Mit javasolnál ennek a lánynak?
Adott egy alig 16 éves lány, aki fél éve él felelősséggel nemi életet a 18 éves barátjával, aki élete első szerelme. Egy alkalommal azonban hiba csúszik a számításba, a spermicides óvszer kiszakad. Nem szól a szülőknek, mert nem akar "felesleges" aggodalmat, reméli,hogy egyedül is megoldja a helyzetet. Ezért már másnap reggel rohan a nőgyógyászhoz, aki Isten tudja, miért, nem 72 órás, hanem esemény utáni tablettát ír fel, dupla adagot.. A lány be is veszi, majd megkönnyebbül, hogy 1 hét múlva vérezni kezd. De rá két hétre az esedékes menstruáció elmaradásakor csinál egy tesztet, ami pozitív... Ekkor már szól a szülőknek, akik ugyan megdöbbenek, de mellette állnak... ahogy a fiú is.
- Szülje meg, és teljes mértékben vállalja a felelősséget, de ezzel a tanulmánya félbeszakad, és örökre megváltoztatja az életét?
- Adja örökbe, de ez ő sem és a nagyszülők sem szeretnék?
- Vetesse el, mert félő az is, mi van, ha a lórúgásnyi hormontól még beteg is lehet a baba?
- Egyéb?
A helyzet, tudod, az, hogy amíg nincs közvetlen fizikai kapcsolat az anyai szervezet és az embrió/magzat között, addig gyakorlatilag semmi nem károsítja, ami az anyai szervezetbe jut: sem drog, sem nikotin, sem hormontabletta, sem semmi más. Úgy maradhatott meg a gyermeked, már amíg, hogy a tabletta hormontartalma nem hatott, mert a "hatékonysága" 80% körülinek mondott. Így volt ez 20 éve, és így van ma is.
És igen, igazad van: aki ellenzi az abortuszt, mert elvei ellen való, az nem támogatja a gyermekét a saját unokája elpusztításában. Én, elvi alapon ellenző, elmondanám, ami TÉNYSZERŰ egy ilyen helyzetben, semmit nem eltagadva és nem szépítve, elmondanám, mik a testi-lelki következmények, és a lányomra bíznám a döntést. De sem csekk-befizetéssel, sem oda-vissza kíséréssel, sem bátorítással, sem fülbe duruzsolással, sem a betegség kockázatának túldimenzionálásával, semmi egyébbel nem járulnék hozzá tevőlegesen ahhoz, hogy elpusztításra kerüljön egy emberi élet.
Ha én lennék érintett: 16 évesen nem éltem szexuális életet, és ezt nem is engedném a lányomnak/fiamnak, másrészt én is az egyetemet hagytam félbe az elsőszülött miatt, és úgy életem az életemet, hogy számomra az abortusz nem létezik.
Mindezzel természetesen nem az a szándékom, hogy a te egykori döntésedet megbíráljam, (véleményt persze alkothatok, de nem sütök bélyeget senkire), hanem az és csakis az, hogy a személyes példámmal igazoljam, igenis van más út is, és aki elutasítja az emberélet kioltásának ezt a módját, az többségében nem prédikál vizet, miközben bort iszik, hanem az élet védelmét nagyon-nagyon komolyan és a gyakorlatban is akként gondolja és teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!