Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Te ki mindenkinek mondtad el,...

Te ki mindenkinek mondtad el, hogy abortuszra mész/abortuszod volt?

Figyelt kérdés
Ki tudott róla? Szüleid, testvéreid, nagyszüleid, barátaid tudták? Suliban tudták? Vagy egyedül csináltad végig? Én csak a szüleimnek szeretném elmondani, de ez nem olyan, amit a testvéreimnek is tudniuk kéne? Elvégre családi ügy, és elég jó viszonyunk van. De mégis azt szeretném, ha minél kevesebb ember tudna róla. Köszönöm a segítséget!

2014. aug. 24. 19:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%
Csak missed ab-om volt, arról is csak a férjem tud, senki másra nem tartozik.
2014. aug. 24. 23:35
 12/27 A kérdező kommentje:

A #10-es válaszolónak igaza van, 19 éves vagyok. És annak ellenére estem teherbe, hogy védekeztünk. Tudom, milyen borzalmas tettet készülök véghezvinni, éppen eleget szenvedek a lelkiismeret-furdalás és a szégyen miatt. De nem látok más kiutat.

Viszont egyesek is elgondolkozhatnának magukon. Én itt épp segítséget kérek másoktól, és ha ti úgy érzitek, még az hiányzik, hogy párat belém rúgjatok, tévedtek. Így is elég az az undor, amit saját magam iránt érzek. De senki sem tökéletes, senkinek nincs tökéletes élete, így ti is kerülhettek olyan helyzetbe, ahonnan nem láttok kiutat, és segítségre van szükségetek. Remélem, belétek kevesebben fognak rúgni, mint belém (nemcsak a GyK-n), mert ezt egyik ember sem érdemli, akármekkora hibát is vétett.

Köszönöm mindenkinek, aki segített, a kérdésre pedig még mindig jöhetnek a válaszok!

2014. aug. 25. 00:15
 13/27 anonim ***** válasza:
85%

Ne foglalkozz azzal amit mondanak ..ez a te maganugyed..annak mond el, akinek szeretnéd. Család, tesok oké.. de azt gondolom hogy sok mindenkinek nem érdemes. Egyrészt ez most neked rossz helyzet, kibeszelned magadbol ez érthető de egyszer enyhül a fájdalom és felesleges hogy mindenki rólad csamcsogjon.. Másrészt a barát sem bizti hogy mindig az marad...belőlük egyszer ellenseg is lehet..Nem kell tudniuk ilyenekrol..

Én a paromnak és a tesoimnak mondtam el. Plusz egy felnőtt segítő keznek, mert egyikonk szülei sem tudhattak róla! Egyedül pedig nem tudtunk mindent elintézni.

2014. aug. 25. 07:19
 14/27 anonim ***** válasza:
13%

Te ostoba, aljas 75%-os! Ha tudnál olvasni és látnál a felfuvalkodottságtól, akkor észrevetted volna, hogy LEÍRTAM, nem lehet elvitatni a csaj abortuszhoz való jogát? Joga van ezt tenni, meg is fogja tenni. Ez tény.

A gyomrom forog az olyan alakoktól, akik zsigeri gyűlölettől fűtve, habzó szájjal alázzák azokat, akik azt védik az ilyen történetekben, aki vétlenül megy a halálba! Aki ilyen módon, hogy mások vétlen magzatainak elpusztítását támogatják a virtuális térben, próbálnak undorító önigazolást keresni maguknak. BÁRMI áron. Meséld már el, hol mondtam én olyat, hogy tartsa meg a gyerekét? Hogy könyörüljön meg rajta? Én hol xaroztalak le téged? Honnan veszed a merszet, hogy ezt az oldalt így minősítsd? Mi a francért vagy annyira biztos magadban, hogy azt mered vélelmezni, hogy aki védi az életet, az eleve rosszat akar? Ki a büdös franc vagy te? Milyen lélekkel?!?

Én nem tagadtam le, hogy joga van abortálni. Joga van, ez tény. De minek avatná be a testvéreit is? Hány embernek kell még fájdalmat okozni? Hány ember vállára kell erőszakkal rányomni egy ilyen terhet? Hány olyan rokont kell kicsinálni, akinek 0, azaz nulla lehetősége van bármit is tenni, ami kimozdítja az eseményeket a jelenlegi sodrásból? Milyen lélekkel képes valaki ebben azokra támaszkodni, akiknek semmi közük nincs sem a teherbeeséshez, sem pedig a magzat elpusztításához? Hogy lehet egyáltalán egy ilyen helyzetben ekkora abszurditást elképzelhetőnek tartani?

2014. aug. 25. 08:25
 15/27 anonim ***** válasza:
23%
Senkinek nincs joga ítélkezni a másik felett, ez tény, azonban minden jóindulatú embernek kötelessége felhíni a másik figyelmét arra, hogy milyen szörnyű tettre készül, vagy mit tett már meg esetleg. Mondom: Ítélet nélkül. Senkit nem küldenék vérpadra az abortusza miatt, de a lelkiismeretem, az Istentől kapott szeretetem arra indít, hogy mondjam el a véleményem. Honnan tudom, hogy igazam van? Isten teremtette a kis magzatot is, aki 100%-ban ember, így elvenni az életét, a tíz parancsolat szerint is bűn. Jézus sem ítélkezett, csak tanított, bár félre ne értsétek, én nem vagyok Jézus, csak szeretnék az Ő tanítása szerint élni. Ha nincs is Isten valaki szerint, akkor is az abortusz bűn, mivel olyan ritka az Élet a világegyetemben, hogy azt meg kellene becsülni, tisztelni kell. Ennyi!
2014. aug. 25. 09:02
 16/27 anonim ***** válasza:
18%
csak nagyon közeli ismerősök és család! (anya,apa,testvér,nagymama,szerelmem,legjobb barátnőim)
2014. aug. 25. 09:26
 17/27 anonim ***** válasza:
96%

6. vagyok.

Nekem nem volt abortuszom, és nem is lesz. Ellenzem. Ettől még más juthat olyan helyzetbe, hogy nem lát más kiutat. Szerintem ilyenkor nem jó nekiugrani. Ha a közvetlen környezetében vagyok, megpróbálok segíteni neki, kicsit tágítani a látókörén. Nem úgy, hogy élből legyilkosozom. Csak hátha találunk közösen olyan lehetőséget, amire egyedül nem jött rá. Gondolom, a kérdező ezt a kört végigfutotta/futja a családjával.

Hogy miért kéne tudnia róla a testvéreinek? Hogy ne kerülhessenek ilyen helyzetbe.

Én spec. megvártam a házasságot a nemi élettel, épp azért, mert tudtam, hogy még védekezés mellett is becsúszhat baba. Szexuális életet folytatni felelősség. Nem várom el mindenkitől ezt a hozzáállást. Viszont egy jó kapcsolatban szükséges, hogy hibákkal együtt ismerjük egymást.

Csak a miheztartás végett: Jézus gyilkosnak nevezte azt az embert, aki azt mondja valakire, hogy ostoba. Az Ő szemében az abortusz sem nagyobb bűn. Ugyanúgy bocsánatra van szükség. Én ehhez tartom magam. Így talán nem ítélkezem habzó szájjal mások felett.

2014. aug. 25. 10:22
 18/27 anonim ***** válasza:
11%

Kedves utolsó, az nem ítélet és nem is ítélkezés, ha egy abortuszról valaki gyilkosságként beszél. Ez tény.

Ítélet az abortusz: halálos ítélet.

Én nem gyilkosoztam le senkit.

Amit számon kérsz rajtam, azon én már rég túl vagyok. A konkrét helyzet vonatkozásában is.

Egyébként nem neked címeztem az észrevételeimet, hanem annak, aki minden önuralom nélkül, eszét vesztve támadott alaptalanul.

Üdv.

2014. aug. 25. 13:25
 19/27 anonim ***** válasza:
Én most ezt nem konkrét személynek szántam, inkább annak a szemléletnek, amivel általában találkozom, nem is figyeltem, hogy itt most pontosan milyen szavak kerültek elő. Lehet, hogy rossz helyre írtam, most jött ki belőlem.
2014. aug. 25. 13:28
 20/27 anonim ***** válasza:
30%
Párom és a legjobb barátnőm tudja!
2014. aug. 25. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!