésre ítélnénk. Tudok nagyon sok olyat aki megérdemelné a gyermeket, és sose lehet, más meg csak kikukázza, mert felelőtlen volt.Ez ocsmány dolog egyetértek, de sajnos a feltételek száma végtelen.
Így a véleményem nekem is, hogy nem ítélkezem. Mindenki számoljon el a lelkiismeretével, hidd el sokan beleroppanak. Egy biztos, én is arra fogom tanítani a lányom, hogy legyen őszinte és elővigyázatos. És támogatni fogom mindig , ha kell.
Teljesen igazad van. Persze, lenne ok amikor énis megtenném. És igen, ha a lányaimnak szükségük lenne támogatásra, megkapnák tőlem.
Itt gyakorin olvastam már olyan kérdéseket...
"2 hete volt abortuszom, mehetek welneszezni? "
"A barátommal szexeltünk a mensim 3. napján és nem védekeztünk lehetek terhes? "
Persze persze, ők is találtak indokot rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!