Autista gyerekek szülei Ti merre indultatok el, hol kaptatok segítséget?
A fiamnak szüksége lenne segítségre, 6 éves és nagyon nehezen tudom kezelni.Kb. 2 éves korától látom, hogy más mint a többi gyerek, de sem neurológus, sem pszichológus, sem pedig az óvónők nem erősítették meg ezt.Pedig tudom, hogy baj van, már ő is kérte, hogy segítsek neki, hogy jó fiúvá tudjon változni.Aggódom érte.
Úgy tűnhet, hogy egy végtelenül önző ember, soha nem érdekelte, hogy nekünk(a családnak)mi a jó, csak az ő elképzelései szerint alakulhat az egész napunk.Képtelen magát egyedül lefoglalni, folyton bennünket nyúz, állandó programok kellenek, de ami éppen megvalósul már nem érdekli, csak azzal foglalkozik, hogy mit csinálunk azután és azután?...egy nap ezt százszor elkérdezi.Másokat soha nem sajnál meg, ha ott helyben "agyvérzést"kapsz, ő akkor is azt akarja.
Tulajdonképpen egész nap parancsolgat a családnak, ha nem ugrálsz kedvére, akkor dührohamai vannak.Ellenben, ha teszed amit mond, akkor egy mintagyerek.A két véglet.
Nagyon jó eszű, gyors felfogású, idén kezdi az iskolát, de tartok az egésztől.A gyerekeket is imádja terrorizálni, furcsán közelít hozzájuk, mindig a fejüket piszkálja, az oviban is elhúzódnak tőle.Sokat verekedik.
Merre induljak el vele?Nekem nagy a gyanúm, hogy autisztikus tünetei vannak, de sem a családban, sem szakembertől még nem kaptam megerősítést.
Ők tudnak segíteni, ilyen idős korban már tudnak autizmust diagnosztizálni, bár várólista van.
Autizmus Alapítvány központi épülete:
1089 Budapest,
Delej u. 24-26.
Tel/fax: 314-2859,
210-436
Bár egy jó neurológus az autisztikus tüneteket már látnia kellett volna, az is igaz, hogy nem véletlen hívják autisztikus spektrum zavarnak, mert elég tág skálán mozognak a tünetek. Neten sok hasznos info, video van fönn, amiben nagyon jól leírják a tüneteket, és a tünetek okait. A kislányom esetében már 8-9 hónapos kora körül említett a neurológus autisztikus tüneteket (hipotónia miatt járunk neurológiára), mindenben lemaradt a fejlődése, beszédben is, felvette a szemkontaktust, de figyelme csapongó volt, nem tartotta azt, nem hallgatott a nevére, sokszor nem figyelt ránk, és sokszor "repkedett" a kezével, lábával. Szerencsére mostanra ezek a tünetek nagy része enyhült, vagy megszünt, valszeg csak éretlen az idegrendszere, fejlesztésre járunk vele. Azért írtam le mindezt, mert előfordul ugyan autizmusra utaló jel/ek, de szerencsére sok minden más is lehet a háttérben. Én is éreztem, valahogy más a kislányom, mint a többi hasonló korú gyerek, ha te is így vagy vele, mindenképpen keress szakembereket a kivizsgálásra, a bizonytalanság a legrosszabb. Ha már van diagnózis, vagy örülsz, hogy mégsincs nagy baj, vagy tudod, merre indulj el, amivel jobbá teheted a gyermeked életét, és a tiédet is.
Nekem nem tűnik ezek alapján autistának.
Milyen tipikus auti tünetei vannak?
Egyáltalán nem autista a gyereked.
Ezaz inkább hiperaktiv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!