Miért lett mindenkinek az autizmus a mániája?
Sokan ezt az egy betegseget "ismerik" vagy nem tudom. Nekem soha eszembe nem jutott volna.
A keresztfiam elegge furcsa a lanyomhoz kepest, de semmi baja nincs. O nem olyan kivancsi tipus, elvan maganak a sarokban, eljatszik szepen, csendesen. Sokan ravagtak mar neki is h autista biztos. Pedig az eg ilagon semmi baja nincs, o ilyen. Vannak fura szokasai, bogarai. Meg csak 2 eves lesz. De birom en is mikor lathatlanba, hozza nem ertesbol diagnosztizalnak.
Kerdezo nem lennek a helyedben ilyenkor. De az ilyen sztorikat amiket irsz szeretem olvasni, hogy a szulok milyen butusok tudnak lenni. Szerintem mar tulaggodas is kozrejatszik ilyenkor. Es amugy a hiperaktivitassal is ez a helyzet. Sok gyerekre ramondjak mikor egyszeruen csak nincs megnevelve. En ezt is eszrevettem.
Deggial, részben értem a magyarázatot, de akkor is "autizmust szeretnének", ha más probléma áll fenn, amiről szintén nem tehet a szülő.
Tudom, és látom is, hogy rengeteg anyag van ezzel kapcsolatban, de érdemes belegondolni, hogy néhány tünet megjelenése még semmit se jelent. Sajnos nem írják le mellé az életkori sajátosságokat sem, ezért a monoton gyakorló játékokat sokszor tünetként kezelik. Az, hogy valaki csendes, visszahúzódó, nem keresi a többiek társaságát utalhat beszédmegértési problémákra, szorongásra, de lehet, hogy egyszerűen csak ilyen típusú gyerekről van szó. Ugyanezt a helyzet a "repkedéssel", néhányan egyszerűen így fejezik ki, hogy nagyon örülnek valaminek. Ha helyette mondjuk tapsolnak, vagy ugrálnak, azzal senkinek sincs gondja. Ugyanígy a gyors feszítés/lazítás lehet az idegesség levezetésének egyik spontán eszköze is.
Az előttem válaszolónak igaza van. Talán egzotikusabb, kevésbé fájó lehet egy szülőnek, ha a sérült gyermekét inkább autistának nevezi mint pl. értelmi fogyatékosnak. Ráadásul az autizmusra rá lehet különféle ezoterikus dolgokat is "akasztani", pl. indigógyermek, kristálygyermek, ők vigyázzák a föld energia egyensúlyát stb.
Gondolom én, autizmussal társult értelmi fogyatékos gyermeket nevelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!