Megszakitsam vagy ne?
Komoly, hogy ezt nekünk, vadidegeneknek kellene megmondani? Hogy megszakítsd a terhességedet vagy ne?
Ha nem akartatok gyereket, védekeztetek?
Főiskolára jársz? Ott lehet halasztani, és befejezni később.
Munka: van bölcsi, óvoda, amik mellett tudsz dolgozni.
Szüleitekkel is kéne beszélni, hogy be tudnak-e segíteni, főleg az elején.
Párod dolgozik?
Az meg, hogy éretlennek tartod magad.... én 34 évesen azt gondoltam, érett vagyok, de az eleje elég nehéz volt. :)
Viszont a világ legcsodálatosabb dolga, ha gyereked van, és amikor rád mosolyog, minden nehézséget elfelejtesz.
Ha bízol a párodban, szüleitek segítenek, és nem kell nyomorognotok, tartsd meg.
En a helyedben nem szulnem meg.
Ismerem magam, a korlataimat ... Tuti, kihagynam a babazgatast 18 evesen , nulla hatterrel.
4-es vagyok: persze, hogy nem ennyire borúr és persze, hogy nem csak a kakis pelusokból áll a dolog. amikor rám néz a kisbabám és mosolyog....annál nincs szebb dolog a világon és bármennyire is fáradt vagyok, olyankor mindent elfelejtek.
csak azt akartam megértetni a kérdezővel, hogy nem lesz olyan rózsaszín köntösbe öltöztetett tündérmese, mint ahogy esetleg egyesek leírják neki. főleg nem neki, ha nincs segítsége, nincs stabil kapcsolata, nincs munkája stb. az egyetem alatt nálunk voltak akik vállalták a babájukat. egyiknek se sikerült végül elvégeznie a megkezdett szakot....valami könnyebb büfé szakot igen (de azt se mindenkinek). de a kitűzött eredeti célját egyikük se érte el...
de nyilván a gyermekük mosolya számukra is elegendő kiengesztelésül.
de persze a kérdező terveivel nem vagyok tisztába...mennyire magasröptűek.
azért nehéz a helyzet, mert pont határeset a helyzete. fiatal, de azért nem tragikusan. igen, még nagyon sok mindent meg kellett volna élnie a gyerekvállalás előtt, de ha most vállal babát, még utána is lesznek dolgok amikre lesz lehetősége. DE! SOK KAPU EZZEL BEZÁRUL!ha tetszik, ha nem.
de tényleg a legfontosabb, hogy a szüleid mit mondanak.azért remélem az ő szavuk lesz az első és hozzáállásuk, nem a gyakoris írogatóké.
Én pl. úgy fejeztem be az egyetemet, hogy két nyelvszakot csináltam, a fiam mellett másfél évesen már tanítottam, és amikor diplomáztam, éppen két állásom volt.
És nem vagyok csodabogár. Baromira nem!
de volt segítséged!mert anélkül hova tetted volna a kicsit amikor tanulsz vagy tanítasz.
a nyelv szak se egyszerű. de szerintem az leginkább tehetség kérdése, hogy valakinek az megy e vagy nem. nekem két mérnöki diplomám van. és nem csak tehetség kell hozzá, hanem rengeteg idő, míg a mindennap kiadott rajzokat, méréseket, feladatokat összehoztam. de most nem is ez a lényeg..
na mi jól elcseverészünk a kérdező meg eltűnt...
de tény, és én is vallom: az abortusz sose jó megoldás! de egy megoldás az is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!