Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit javasolnál ennek a lánynak?

Mit javasolnál ennek a lánynak?

Figyelt kérdés

Adott egy alig 16 éves lány, aki fél éve él felelősséggel nemi életet a 18 éves barátjával, aki élete első szerelme. Egy alkalommal azonban hiba csúszik a számításba, a spermicides óvszer kiszakad. Nem szól a szülőknek, mert nem akar "felesleges" aggodalmat, reméli,hogy egyedül is megoldja a helyzetet. Ezért már másnap reggel rohan a nőgyógyászhoz, aki Isten tudja, miért, nem 72 órás, hanem esemény utáni tablettát ír fel, dupla adagot.. A lány be is veszi, majd megkönnyebbül, hogy 1 hét múlva vérezni kezd. De rá két hétre az esedékes menstruáció elmaradásakor csinál egy tesztet, ami pozitív... Ekkor már szól a szülőknek, akik ugyan megdöbbenek, de mellette állnak... ahogy a fiú is.

- Szülje meg, és teljes mértékben vállalja a felelősséget, de ezzel a tanulmánya félbeszakad, és örökre megváltoztatja az életét?

- Adja örökbe, de ez ő sem és a nagyszülők sem szeretnék?

- Vetesse el, mert félő az is, mi van, ha a lórúgásnyi hormontól még beteg is lehet a baba?

- Egyéb?

2014. júl. 15. 17:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%

En abortuszra szavazok. Csak nagyon keves lany kepes fiatalon , mind erzelmileg es fizikailag is felnevelni egy gyereket. Hiaba , hogy a szulok segitenek ez a tini lehet a kesobbiekben elni akarja az eletet: bulizni, pasit fogni, tovabb tanulni , ami valljuk be eleg nehez egy baba mellett.

En nem akarnam, hogy a gyermekem elrontsa az eletet.

2014. júl. 15. 20:16
 12/25 anonim ***** válasza:
29%
"En nem akarnam, hogy a gyerekem elrontsa az eletet". Akkor te azt akarnád, hogy a gyereked rontsa el az unokád életét. Ez jobb???
2014. júl. 15. 22:13
 13/25 anonim ***** válasza:
66%

???

Azert az a kis embrio meg nem az unokam. A mar meglevo lanyom elete pedig ezerszer fontosabb. Nem orulnek neki ha megtartana, de minden segitseget megkapna ha esetleg ugy dont vilagra akarja hozni.

Amugy igenis eltudja rontani. Eleg csak megnezni par dokumentumfilmet, cikket a tinimamakrol. Sajnos nem mindenki no fel a fel a feladathoz, es a gyerek sinyli meg a legjobban , no meg persze az anyuka.

2014. júl. 16. 00:45
 14/25 anonim ***** válasza:
21%

Megszülheted úgy is hogy nem szakadnak félbe a tanulmányaid. Van olyan ismerősöm (ismerőseim) akik 16 évesek voltak, osztálytársak. Megtartották, a fiúval nem igazán történt "semmi" apa lett tanult tovább rendesen. A lány amíg tudott iskolába járt, majd magántanuló lett, és velünk meg az apával egy időben elvégezte a sulit. A továbbtanulást meglátod, hogy időben hogyan tudod megszervezni. Mire a középiskolát elvégzed a kicsi mehet bölcsibe, oviba, vizsgaidőszakban is ott lehet.

Ha nem szeretnéd örökbe adni akkor ezen felesleges is gondolkodni.

Ha meg akarod tartani akkor a következőket tenném: Nem tudom mennyi idős terhes vagy, elmennék spec. helyekre, magánklinikára és tanácsot kérnék. Biztosan előírnának nagyon sok vizsgálatot, azokat megcsináltatnám. Számos olyan nyavalya van amit nem tudnak szűrni de ez a tervezett terhességeknél is előfordulhat. (vannak akik fogamzásgátló mellett lesznek terhesek, összegészében véve nem nagyon különbözik a helyzetük a Tiédtől.) A betegséget "hormonmentes" körülmények között sem tudod kizárni. Ha a családod melletted ki ellened?

2014. júl. 16. 07:02
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Az eset kereken 18 éve történt, velem. Kíváncsi voltam, kívülállóként ki mit gondol a helyzetről, mert én ma 34 évesen is úgy gondolom, csak egy szerencsétlenül járt kezdő, szerelmes tini voltam, hiszen mindent megtettem (spermicides óvszer, doki, esemény utáni) a terhesség elkerülésére, mégis.. A "családsegítő" beszélgetésen először úgy néztek rám, mint a véres rongyra, illetve azokra a kortársaimra, akiket talán már többedjére láttak ott. Aztán egészen más lett a védőnő hangvétele és hozzámállása is, amikor ragaszkodtam az Édesanyám és Édesapám ! jelenlétéhez, és úgy meséltem el a történetet. Végül még bocsánatot is kért a beskatulyázásért. Elmondta a lehetőségeket, de hozzátette, hogy a Postinor nagyon erős gyógyszer... mérlegeljünk, és szülőkkel, párommal együtt hozzuk meg a döntést. Végül nem tartottuk meg a babát. Nem mertük vállalni a kockázatot, sem a baba, sem az én egészségemet, jövőmet nézve. Akkoriban még fogalmam sem volt, hogy zajlik egy abortusz, azóta sajnos volt alkalmam megnézni videókat, ami azóta is kísért. A sors is megbüntetett, a második (már házasságban kívánt) babámat 10 hetesen elvetéltem, műteni is kellett. Utána nagyon sokáig küzdöttünk, mire született gyermekünk. Pszichológusnál kellett feldolgoznom a történteket. A mai napig számtalanszor eszembe jut, és sosem felejtem el, de most is azt hiszem, több rossz döntés közül hoztunk meg egyet, és ma sem döntenék másképp.
2014. júl. 16. 09:45
 16/25 anonim ***** válasza:
83%

:-) Biztis még most is sokszor eszedbe jut... Nekem is van keresztem nem ilyen de sajnos cipelem rendesen. Próbáld lezárni. Nem tudhatod hogy akkor is lett volna vesztésed ha nem ezt teszed. Nézz rá a gyermekedre...leengedték hozzád, neked.

Utolsó voltam.

2014. júl. 16. 10:40
 17/25 anonim ***** válasza:
0%

az abortusz mindig ott marad minden not aki elvegete kiserni fog.

A tiniszex pedig soha soha nem lehet felelossegteljes hiszen latod mi lett belole

Csak erett fejjel szabadna nemi eletet elni akkor ha mar egy terhesseg nem okoz ekkor traumat.

Ezert a szex helye egy stabil felnott parkapcsolatban van.

2014. júl. 16. 10:58
 18/25 anonim ***** válasza:
22%

Ha ez vigasztal, az esemény utánival is ugyanúgy kioltottad volna az életét, csak korábban.

Én ugyan nem látok előremenetelt abban, ha valaki x év elteltével is ugyanúgy döntene ebben a kérdésben, mint egykoron, pláne, ha filmek segítségével is szembesül azzal, amit tett, de szívemből kívánom, hogy rátalálj a kiengesztelődés és a belső béke útjára.

2014. júl. 16. 11:06
 19/25 A kérdező kommentje:
Számomra a mai napig rejtély, hogy a megtett intézkedések ellenére hogy maradtam terhes, de a hangsúly a döntésnél a kockázatok mérlegelésén volt. Közel 20 éve még nem tudták megmondani, mit okozhatott a magzati fejlődésben a rengeteg hormon, bár az később sem derült ki, hogy a műtétnél mit is találtak tulajdonképpen... Az, hogy ma ugyanúgy döntenék, csakis erre az esetre vonatkozik. Magam is édesanya vagyok már, nem tudnék elmenni még egy abortuszra. De arra kíváncsi lennék, hogy a ha a megrögzött abortuszellenesek lánya járt volna így, ők arra buzdították volna, hogy szülje meg, vállalva ezzel egy esetleges beteg baba érkezését, örökre és végérvényesen megváltoztatva ezzel az egész család életét?
2014. júl. 16. 12:25
 20/25 anonim ***** válasza:
Nem tudhatod, de biztosan vannak ilyen emberek is. Véleményem szerint a végsőkig kell harcolni a gyermeked életéért, de igenis vannak azok a helyzetek, szituációk körülmények, amelyek miatt lehet, hogy fel kell adni. De ezt az álláspontot én is a saját kis élettapasztalataim után (óvszergondok-sürgősségi tabi, sok sok évvel később veszélyeztetett terhesség-koraszülés és végül középidős vetélés) alakítottam ki. Mai fejemmel azt mondom nem biztos, hogy bevenném a sürgősségi tablettát...de csak a mai fejemmel. Akkor ez volt nálam is a felelős döntés- hozzáteszem akkor 20 éves elmúltam már.
2014. júl. 16. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!