Miért mondják azt általában a nők, hogy azért nem adják örökbe a babát, mert akkor már nem tudják annyira megszeretik?
Ez itt a gond. A NŐNEK könnyebb...de könyörgöm, ha annyi esze volt, hogy megcsinálja ártatlan gyereket....
És létezik olysn örökbeadás, hogy láthatod a gyereked...szóval ezek csak kifogások, semmi egyéb
Szia!
Ez egy tök nehéz kérdés! Illetve magát a kérdést nem nehéz feltenni,dönteni...na az ami piszkosul nehéz!
Nem voltam ilyen sem olyan helyzetbe! Nem volt sem abortuszom,nem adtam gyermeket örökbe! Viszont jelenleg várandós vagyok 28.hetet töltöm a 7végén! Úgy éreztem hozzá kell szólnom a témához. Nem tudom.. Késztetés!
Mikor még nem voltam terhes váltig állítottam,hogy a "saját önző dolgaim miatt" ha megtudom,hogy terhes lennék biztosan elvetetem.. Hát terhes lettem! Nem tudom ki hogy van vele vagy volt vele,de amint megláttam a pozitív tesztet,mintha a babám első fotóját néztem volna,ülve a wc-n. (Tudom hülyén hangzik).. Mikor 6 hetesen elmentem Uh-ra és "nem láttam semmit egy kis folton kívül" már ahhoz a kis folthoz nagyon ragaszkodtam. Nem mondom,hogy felfogtam,hogy mi is történik,de szerettem:) 8 hetesen abban a kis fekete foltban volt egy kis világos színű "paca" na akkor aztán szerelmes lettem:)Pedig még csak kis csikó hal formája sem volt:) Tehát hiába mondogattam,hogy na én aztán elvetetem,nem voltam képest rá! Azt hiszem a 4-es válaszoló írta,hogy már akkor kötődött mikor még alig-alig derült ki a dolog! Hát ezzel én is így vagyok! Tudni azt,hogy jönni akart egy kis élet,aki "engem választott" azt dobjam el?! KIZÁRT... Nem tudom,ha más lenne az életem ha "rosszabb lenne" akkor is ugyan ezt mondanám! Ezt le is írtam az elején,hogy nem tapasztalatból írok! Csak érzésből és azt amin jelenleg megyek keresztül!!
Ha most 28 hetesen kellene azon gondolkodnom,hogy ha megszülöm akkor már várnak rá az "új szülei" hát nem is tudom, összeomlanék! Pedig még nincs is a világon..
Leírhatatlan az, hogy mit érzek iránta,mikor mocorog,mikor csuklik a pocakomba,mikor a szívhallgatóval hallgatom a kis szívét,tudni azt,hogy az én lányom,hogy nekem van egy lányom.Hogy oly sok nő/család vágyik erre és nem kaphatja meg.Hogy oly sok nő szeretné átélni a várandóság jó és rossz oldalát! És nem lehet!!Elnézést,lehet,sőt,biztos,hogy elfogult vagyok,de a tudat,hogy nem lehet az enyém,hogy le kellene mondanom róla, megőrjít...Hogy más etesse? Itassa? Gondozza? NEEM.. És most is hozzá kell tennem,hogy ebben a helyzetben sem voltam, nem is akarok lenni.. Aki szeretkezik az védekezzen... Ha nem védekezik,nőjön fel a feladathoz! Ha nem védekezik ne is éljen nemi életet!
Nem vagyok rá büszke de én 15 évesen szeretkeztem először,ezt azért írom le mert nekem nem csak ahhoz volt eszem,hanem ahhoz is,hogy védekezzek!! Sok lánynak nincs se fiúnak...
Az abortuszt és az örökbe adásnak eme formáját tehát én elítélem... DE..... Ha választanom kéne,(bár sose kelljen) Én még mindig az abortuszt választanám! Elviselni azt, hogy hol van,mit csinál a gyerekem ebben az amúgy is szemét világban,nem tudnék élni a gondolattal..
Tudom hosszúra sikeredett!! Elnézést érte.. Hozzáteszem senkit nem ítélek el,hisz jogom nincs hozzá! Mind ugyanolyan emberek vagyunk,egyikünk sem különb a másiknál!! Ez csak egy vélemény. És köszönöm hogy leírhattam..
Kedves utolsó, nagyon boldog babavárást neked!
Megint hangsúlyoznom kell, hogy létező fogalom a nyílt örökbeadás...
Ne haragudj utolsó, engem te sem tudtál meggyőzni, miért is jobb, könnyebb, eredményesebb megölni, mintsem örökbeadni. Ahol boldog élet várna rá, ugyanisa legtöbben újszülött/csecsemőt szeretnének örökbefogadni...
Köszönöm!
Én nem mondtam,hogy jobb megölni egy magzatot mintsem örökbe adni! Csupán annyi,hogy "én" választanám inkább az abortuszt! Ez korántsem jelenti azt,hogy ez jobb is lenne!
Én meg profánul csak annyit mondok, hogy aki nem ad örökbe, hanem öl, az nem azért teszi ezt, hogy megóvja a gyermekét a nélkülözéstől a halál által, hanem azért, hogy a tettének ne maradjon élő tanúja. Hogy sose jöjjön el az az idő, mikor a nem vállalt múltból egy alkalmatlan időpontban feltűnik valaki, akinek révén szembesülni kell a múlttal. És hogy ezt elkerülje, inkább életet vesz el.
NEM igaz, hogy az abortáló nőnek nincs más választása. Aki ezt állítja, annyira gyáva, hogy még a saját döntését sem képes vállalni. Éppenséggel az abortuszpártiak azok, akik magukat DÖNTÉSpártiként definiálva formálnak jogot a méhen belüli gyilkosságra. Mert foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz, hogy dönthessenek. Majd miután döntöttek, azt állítják, hogy nem volt választásuk....
Ez a magatartás magyarra lefordítva annyit jelent: hogy ha az enyém nem lehet, másé se legyen. Inkább pusztuljon!
Fel nem bírom fogni, egy élő emberről, aki ráadásul a gyerekünk, hogy lehet így vélekedni.
A drogos nőtől el kellett volna venni a gyereket. A mai magyar gyerekvédelmi törvény szerint sem adják ki neki, de csúsztatásnak jó volt. Max elküldik családok átmeneti otthonába, ha nem veszik el a szülőtől. persze anyuka megszökhet onnan is, de akkor elfelejtheti a gyereket, mert tartós nevelésbe veszik tőle.
Abortuszt eleve azután végeznek, hogy van szívhang, vagyis a 6. héttől. Előtte max a 72 órás tablettával tudsz tenni valamit, ami meg az aktus után 72 órával van.
Nyilván a félelem, környezeti nyomás is az, ami miatt inkább az abortuszt választják sokan. Az az érvelés szerintem is bukta, hogy inkább megölöm, mint örökbe adjam, mert mi lesz vele, ha más gondozza stb. Mi lenne, él!
De nem hinném, hogy emiatt sterilizálást kellene kiáltani... Talán jobban el kellene fogadtatni társadalmilag az örökbeadást mint opciót, és az erre készülő anyák mellé jobban odaállni. Ugye ők még jobban megkapják a hülye felelőtlen kis k.va jelzőt, mert rajtuk látszik az állapotuk, az abortuszosnak meg nincs a homlokára írva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!